Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα προτού ο αφέτης σημάνει την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου που θα οδηγήσει στο "πάγωμα" κάθε είδους τοποθέτησης στο Δημόσιο και στην αντικατάσταση από υπηρεσιακό υπουργό του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, ο τελευταίος έσπευσε να τακτοποιήσει μία, μάλλον, τελευταία εκκρεμότητα. Διόρισε στο πολιτικό γραφείο του, με απόφασή του σε θέση ειδικού συμβούλου ένα δικηγόρο του οποίου ο διορισμός διαρκεί για όσο χρόνο ασκεί ο κ. Σπίρτζης καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας. Δηλαδή, όχι, για πολύ.
Ενδεχομένως, η απόφαση Σπίρτζη να υπήρξε αναγκαία προκειμένου να αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες του ο ειδικός σύμβουλος. Ωστόσο, η επεξεργασία της απόφασης του Χρήστου Σπίρτζη- δημοσιεύθηκε χθες- γεννά μία σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που θέτουν παράγοντες της Δημόσιας Διοίκησης.
Κατά πόσο, δηλαδή, είναι "πολιτικά ορθό" ο εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να πραγματοποιεί διορισμό δύο μόλις 24ωρα προτού αντικατασταθεί από υπηρεσιακό στέλεχος (όπως συνήθως γίνεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος);
Αξιοσημείωτο ακόμη, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα του Δημοσίου, είναι ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ενέκρινε το διορισμό του συμβούλου του Σπίρτζη στις 19 Αυγούστου και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 26 Αυγούστου, δηλαδή μόλις σε τέσσερις εργάσιμες ημέρες.
Ταυτόχρονα, ο διορισμός του ειδικού συμβούλου τίθεται σε ισχύ, σύμφωνα πάντα με τη σχετική απόφαση, την 1η Ιουλίου, ήτοι την τρίτη ημέρα του σοκ της τραπεζικής αργίας. Βέβαια, αυτό, για κάποιους ίσως να αποτελεί ένδειξη ότι η κρατική μηχανή ακόμη και όταν η χώρα απειλείται με άτακτη χρεοκοπία δεν παύει να...λειτουργεί και εν προκειμένω να ενδυναμώνεται με ειδικούς συμβούλους.
Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες, ο διορισμός αυτός, δύο μόλις 24ωρα προτού την κήρυξη προεκλογικής περιόδου, ανήκει στα "ψιλά γράμματα". Αυτό εάν ληφθεί υπόψη ότι μέσα στον Αύγουστο ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ διόρισε 37 απολυμένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκαλώντας έξοδα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για το 2016...
Αλλά και ότι αρχές Μαΐου ο κ. Σπίρτζης τοποθέτησε (ΦΕΚ 314-05/05) στο πολιτικό γραφείο του συνολικά 11 μετακλητούς υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων τέσσερις δικηγόρους. 

Δημ.Δελεβέγκος από εδώ