Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η δικαίωση μιας αφίσας - Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»

Αναρτούμε αφίσα του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Ξάνθης, η οποία αποκάλυπτε από τότε, όσα σήμερα επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα της ΕφΣυν και αποτέλεσε και αφορμή για διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τότε φοιτητών και σημερινών συναδέλφων (και συντρόφων μας)

Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»

  Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας για τη διαπλοκή επιχειρηματιών-πρυτάνεων-ακαδημαϊκών στο Δημοκρίτειο έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και από εκεί ο φάκελος στη Δικαιοσύνη και στον Λ. Ρακιντζή

Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά προκάλεσαν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» για τις υποθέσεις διαπλοκής πρυτάνεων και ακαδημαϊκών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Το υπουργείο Παιδείας έστειλε προχθές τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Κομοτηνής με κοινοποίηση προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.
Υπενθυμίζεται πως με αφορμή τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση του έργου σίτισης των φοιτητών ύψους 3 εκατ. ευρώ, είχαμε αναφερθεί βάσει δημοσίων εγγράφων σε δύο ονόματα εναλλασσόμενων πρυτάνεων (Α. Καραμπίνης-Κ. Σιμόπουλος), στον επί 10 χρόνια εργολάβο σίτισης (Χούτος), σε στενούς οικογενειακούς δεσμούς και στις εξωπανεπιστημιακές εταιρικές σχέσεις αρκετών ακαδημαϊκών.
Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»
Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» εντείνουν τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τους φοιτητές να ζητούν με παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο να απομακρυνθεί ο επί 10 χρόνια εργολάβος σίτισης του Πανεπιστημίου και να αναλάβει το έργο το Πανεπιστήμιο.
Σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η αριστερή παράταξη ΑΡΕΝ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Να ρίξουμε το κατεστημένο της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, τους Κουκουρλήδες και τους Καραμπίνηδες που αντιλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο σαν τσιφλίκι τους, τις εταιρείες που θησαυρίζουν μέσα από τα Πανεπιστήμια, εις βάρος των δικών μας αναγκών».
Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο κοσμήτορας Χρ. Κουκούρλης από την αναφορά στο όνομά του, έστειλε επιστολή προς όλα τα μέλη ΔΕΠ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τις εν λόγω εταιρείες φωτοβολταϊκών.
Στη δημόσια επιστολή ο ίδιος όμως χρησιμοποιεί τις παρακάτω εκφράσεις: «Προκαλώ το κάθε τσογλάνι που γράφει αυτά τα κείμενα να συγκρίνει τη δική μου τιμιότητα με αυτήν του πατέρα του πρώτα και ύστερα να ξαναγράψει. Και να έρθει να μου ζητήσει και τον λόγο. Μαζί με τον πατέρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου