Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΣΜΕΔΕ: Νέα παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών; Ρύθμιση για αλλαγή της ασφαλιστικής κλίμακας

ΤΣΜΕΔΕ: Νέα παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών

 
Νέα παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ α΄εξαμήνου 2015 έως 30.09.2015 φαίνεται πως αποφάσισε το ταμείο.
Την είδηση αυτή μετέφερε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) στη Δ.Ε. του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, κ. Ξ. Καρκαντζός.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καρκαντζού, κατά τη συνεδρίαση της 24ης Αυγούστου αποφασίστηκε παράταση της προθεσμίας καταβολής τρεχουσών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ α΄εξαμήνου 2015 έως την 30.09.2015.
Η παράταση αυτή αφορά στους ασφαλισμένους προ της 01.01.1993.
Αναμένεται η επικύρωση της απόφασης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ της 27.08.2015

Εντονο ενδιαφέρον μηχανικών για αλλαγή ασφαλιστικής κλίμακας

Αυξημένο ενδιαφέρον για ένταξη στη ρύθμιση για αλλαγή της ασφαλιστικής κλίμακας παρουσιάζεται στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής φόρμας του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων για την αλλαγή της ασφαλιστικής κατηγορίας κινητοποιεί τους μηχανικούς που απευθύνονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο και με τη συνδρομή υπαλλήλου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους μηχανικούς ώστε να υπαχθούν σε αυτό το μέτρο. Απ' ότι φαίνεται και από το ΤΕΕ Μαγνησίας η πλειοψηφία των μηχανικών θα κάνουν χρήση αυτής της διάταξης ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές εισφορές των δύο επόμενων ετών».

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αλλαγή της ασφαλιστικής κατηγορίας δεν γίνεται με μόνιμο καθεστώς αλλά μόνο για δύο χρόνια και συγκεκριμένα τη διετία 2015 - 2016 για οικονομική διευκόλυνση. Στη συνέχεια οι μηχανικοί επανέρχονται στην κανονική τους ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας και συνταξιοδοτούνται.
Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου όμως οι ασφαλισμένοι προ του '93 που οφείλουν να καταβάλλουν τις εισφορές του α' εξαμήνου μέχρι 31 Αυγούστου θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν το εν λόγω εξάμηνο να συνυπολογιστεί με τη χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του ότι: «Η παράταση για την καταβολή των εισφορών είναι:
  • Για τους ασφαλισμένους προ του '93 μέχρι 31/8/2015.
  • Για τους ασφαλισμένους μετά το '93 μέχρι 30/9/2015.
Διευκρινίζουμε ότι για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους (προ του '93) τα ειδοποιητήρια θα έρθουν χωρίς τις αυξήσεις των εισφορών που είχαν επιβληθεί από το 2011. Για τους «νέους» δίδεται η δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας ώστε να μειωθεί το συνολικό ποσό της εισφοράς».
Η διάταξη
Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα οι μηχανικοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν για τα έτη 2015 και 2016 μειωμένα ασφάλιστρα διότι συγκαταλέγονται σε έως και δύο μικρότερες ασφαλιστικές κλίμακες.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ, αδυνατώντας να δώσει λύση στο θέμα των μηχανικών και να μειώσει τις εισφορές στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν το 2011 επέλεξε να τους δώσει αυτή τη δυνατότητα ώστε να μπορούν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα για τα τρέχοντα εξάμηνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ όπου ανακοίνωση τους παραπέμπει στα βήματα που θα ακολουθήσουν.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου