Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Υπάρχει και η παραίτηση σύντροφε Υπουργέ

Πριν από λίγες μέρες, συνάδελφος μηχανικός σήμερα εξαιρετικά χαμηλόμισθος και στο παρελθόν εξαιρετικά άνεργος, αναζήτησε τα ίχνη μιας εξαιρετικά καθυστερημένης πενιχρής επιστροφής φόρου για τα «εισοδήματα» του 2013

του Σπύρου Κοντομάρη από εδώ

Είχε προλάβει να την κατασχέσει το ΤΣΜΕΔΕ. Μαζί με την αξιοπρέπεια του.
Ένα από τα «ασήμαντα μικρά» που γίνεται κομμάτια στο όνομα της «μεγάλης διαπραγμάτευσης» είναι το οριστικό ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης γενιάς μηχανικών.
Δεν θα το βρείτε στα μέτρα του νέου αριστερού μνημονίου. Βρίσκεται στην επικοινωνιακά συγκαλυμμένη συνέχιση του παλιού δεξιού μνημονίου από τη νέα Κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι ο σύντροφος Στρατούλης αναγκάζεται να μας «φορέσει» αναδρομικά πέντε ολόκληρα εξάμηνα με τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών του Νόμου 3986/11 εμπνεύσεως Τόμσεν και εκτελέσεως Κουτρουμάνη. Αναγνωρίζει ως δίκαιες και άμεσα απαιτητές όλες τις προσαυξήσεις που φάγαμε στο κεφάλι από το ΤΣΜΕΔΕ, επειδή δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε, επειδή ήμασταν άνεργοι.

Επειδή δεν έφτανε να πληρώνουμε ταυτόχρονα και το φαί των παιδιών μας και την εισφορά μας για να γίνει η Attica Bank μεγάλη και τρανή, στήριγμα του κατασκευαστικού κεφαλαίου και των μεγαλοεργολάβων.
Ο σύντροφος Στρατούλης αναγκάζεται να χορηγήσει την μορφίνη των δύο ασφαλιστικών κατηγοριών προς τα κάτω, μόνο για δύο χρόνια και μόνο στους προ του ’93 ασφαλισμένους.

Οι υπόλοιποι πρέπει πρώτα να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, όποια και αν είναι αυτά, όπως και αν προήλθαν. Χρέη που περιλαμβάνουν απλήρωτες εισφορές και για τον κλάδο Υγείας, παρότι ποτέ δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Χρέη που περιλαμβάνουν Τόκους και Χρεολύσια του ΤΣΜΕΔΕ, ένα Ταμείο που δεν κατέχει απλά μια Τράπεζα, αλλά λειτουργεί και ως Τράπεζα.

Ή εκβιαστικά να υπαχθούμε στην Ρύθμιση της Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις. Ρύθμιση που προϋποθέτει να αναγνωρίσεις όλα τα χρέη που σου φορτώθηκαν από τη μνημονιακή νομοθεσία. Ρύθμιση που αν δεν εξυπηρετήσεις σε περιμένει το ΚΕΑΟ να σου κατασχέσει μέχρι και τα ρέστα από τα τσιγάρα.

Το άρθρο 38 του ν/σ που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή στέλνει οριστικά 50.000 μηχανικούς σε διαγραφή από το επάγγελμα. Τους εξοντώνει λόγω της αδυναμίας τους να εργαστούν. Μαύρη Εργασία ή Μετανάστευση δεν έχει σημασία.
Την παραγωγική ανασυγκρότηση μάλλον θα την κάνεις με τους μεγαλοεργολάβους σύντροφε Στρατούλη.

Δεν σου πολυαρέσει, αλλά από την παραίτηση καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου