Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αντίσταση και δράση για το ασφαλιστικό

Συνάδελφε,
Κατά την παρέμβαση στις 04-05-2015 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ ενημερωθήκαμε πως υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας να κατατεθεί σχέδιο νόμου για την κοινωνική ασφάλιση μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου που θα περιλαμβάνει τη μη εφαρμογή των αυξημένων εισφορών και θα επαναφέρει αναδρομικά το καθεστώς πριν από την 01/07/2011. Επίσης γνωρίζουμε ότι η έκδοση των ειδοποιητηρίων παρατάθηκε έως 15/06/2015 και η εξόφληση έως 31/07/2015 με ορίζοντα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό όμως δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα. Βρισκόμαστε έτσι μπροστά στην απειλή άμεσης εφαρμογής σε βάρος μας των γνωστών μνημονιακών πολιτικών.
Ως άμεση αντίδραση στις παραπάνω εξελίξεις και στα πλαίσια μιας γενικότερης δράσης για το ασφαλιστικό αλλά και της συνολικότερης αντιμετώπισης των κυβερνητικών παλινδρομήσεων, σε καλούμε σε μια σειρά κινητοποιήσεων:
  • Δευτέρα 08/06/2015 στις 15:00: Παρέμβαση στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4) με σκοπό να παρθεί την ίδια ημέρα απόφαση εισήγησης προς το ΔΣ ΕΤΑΑ για τη μη εφαρμογή των αυξημένων εισφορών. 
  • Πέμπτη 11/06/2015 στις 15:00: Παρέμβαση στο ΔΣ ΕΤΑΑ (Μάρνη 22), με σκοπό την επικύρωση της εισήγησης της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ έτσι ώστε να μην εκδοθούν ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές, καθώς και την κατάθεση των άμεσων διεκδικήσεων μας για το ασφαλιστικό των μηχανικών στη νέα διοίκηση του ΕΤΑΑ. 
  • Γενική παντεχνική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την άμεση κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών και την υλοποίηση των διεκδικήσεων μας σύμφωνα με το υπόμνημα που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας.
Η ημερομηνία κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, θα είναι όμως την εβδομάδα μεταξύ 12/06-19/06/2015. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΕΕ, όποτε αυτή συνεδριάσει, με σκοπό να τεθούν στη νέα διοίκηση οι άμεσες διεκδικήσεις μας και να παρθεί απόφαση από τη ΔΕ ΤΕΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.
Την Τετάρτη 10/06/2015 στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων-Τμήμα Αττικής θα συζητηθεί το θέμα του ασφαλιστικού και θα γίνει πρόταση να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος παντεχνικός συντονισμός, ώστε να συνδιοργανωθεί η κεντρική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και να προγραμματιστεί μια κοινή εκδήλωση για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις από όλους τους συλλογικούς φορείς των μηχανικών, σωματεία, επιστημονικούς συλλόγους κ.α.

Η επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα γίνει την Παρασκευή 05/06/2015 στις 7.30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4) και θα πρέπει να είναι μαζική και διευρυμένη γιατί θα αποτελέσει τον ''Παντεχνικό Συντονισμό'' για την επόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων.
Η δυναμική μας παρουσία θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις.


https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

1 σχόλιο:

  1. Δίκιο έχετε αλλά μιλάμε για τον πλέον "αχρηστο" κλάδο στον τομέα αυτό. Θα έχει να λέει για το πολυτεχνείο και για τα επόμενα 1000 χρόνια... Προσωπικά δηλώνω πλέον ηλεκτρολόγος και οχι ηλεκτρολόγος μηχανικός μιας και ο όρος μηχανικός είναι για μενα ο πλεόν απαξιωμένος... Επειδή ο Τσίπρας είναι μηχανικός και ο πρωην επικεφαλής μας (τρομάρα μας) υπουργός νομίζουν θα λυθούν τα προβλήματα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή