Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η αριστερά στην κυβέρνηση - η ΠΑΣΚ στην εξουσία

Πηγή
Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων για την ΕΥΔΑΠ και την Εργα ΟΣΕ, συνεχίζουμε με τους διορισμούς πρώην στελεχών της ΠΑΣΚ Μηχανικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε Δημόσιες θέσεις. Επειδή προβλέπεται και συνέχεια λέμε να το κάνουμε serial στο τέλος. Όλα για τα μισθά σύντροφοι...

Ένας από τους πιο κυριλέ ημι-δημόσιους οργανισμούς είναι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Και ποιος δεν θα ήθελε να μετέχει στη διοίκηση και το οργανόγραμμα μιας εταιρείας, που είχε πέρσι καθαρά κέρδη 91,8 εκατ. ευρώ!
Το «Ελ. Βενιζέλος» μπορεί να διατηρεί το μονοπώλιο στο νομό Αττικής, ωστόσο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεδομένου ότι το 45% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε ιδιώτες (το δημόσιο κατέχει το 55%).
Όπως συνηθίζεται, κάθε νέα κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου.
Νέος πρόεδρος του ΔΑΑ, κατόπιν εισήγησης του Γιάννη Δραγασάκη, ορίστηκε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ανέλαβε, πριν από λίγες ημέρες, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής της Ελλάδας στη «Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα» των BRICS (New Development Bank), μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε στη χώρα μας.
Το βιογραφικό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΔΝΤ, γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου. Είναι καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι πτυχιούχος του 6ου Τμήματος του Πανεπιστημίου (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και διδάκτωρ (doctorat d' Etat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού II.
Διατέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed - Institut de Perspective Economique du Monde Mediterraneen), καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόνη.
Από το Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.
Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς (μη Εκτελεστικό Μέλος), Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων του ΔΣ, Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και συγχρόνως Οικονομικός Σύμβουλος Διοίκησης.
Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου
Η κυβέρνηση προχώρησε και σε αλλαγές των μελών του ελληνικού δημοσίου στο δ.σ. του ΔΑΑ. Έτσι νέα μέλη ορίστηκαν οι: Δημήτρης Δημητρίου (πρώην διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΑ, στενός συνεργάτης του αν. υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη), Μπάμπης Κακαβάς (πρώην μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και σύνεδρος σε πολλά συνέδρια του ΕΚΑ και της ΟΤΟΕ) και ο κ. N. Πρωτονοτάριος από το ΤΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου