Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΜΤ: «Μένουμε στο ΌΧΙ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

http://somt.gr/node/9709

«Μένουμε στο ΌΧΙ» - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10/7
στις 19:00 στα Προπύλαια και την Κυριακή 12/7 στις 19.30 στην πλατεία Συντάγματος

«Μένουμε στο ΌΧΙ»
Καμία υποχώρηση - ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων
Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας.
  • Διατρανώσαμε τη θέλησή μας να μπει τέρμα στη βάρβαρη πολιτική, στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Βάλαμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ.
  • Γυρίσαμε την πλάτη στην ιδεολογική παντοκρατορία του μονόδρομου της ΕΕ.
  • Απαντήσαμε στους εκβιασμούς στις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ.
  • Αψηφήσαμε τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τα επαπειλούμενα και πραγματικά λοκ-άουτ, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.
  • Στείλαμε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τους πανίσχυρους μηχανισμούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, το άθλιο μνημονιακό - «ευρωπαϊκό» πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), αλλά και τους ξεπουλημένους ΝΑΙΝΑΙκους της ΓΣΕΕ (και του ΤΕΕ).
  • Απαιτήσαμε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, επιλέξαμε ένα δρόμο ρήξης κι όχι υποταγής.
Η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, η «εθνική συνεννόηση» με τους μνημονιακούς βρικόλακες και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο ίδιο πλαίσιο, αποτελούν προκλητική και ανοιχτή παραχάραξη της λαϊκή θέλησης.
Η εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην «ευρωπαϊκή προοπτική» πάση θυσία, σέρνει τις ανάγκες των εργαζόμενων και την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, από σύνοδο σε σύνοδο και από eurogroup σε eurogroup.
Οι «εταίροι» όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. Βρισκόμαστε μπροστά στον μεγαλύτερο εκβιασμό που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου απαιτούν ένα νέο μνημόνιο θανάτου, με μέτρα σκληρότερα από ποτέ και την – με κάθε τρόπο- συνέχιση της βαρβαρότητας.
Ο κύβος ερρίφθη! Κανένα περιθώριο «έντιμου συμβιβασμού» δεν υπάρχει. Το δίλημμα ήταν και είναι Ρήξη ή Υποταγή.
Όχι μέχρι το τέλος-Να βγούμε τώρα στο δρόμο
Τώρα πρέπει να εκφραστεί το ΟΧΙ της ρήξης, το μεγάλο πλειοψηφικό ταξικό ΟΧΙ. Τώρα, το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη κατά των μνημονίων, της αντιλαϊκής πολιτικής, των εκβιασμών και του ΟΧΙ, πρέπει να συντονιστούμε.
Να οικοδομήσουμε την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.
Να μην μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης.
Η εργοδοτική τρομοκρατία της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίζεται και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας. Να καταγγείλουν άμεσα κάθε κρούσμα τρομοκράτησης στο σωματείο.
Να συνεχίσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή για:
  • Να μην επιτρέψουμε καμία αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο.
  • Να ακυρώσουμε τις προσπάθειες παραχάραξης του ΟΧΙ από την κυβέρνηση και τα κανιβαλικά ΜΜΕ.
  • Να σπάσουμε το στραγγαλισμό της ΕΚΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση και επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή των μισθών, του επιδόματος ανεργίας, των συντάξεων. Καμία απόλυση, υποχρεωτική άδεια, λοκ-άουτ με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών. Δωρεάν μεταφορά για όλους στις συγκοινωνίες. Να καταργηθούν τα διόδια. Μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Δωρεάν φάρμακα, πλήρης- δωρεάν-καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
  • Να αποδοθούν οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.
  • Διαγράφουμε μονομερώς το χρέος, όχι τα δικαιώματά μας.
  • Να απαγκιστρωθούν οι τράπεζες από τον ασφυκτικό κλοιό της ΕΚΤ. Εθνικοποίησή τους τώρα, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, με λαϊκό έλεγχο. Κανένα κούρεμα στις λαϊκές καταθέσεις.
  • Ρήξη με Κεφάλαιο Ευρώ, Ε.Ε και ΔΝΤ.
  • Κοινωνικοποίηση του μεγάλου πλούτου για την κάλυψη των άμεσων λαϊκών αναγκών


Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό τις επόμενες μέρες στους δρόμους ενάντια στους εκβιασμούς, για να αποτρέψουμε ένα νέο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου