Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Εκλογές ΠΣΔΑΤΜ: Σ υ σ π ε ί ρ ω σ η Α ρ ι σ τ ε ρ ώ ν Τ Ο π ο γ ρ ά φ ω ν


Σ υ σ π ε ί ρ ω σ η   Α ρ ι σ τ ε ρ ώ ν  Τ Ο π ο γ ρ ά φ ω ν
Οι φετινές εκλογές του συλλόγου θα διεξαχθούν εντός ενός εκρηκτικού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Παρά το γεγονός ότι μετά από 5 χρόνια μεγάλων αγώνων που πλατιά λαϊκά στρώματα εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους απέναντι στην βαρβαρότητα της μνημονιακής επίθεσης και απαίτησαν την εφαρμογή μια πολιτικής που δεν θα καταβαραθρώνει δικαιώματα που δεν θα ξεπουλά την δημόσια περιουσία, που δεν θα καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση την κοινωνική πλειοψηφία, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, έβαλαν τα αιτήματα αυτά σε «καραντίνα» και διέλυσαν και τις τελευταίες αμφιβολίες όσον αφορά τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο το δόγμα της νέας κυβέρνησης «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή» και του «έντιμου συμβιβασμού» κινδυνεύει να αναδειχθεί ως, ο πιο σύντομος δρόμος προς την ταπεινωτική υποταγή. Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και οι δεσμεύσεις για τήρηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων, αφαιρούν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων. Οι δόσεις, απαιτούν ρευστό, γι’ αυτό τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, οι οργανισμοί του δημοσίου, ο ΟΑΕΔ και οι ΟΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο. Το ΤΑΙΠΕΔ διατηρείται, όπως και η πολιτική της φορομπηξίας. Όμως ο λαός δεν ψήφισε για να τον περιμένει μια τέτοια εξέλιξη και οφείλει να αντισταθεί σε κάθε βλέψη για ένα νέο τρίτο μνημόνιο.
Καλούμε τους συναδέλφους στις εκλογές του Ιούλη να στηρίξουν τη  Συσπείρωση Αριστερών Τοπογράφων ως τη μοναδική δύναμη στο σύλλογο που με αταλάντευτη στάση και ανεξάρτητη από τις κυβερνητικές σκοπιμότητες στόχευση, δηλώνει ότι αντιτίθενται στη προοπτική συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών που λέει αταλάντευτα «Έξω η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ από τη χώρα», που απαιτεί να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση, προβάλλοντας ένα πρόγραμμα ρήξης. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των βάρβαρων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, που απαιτεί τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την πολιτική και τις δομές της ΕΕ και της ΟΝΕ, που παλεύει να μην περάσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών και απαιτεί δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ενημέρωση συγκοινωνίες. Ένα πρόγραμμα που ζητά δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες και έργα με όφελος για την κοινωνία, παλεύει να μην περάσουν τα ΣΔΙΤ, οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης σε τράπεζες και επενδυτές και δεν φοβάται να πει καθαρά ότι ένας τέτοιος δρόμος περνά από την εθνικοποίηση με κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας και το να περιέλθουν οι παραγωγικές μονάδες που καταστρέφονται και εγκαταλείπονται από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, στον έλεγχο των εργαζομένων.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΡΟΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Μετά από συνεχόμενα χρόνια λιτότητας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους συναδέλφους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία και η μετανάστευση συνεχίζουν να κυριαρχούν, ενώ οι μισθοί για όσους έχουν δουλειά δεν μπορεί να καλύψουν κατά κανόνα τις αυξανόμενες ανάγκες. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων έχει δημιουργήσει συνθήκες γαλέρας σε γραφεία και εργοτάξια. Σε αυτό το ασφυκτικό τοπίο το αίτημα για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και άρση όλων των περικοπών και αντιδραστικών νομοθετημάτων, που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010 είναι αναγκαίο να κερδηθεί. Εμείς παλεύουμε ο σύλλογος το επόμενο διάστημα να ταχθεί στο η πλευρό των συναδέλφων  για διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα ορίζει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης με βάση τις ανάγκες μας, θα απαιτεί μείωση του χρόνου εργασίας, θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, θα θέτει τους όρους για την κατάργηση όλων των επισφαλών μορφών εργασίας και θα απαιτεί την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από την εργοδοσία.
Απ' την άλλη η υποχώρηση της οικοδομής μαζί με τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό και σε συνδυασμό με τη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και του πλαφόν στην έκπτωση για τις αμοιβές μελετών, ώθησαν πολλούς συναδέλφους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στη φτώχια, στην ανεργία, στην υποαπασχόληση και στην έξοδο από το επάγγελμα (πάνω από 3000 διαγραφές από το ΤΕΕ). Οι τακτοποιήσεις και η έκδοση  βεβαιώσεων περί μη αυθαιρέτου δεν αποτελούν βιοποριστική λύση, ενώ η καθιέρωση του εξαρτημένου τοπογραφικού γύρισε μπούμεραγκ αφ' ενός γιατί έφτασε την αμοιβή του σε εξευτελιστικά επίπεδα και αφετέρου γιατί πολλαπλασίασε τις απαιτήσεις από τις πολεοδομίες στα τοπογραφικά αδειών, αλλαγής χρήσης κ.λ.π. έτσι ώστε η έγκρισή τους να έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο .  
Απαιτούμε την άμεση επαναφορά των ελάχιστων αμοιβών. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της φορολόγησης με 26% από το πρώτο Ευρώ. Απαιτούμε επαναφορά του κώδικα αμοιβών και μέτρα που θα βάλουν φρένο στο γιγαντισμό των μεγάλων τεχνικών και μελετητικών εταιρειών ενισχύοντας αφενός τις δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να στελεχωθούν αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου. Απαιτούμε μέτρα προστασίας των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων απέναντι στις απαιτήσεις των μεγάλων κατασκευαστικών και μελετητικών εταιριών για κακοπληρωμένη υπερεργασία. Απαιτούμε μέτρα τόνωσης του κατασκευαστικού κλάδου στη κατεύθυνση ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης με εκτεταμένα προγράμματα εργατικής κατοικίας και σύγχρονες κοινωνικές υποδομές, με επίκεντρο την ελληνική ύπαιθρο και τις επαρχιακές πόλεις και την τόνωση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης με δημόσια δαπάνη.
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Στο ασφαλιστικό η κατάσταση χαρακτηρίζεται από την συνέχιση της ίδιας εξοντωτικής πολιτικής. Οι αυξήσεις των εισφορών για τους εργαζόμενους προς το παρόν διατηρούνται, ενώ διατηρείται και η ανά τριετία αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας. Ούτε καν το ζήτημα των αναδρομικών αυξήσεων των εισφορών από 1/7/2011 δεν έχει επιλυθεί επαπειλώντας κάθε ασφαλισμένο μηχανικό με αναδρομικές χρεώσεις χιλιάδων ευρώ. Σήμερα, το 68% των μηχανικών αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, παραμένει ανασφάλιστο, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, σωρεύοντας υπέρογκες οφειλές. Η λογική του ταμείου συνεχίζει να είναι εισπρακτική. Τα χρέη των ανέργων και υποαπασχολούμενων συνεχίζουν όχι απλά να είναι απαιτητά από το κράτος, αλλά και να τοκίζονται διαρκώς. Παράλληλα συνάδελφοι απειλούνται με διώξεις, κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στο ΕΤΑΑ. Η ληστεία των αποθεματικών των ταμείων διαμέσου της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας Αττικής παραμένει, παρά το γεγονός ότι ήδη στην μαύρη τρύπα της τράπεζας Αττικής έχουν χαθεί περισσότερα από 420 εκατ. Ευρώ και αυτές τις ημέρες έχουν ήδη αποφασίσει να θυσιάσουν και άλλα 200 εκατ €. Αντί να γίνεται συζήτηση για την ανάκτηση των απωλειών των ταμείων από το PSI και από την τράπεζα Αττικής, γίνεται ένα επιπλέον βήμα! Το ίδιο το κράτος «ζητά» από δημόσιους οργανισμούς και τα ταμεία, τα ταμειακά τους διαθέσιμα προκειμένου να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ και ΕΚΤ (του κατά τα άλλα «μη βιώσιμου χρέους») διαμέσου εσωτερικού δανεισμού. Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι για το επόμενο διάστημα προαναγγέλλονται συγχωνεύσεις ταμείων, ενώ η κυβέρνηση προαναγγέλλει στενότερη «σύνδεση» εισφορών και παροχών με βάση το εισόδημα, το βάθεμα δηλαδή της ανταποδοτικής λογικής, της λογικής του «ότι πληρώνεις παίρνεις» και όχι της κοινωνικά δίκαιης, αυτής των δικαιωμάτων σε υγεία, σύνταξη, ασφάλιση. Κυρίως όμως δεν τολμάει ακόμα να καταργήσει τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών του Ν.3891/2011, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Λέμε όχι στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Άμεση ακύρωση των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αναγνώριση των ανέργων, μη χρέωση με εισφορές όσων δεν έχουν εισόδημα από το επάγγελμα. Άμεση κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις χρωστούμενες οφειλές. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Λέμε όχι στην χρήση των αποθεματικών των ταμείων για την αποπληρωμή του χρέους. Απαιτούμε άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής. Άμεση κάλυψη των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος (PSI, Τράπεζα Αττικής κα). Απαιτούμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, περίθαλψη ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Άρση όλων περικοπών που επιβλήθηκαν στις συντάξεις. Απαιτούμε μείωση των χρόνων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση.
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Όσον αφορά την φορολογία οι συνάδελφοι μηχανικοί εξοντώνονται από τα χαράτσια και την κατάργηση του αφορολόγητου ενώ όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα έχουν βρεθεί να πληρώνουν επιπλέον υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο. Φορολογία εισοδήματος από το πρώτο ευρώ στο 26% μαζί με ΦΠΑ στο 23% έχει φέρει ως αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι χωρίς να το θέλουν να εξαναγκάζονται να λειτουργούν εκτός φορολογικού πλαισίου αποδίδοντας σε τελική ανάλυση λιγότερους φόρους από την περίοδο που ίσχυε ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων. Απαιτούμε ενιαία φορολογική κλίμακα με τους μισθωτούς, άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος. Απαιτούμε αφορολόγητο όριο στο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας για χρέη σε εφορία, ταμεία, τράπεζες. Επιπλέον απαιτούμε την κατάργηση όλων των χαρατσιών, των κεφαλικών φόρων και των φορομπηχτικών νόμων, όπως ο ΕΝΦΙΑ κα.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Οι εργαζόμενοι στα τεχνικά επαγγέλματα δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου χάριν μιας πρόσκαιρης «ανάπτυξης» έτσι ώστε να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και στο διηνεκές ιδιωτικά συμφέροντα. Θέλουμε δημόσιες επιχειρήσεις στην ενέργεια, στα δίκτυα, στις μεταφορές. Θέλουμε ποιοτικές υπηρεσίες δωρεάν για το λαό που θα σέβονται το περιβάλλον. Λέμε όχι στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, των λιμανιών και των αεροδρομίων. Απαιτούμε εδώ και τώρα τη ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων , κανένα διόδιο σε μη κατασκευασμένο τμήμα και την κατάργηση των πρόσφατων  ληστρικών αυξήσεων στα διόδια . Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων. Ζητάμε να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη γίνει. Παλεύουμε ενάντια στην «απελευθέρωση των αγορών» και την εμπορευματοποίηση των βασικών κοινωνικών αγαθών. Απαιτούμε την επαναφορά του Δημόσιου Ελέγχου σε Δημόσια και Ιδιωτικά έργα, ενάντια στις fast track διαδικασίες εξυπηρέτησης συμφερόντων.
ΠΣΔΑΤΜ : Ο Εφιάλτης και η κερκόπορτα
Τα τελευταία 2 χρόνια περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο του παρελθόντος ο Σύλλογος βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Την στιγμή που  η πλειοψηφία των συναδέλφων δίνει την μάχη της επιβίωσης, είναι αστείο το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας ενός Συλλόγου να είναι η διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων (χωρίς καν να μπαίνουμε στην συζήτηση για την θεματολογία τους και την επιστημονική τους επάρκεια). Όχι μόνο έχει απομακρυνθεί από τα καθημερινά προβλήματα, τις ανάγκες και τα αιτήματα των συναδέλφων αλλά τελικά η δράση του έρχεται σε αντίθεση με αυτά, βρίσκεται σε άλλη λογική από την εξυπηρέτησή τους. Δύο είναι τα ζητήματα που προσπάθησαν να υλοποιήσουν, οι παρατάξεις που διοικούν τον σύλλογο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου και οι πιστοποιήσεις-διαπιστεύσεις. Προσπαθούν να αλλάξουν το καταστατικό του συλλόγου έχοντας δύο κυρίως στόχους. Ο πρώτος είναι να μετατραπεί η διοίκηση του συλλόγου σε ένα μικρό ΤΕΕ με αντιπροσωπεία και διοικούσα καταργώντας στην ουσία την αναλογική αντιπροσώπευση, και ο δεύτερος είναι η μετατροπή του συλλόγου σε Κέντρο Επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) με την απόκτηση ΑΦΜ από όπου θα εκδίδονται πιστοποιήσεις-διαπιστεύσεις για την εύρεση εργασίας, φυσικά επ’ αμοιβή. Αντί να ενισχύονται οι συνελεύσεις και η συμμετοχή των συναδέλφων στα επιμέρους τμήματα ανά την Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει ξεχωριστά όργανα "αντιπροσωπείες" που θα είναι πιο εύκολα ελεγχόμενα και προσδεμένα στην λογική της συνδιαλλαγής, στην λογική της "ατομικής λύσης  με  τις κατάλληλες επαφές και διασυνδέσεις" που έχει η πλειοψηφία των παρατάξεων και μελών του Δ.Σ. Δεν είναι τυχαίο πως μέλη και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ αλλά και άλλων παρατάξεων, μεταπήδησαν τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ "την ανερχόμενη δύναμη", όχι από την σκοπιά της κριτικής στην πολιτική των μνημονίων και της πρόσδεσης - με οποιοδήποτε τίμημα- στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέσβευε η τότε κυβέρνηση, αλλά μένοντας πιστοί στην λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην ίδια λογική προωθείται και ο ρόλος του «διαπιστευμένου» τοπογράφου. Με πρόσχημα ότι αντίστοιχοι θεσμοί λειτουργούν από χρόνια στην Ευρώπη προωθούν μια διαφορετική κατηγορία τοπογράφων, με άλλα επαγγελματικά δικαιώματα που θα τα αποκτούν με «θολό» τρόπο, για άγνωστο χρόνο, με «θολά» κριτήρια, και από άγνωστο φορέα διαπίστευσης. Το Κτηματολόγιο στην Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο αιώνες. Στην Ελλάδα είμαστε εδώ και είκοσι χρόνια στην προσπάθεια εκπόνησης των μελετών κτηματογράφησης και εδώ και δέκα χρόνια στην προσπάθεια οριστικοποίησης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο και υπάρχει κίνδυνος αυθαιρεσίας στην εφαρμογή των ορίων των ακινήτων. Η παρερμηνεία των παλαιών συμβολαιογραφικών εγγράφων και δικαστικών αποφάσεων και η μετατόπιση των ορίων στην επιθυμητή θέση μέσω ενός πρόσφατου τοπογραφικού διαγράμματος είναι η συνήθης πρακτική των διαφόρων καταπατητών.
Οι προτεινόμενες «αρμοδιότητες» του «διαπιστευμένου» δεν είναι τίποτε παραπάνω από τη δουλειά που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε μηχανικός που αναλαμβάνει τη διόρθωση των ορίων ενός γεωτεμαχίου.
Ταυτόχρονα ο Σύλλογος είναι ο μεγάλος απών από την παρακολούθηση της σύνταξης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Το μόνο που κάνει είναι να «παρευρίσκεται και να χαιρετίζει» σαν μαϊντανός σε κάθε δραστηριότητα που διοργανώνεται, ενώ ΣΕΓΕΚ έχει γίνει ο επίσημος συνομιλητής της ΕΚΧΑ Α.Ε. Αντί να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων δεν έχει καν αρθρώσει λέξη για την πρόταση του «αριστερού» και κυβερνητικού Αλαβάνου και των άλλων «βαρόνων» του κλάδου που παρασκηνιακά, αλλά σιγά σιγά, και προσκηνιακά κουβεντιάζεται για την σύνταξη του Κτηματολογίου μέσω των εφοριών.  Αποτέλεσμα της πολιτικής που χαράσσεται από ΣΕΓΕΚ και ΕΚΧΑ είναι η συνεχώς μειούμενοι προϋπολογισμοί των μελετών με άμεσο αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα του παραγόμενου έργου, όσο και στις συνθήκες και όρους εργασίας των μηχανικών. Σον διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_Β-14 προκηρύχτηκαν 3 μελέτες που ακυρώθηκαν από το διαγωνισμό του 2008. Τότε οι 3 περιοχές είχαν προϋπολογισμό 36εκ ευρώ περίπου ενώ τώρα προκηρύχθηκαν για 26 εκ ευρώ περίπου. Στις οικονομικές προσφορές που άνοιξαν για τις δύο περιοχές δόθηκαν εκπτώσεις της τάξεις του 65%, που σημαίνει ότι η μείωση του προϋπολογισμού σε σχέση με το 2008 είναι της τάξης του 75%. Αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους μηχανικούς εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση των μισθών, δουλειά ανάλογα με την πρόοδο και την φάση του έργου. Κανείς δεν κοιτάζει αν τηρούνται τα οργανογράμματα, προσλήψεις των νέων μηχανικών, που επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο ΤΕΕ, όχι ως μηχανικών αλλά ως διοικητικών μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων. Η κατάσταση αυτή ουσιαστικά αμφισβητεί το δικαίωμα των μηχανικών να εκπονούν μελέτες που μπορεί να δίνει πρόσκαιρα ένα μεροκάματο αλλά υπονομεύει την επαγγελματική και επιστημονική τους υπόσταση.          
Το ζητούμενο λοιπόν είναι "εδώ και τώρα αλλαγή των συσχετισμών" στον Σύλλογο. Την μια λογική, της πρόσδεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, της ατομικής λύσης, της συνδιαλλαγής και του συμβιβασμού στους μηχανισμούς, την δοκιμάσαμε και οδήγησε το Σύλλογο σε κρίση. Ας δοκιμάσουμε και την άλλη , να γίνει το νέο ΔΣ μοχλός επαναδραστηριοποίησης των συναδέλφων, πεδίο συλλογικής οργάνωσης των διεκδικήσεων όλων των καθημερινών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν 'μικρών" ή "μεγάλων", ενίσχυσης αυτών που πλήττονται περισσότερο, στήριξης των νέων συναδέλφων και αλληλεγγύης.
Εντός εκτός και εναντίον
Θέλουμε μια ευρεία αγωνιστική συσπείρωση στο σύλλογο, μια συμμαχία των τοπογράφων που θέλουν να ζήσουν από τη δουλειά τους είτε αυτοί είναι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητές, είτε τώρα πλήττονται από την ανεργία.
Πιστεύουμε στην οικοδόμηση ενός ριζοσπαστικού ρεύματος που θα ορθώσει αναχώματα σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις που στοχεύουν στην εξαθλίωση των εργαζόμενων μηχανικών και στην περαιτέρω υπαγωγή της ανάπτυξης στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θα σταθούμε απέναντι σε διλήμματα «κακού-λιγότερο κακού» και στις Ερινύες της αριστερής διαχείρισης

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ»

Αδάμου Δημήτρης του Κωνσταντίνου, Φλώρινα
Βαζούρας Αλέξης του Νικολάου, Αθήνα
Βασιλάκης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Αθήνα
Βλάχος Δημήτρης του Βασιλείου, Αθήνα
Γαϊτανάρος  Τάκης  του Γρηγορίου, Αθήνα
Γκίμτσας Γιώργος του  Χρήστου  , Τρίκαλα
Γρηγοριάδου Ισμήνη του Φώτιου, Χαλκιδική
Γκουλιούμη Ντίνα του Στυλιανού, Κέρκυρα
Γκούτη Έλλη του Δημητρίου, Αθήνα
Γώγος Πασχάλης του Θωμά, Ξάνθη
Ηλιοπούλου Δήμητρα του Αγγελή,  Αθήνα
Θεοδωρακόπουλος  Δημήτρης του Σωτηρίου, Καλαμάτα
Καραμολέγκος Ματθαίος του Κωνσταντίνου, Αθήνα
Καροπούλου Σισυ του Χρήστου , Αθήνα
Κεχαγιόγλου Νίκος του Ιωάννη, Αθήνα
Κόκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου , Αθήνα
Κομνιανού Δήμητρα-Βασιλεία του Εμμανουήλ, Θεσσαλονίκη
Κρίθαρη Ματούλα του Θεοδώρου, Αθήνα
Κρίθαρης Δημήτρης του Θεοδώρου, Αθήνα
Λώλος Γιώργος του Θεοδώρου , Αγρίνιο
Μαυροδάκος Γεώργιος  του Σαράντου, Αθήνα
Μήτζιας Γιάννης του Κωνσταντίνου, Θεσσαλονίκη
Μπακοπάνος Λευτέρης του Πέτρου, Αθήνα
Μπαλάτσα Ιωάννα του Φωκίωνα, Αθήνα
Οικονόμου Γιώργος του Ευάγγελου, Ρέθυμνο
Παπαγιάννη Φανή του Σπυρίδωνα,  Αθήνα
Παπαδοπούλου Τέτη του Κωνσταντίνου, Αθήνα
Παπαθανασόπουλος Πέτρος του Αντωνίου, Αθήνα
Πετρέλης Νίκος του Βασιλείου, Αθήνα
Πετροδασκαλάκης Βασίλης του Εμμανουήλ ,Ρέθυμνο
Στάθης Γιάννης του Δημητρίου Θεσσαλονίκη
Στεντούμης Χρήστος του Ιωάννη, Αθήνα
Στεφανής Γιώργος του Νικολάου, Αθήνα
Σύψας Σπύρος του Ιωάννη, Αθήνα
Σωτηροπούλου Παναγιώτα (Νότα) του Χρήστου, Αθήνα
Τζαμουράνης Γιώργος του Νικολάου, Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου