Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η απόφαση ΥΠΑΠΕΝ για την ανάκληση έγκρισης τεχνικών μελετών της Ελληνικός Χρυσός


«Θετικό βήμα η παύση εργασιών στις Σκουριές – ανυπολόγιστη η ζημιά στο αρχέγονο δάσος» (ηχητικό

skouries1438416929Για φυσική εξέλιξη και διορθωτική πράξη σε εκείνη την ατυχή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις Σκουριές στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ρ/σ Στο Κόκκινο (29/7/2015), έκανε λόγο ο Τόλης Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Ερευνών και μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τις εργασίες της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.
«Ο κ. Σκουρλέτης με τις δηλώσεις του έκανε σαφές ότι  ολόκληρη η επένδυση είναι ήδη στον `αέρα`», σχολίασε ο κ. Παπαγωργίου στο Κόκκινο την προσωρινή παύση των εργασιών στην Χαλκιδική.
Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Ερευνών επιβεβαίωσε ότι οι εργασίες έχουν ήδη σταματήσει από την Ελληνικός χρυσός, ενώ τόνισε ότι πέρα από τις παραβιάσεις στις τεχνικές μελέτες, η ελληνικός χρυσός δεν έχει πάρει καν έγκριση της επένδυσης για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή. «Είναι σαφές ότι οι εργασίες είναι παράνομες και έπρεπε να είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια. Δυστυχώς έχει προκληθεί ανυπολόγιστη ζημιά στο αρχέγονο δάσος – έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα δάσους και έχει αλλάξει το ανάγλυφο του βουνού αυτές οι ζημιές είναι μη αναστρέψιμες», τόνισε.


Κατεβάστε το αρχείο εδώ

6Δ04465ΦΘΗ-ΘΞ4-1

6Δ04465ΦΘΗ-ΘΞ4-2
6Δ04465ΦΘΗ-ΘΞ4-3
6Δ04465ΦΘΗ-ΘΞ4-4
6Δ04465ΦΘΗ-ΘΞ4-5

1 σχόλιο:

  1. Η κοροϊδία του σύριζα συνεχίζεται… Στάχτη στα μάτια μπας και βρουν κάνα χαζό γιατί έρχονται εκλογές, σε κάνα τρίμηνο το πολύ όλα θα λειτουργούν όπως πριν… Αυτοί ξεπέρασαν και τους προηγούμενους σε κουτοπονηριά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή