Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ασφαλιστικό μηχανικών: ομοβροντία πυρών σε υπό δημόσια διαβούλευση Ν/Σ

Ο Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης λαμβάνει μηνύματα μηχανικών από τη διαβούλευση του ν/σ. Ελπίζουμε να μη συμβουλευθεί το διπλανό του...

Στις 05 Ιουνίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».
Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αν & τίθενται πολλά ασφαλιστικά ζητήματα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα τη μαζική αντίδραση από πολλούς μηχανικούς, με κατάθεση σχολίων.
Τα σχόλια έχουν καταχωρηθεί στην πλειοψηφία τους στο άρθρο 36: "Κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ".
Χαρακτηριστικότερη ίσως είναι η επαναλαμβανόμενη ανάρτηση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από 41 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις εισφορές των μηχανικών, χωρίς να λείπουν βέβαια οι απόψεις μεμονωμένων μηχανικών, ενώσεων κλπ.
Για να συμμετέχετε στη δημόσια διαβούλευση καθώς και για να διαβάσετε τα σχόλια των μηχανικών στο νομοσχέδιο, πατήστε εδώ. Η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 09 Ιουνίου, 12:00.

υγ. οι παρεμβάσεις όλων των συναδέλφων στη διαβούλευση είναι απόλυτα καίριες, ενώ δε μπορεί να μη σχολιάσει κανείς την απουσία όλων των συλλογικών οργάνων των μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου