Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Πράσινο φως» στο μεγαλύτερο τουριστικό χωριό της χώρας

Πρώτα το Κάβο Σίδερο - μετα αυτό, από εδώ
«Πράσινο φως» στο μεγαλύτερο τουριστικό χωριό της χώρας-Πού θα βρει κεφάλαια η Dolphin Προ εβδομάδων, η διοίκηση της Dolphin Capital συμφώνησε με τους βασικούς μετόχους να επικεντρωθεί στη διαχείριση των τουριστικών συγκροτημάτων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης ή κατασκευής και να εξετάσει την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Μέσω και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των πέντε – έξι «κύριων» ακινήτων θα αντλήσει η Dolphin Capital Investors (DCI) τα κεφάλαια για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου τουριστικού χωριού στην Ελλάδα, μετά την έγκριση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Το συγκρότημα Killada Hills θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα και θα περιλαμβάνει 420 επαύλεις και βίλες, ξενοδοχείο, γήπεδο γκολφ κλπ.
Η επένδυση έχει ενταχθεί στη διαδικασία «fast track» για ταχεία αδειοδότηση (τελικά δεν είναι και τόσο ταχεία…).
Πρόκειται, μάλιστα για τη δεύτερη επένδυση του «fast track» το χωροταξικό της οποίας παίρνει την έγκριση του ΣτΕ, μετά τη Minoan Group που προωθεί μεγάλο τουριστικό έργο στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου.
Προ εβδομάδων, η διοίκηση της Dolphin Capital συμφώνησε με τους βασικούς μετόχους να επικεντρωθεί στη διαχείριση των τουριστικών συγκροτημάτων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης ή κατασκευής και να εξετάσει την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Μέσω της πώλησης ακινήτων εκτιμάται πως θα αντλήσει κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσει την ταχύτερη ανάπτυξη των κύριων (core) περιουσιακών της στοιχείων. Η Dolphin Capital, σήμερα προωθεί 14 έργα ολοκληρωμένων τουριστικών συγκροτημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Δομινικανή Δημοκρατία, Παναμά, Κροατία και Τουρκία.
Από μια πρόσφατη παρουσίαση προκύπτει πως τα «κύρια» περιουσιακά στοιχεία στα οποία θα επικεντρωθεί η διοίκηση περιλαμβάνονται οι τρεις αναπτύξεις στην Αργολίδα υπό την ομπρέλα του The Porto Heli Collection:
Πρόκειται για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2012 (και η Dolphin εξακολουθεί να πωλεί πολυτελείς βίλες), το γειτονικό Nikki Beach Resort & Spa, επίσης στο Πόρτο Χέλι, που λειτουργεί από τον περασμένο Αύγουστο και το Killada Hills Golf Resort, το χωροταξικό σχέδιο του οποίου εγκρίθηκε από το ΣτΕ.
Στα κύρια περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται επίσης το νέο ξενοδοχείο Aman που προωθείται στην Κέα και δύο επενδύσεις στο εξωτερικό. Πρόκειται για το Pearl Island στον Παναμά και το Playa Grande Club & Reserve στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Μεγαλύτερος μέτοχος της DCI (με ποσοστό 20,18%) είναι πλέον το αμερικανικό hedge fund Third Point LLC του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Dan Loeb.
Σημαντικό ποσοστό, άνω του 8%, ελέγχουν και οι επενδυτικές εταιρείες Asset Value Investors Ltd. και Fortress Investment Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου