Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο διαχρονικός εργολάβος σίτισης του Δημοκρίτειου

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 
 Εκτός από τις συμβάσεις για τη σίτιση των φοιτητών στο Δημοκρίτειο πυκνό είναι και το πλέγμα των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματία Χούτου και των πρυτάνεων του ΔΠΘ ή συγγενών τους από το 2005 μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρον ρεπορτάζ για μια ιστορία για μια ιστορία στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει και νυν συνάδελφοι - τότε φοιτητές στο ΔΠΘ - και μέλη της συσπείρωσης.
«Σε πολλά Ιδρύματα επανήλθαν ως μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης πρώην πρυτάνεις ή αντιπρυτάνεις τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου εξελέγη πρώτος σε ψήφους ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης και δεύτερος ο κ. Κώστας Σιμόπουλος, οι οποίοι έχουν διοικήσει το Ιδρυμα εναλλάσσοντας θέσεις (ειδικά ο δεύτερος) σχεδόν μία δεκαετία».
«ΤΟ ΒΗΜΑ», 4/11/2012
Την ώρα που εκτοξεύονται (νεο)φιλελεύθερες κατηγορίες για οπισθοδρόμηση τουλάχιστον 50 ετών στην Παιδεία, αναδύονται στα Πανεπιστήμια άλλες ιστορίες, πιο «οικογενειακές», κάπως μακριά από την έννοια της αξιοκρατίας και κυρίως της διαφάνειας. Πριν από δύο μήνες, δημοσιεύσαμε στην «Εφ.Συν.» μια έρευνα για τις εργολαβίες στη σίτιση και στην καθαριότητα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία της χώρας.
Είχαμε διαπιστώσει τότε -μεταξύ άλλων- μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα τις βολικές επεκτάσεις συμβάσεων με κρατικοδίατους εργολάβους, όταν ο χρόνος... πιέζει και οι διαγωνισμοί καθυστερούν ή προσβάλλονται από ενστάσεις που συχνά είναι μέχρι και συνεννοημένες μεταξύ εταιρειών.
Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που απασχόλησε, όχι μόνο τη συγκεκριμένη έρευνα, αλλά τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τα τοπικά ΜΜΕ και τελικά τη Δικαιοσύνη ήταν αυτή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Θελήσαμε να επιμείνουμε και να τι βρήκαμε: Δύο ονόματα εναλλασσόμενων πρυτάνεων, μια αρχική αυθαίρετη επιλογή ενός διαχρονικού εργολάβου σίτισης, πολλές εταιρείες εξωπανεπιστημιακές, οικόπεδα και πανάκριβες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, φιλικές αξιολογήσεις εκπαιδευτικών, στενούς οικογενειακούς δεσμούς και άγνοια (;) πολλών μελών της Συγκλήτου. Ζητήματα που γεννούν ερωτήματα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, για τη διοίκηση του ΔΠΘ.
Δέκα χρόνια Χούτος
Εγγραφα για τα σκάνδαλα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Εγγραφα για τα σκάνδαλα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης |
Εχουν περάσει 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2005, όταν ο τότε πρύτανης Αθ. Καραμπίνης επέλεγε με παράλληλη και ταυτόχρονη σύμβαση με το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (που σίτιζε το Πανεπιστήμιο) μια εταιρεία catering με την επωνυμία «Χούτος Catering».
Ακολούθησε μια ταραχώδης περίοδος με κινητοποιήσεις, απειλές κατά των φοιτητών, διαμαρτυρίες (το γνωστό «χτίσιμο καθηγητών», όπως έλεγαν τα media), δικαστήρια και τελικά η πανηγυρική αθώωση φοιτητών. Το 2007 επανεκλέγεται για τρίτη φορά πρύτανης ο καθηγητής χειρουργικής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος.

Οι συμβάσεις με τον ίδιο εργολάβο ανανεώνονται συνεχώς, μέχρι που ένας νέος πρύτανης, ο Κ. Ρέμελης (2010-14), προκηρύσσει το 2014 διαγωνισμό που οδήγησε σε δύο καινούργιους αναδόχους. Δεν ανέλαβαν όμως ποτέ το έργο. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο επανεκλεγείς (παλιός) πρύτανης Αθ. Καραμπίνης «επανατοποθέτησε» διά της επεκτάσεως μιας παλιάς σύμβασης τον ίδιο διαχρονικό εργολάβο (Χούτο).
Θελήσαμε να δούμε πού εδράζεται αυτή η επίμονη προτίμηση και μιλήσαμε με καθηγητές, μέλη της Συγκλήτου, δικηγόρους, παλιούς και νέους φοιτητές του Δημοκρίτειου και κυρίως με τους δύο τελευταίους πρυτάνεις. Αναζητήσαμε, με τη βοήθεια της «Διαύγειας», όλες τις αποφάσεις των τελευταίων ετών, αναμοχλεύσαμε παλαιές ιστορίες και βρεθήκαμε μπροστά σε νέες παράξενες συμπτώσεις, που ενδέχεται να απασχολήσουν, όχι μόνο το Πανεπιστήμιο, αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Μια παλιά ιστορία

Ιούλιος 2005: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) προκηρύσσει διαγωνισμό για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιατορίων στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη.
Αύγουστος 2005: H Πρυτανεία προκρίνει ως πληρέστερη την προσφορά της εταιρείας «Χούτος Catering Α.Ε.» (ενώ ήδη υπήρχε σύμβαση με το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας) και απορρίπτει προσφορά άλλης εταιρείας, διότι κατατέθηκε με 18 λεπτά καθυστέρηση. Υπογράφεται δίμηνη σύμβαση με την εταιρεία «Χούτος».
Σεπτέμβριος 2005: Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης με γενική συνέλευση αποφασίζει κινητοποιήσεις και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού και την ανάθεση της σίτισης ξανά στο ΕΙΝ και στους εργαζομένους του. Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταγγέλλει εγκλωβισμό μελών του από ομάδα φοιτητών.
Νοέμβριος 2005: Καταγγελίες για τρομοκράτηση μελών του φοιτητικού συλλόγου για την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού την παραμονή των Χριστουγέννων. Κινητοποιήσεις φοιτητών και καταγγελία για την απευθείας ανάθεση της σίτισης στον κ. Χούτο αφού είχε ματαιωθεί ο διαγωνισμός.
● Δεκέμβριος 2005: Δύο διαδοχικές προσπάθειες διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η δεύτερη γίνεται εφικτή χάρη στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Επικυρώνεται η σύμβαση με τον ιδιώτη.
Φεβρουάριος 2006: Ο κ. Χούτος καταθέτει μήνυση κατά του φοιτητικού συλλόγου, αλλά και προσωπικά εναντίον του φοιτητή Λ.Μ. για συκοφαντική δυσφήμηση. Ακολουθεί μήνυση (και αργότερα αγωγή) και του πρύτανη Καραμπίνη εναντίον του φοιτητή.
Οκτώβριος 2009: Πανηγυρική αθώωση των φοιτητών απ’ όλες τις κατηγορίες.

Εκ παραλλήλου...

Κι ενώ εναλλάσσονται οι ίδιοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις στο Δημοκρίτειο, καθηγητές του Πανεπιστημίου μαζί με τον εργολάβο σίτισης έχουν άλλες επιχειρηματικές ασχολίες: Σύμφωνα με ΦΕΚ, στις 3/9/2007 καταχωρίζεται στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η εταιρεία «Ηλιοστοιχείο Ανώνυμος Εταιρεία παραγωγής και εκμετάλλευσης Ενέργειας» με αντικείμενο τα φωτοβολταϊκά. Ιδρυτές της ο εργολάβος Αντώνιος Χούτος και ο τότε πρύτανης Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Συνιδρυτές φέρονται να είναι και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα.
Τον Ιούλιο του 2009, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Ευθύμιος Σιμόπουλος, γιος τού τότε πρύτανη. Την ίδια περίοδο -σύμφωνα με άλλο ΦΕΚ- με υπογραφή της Αννας Διαμαντοπούλου (16/12/2009) καταχωρίζεται στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Μεταξύ των τακτικών μελών, ο τότε πρύτανης, γιατρός Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και ο νυν πρύτανης Αθ. Καραμπίνης.
Στα αναπληρωματικά μέλη -μεταξύ άλλων- είναι ο τότε αντιπρύτανης του ΔΠΘ και καθηγητής της Νομικής Στυλιανός Σταματόπουλος και ο γιατρός Μιχάλης Πιτιακούδης. Ο Στ. Σταματόπουλος και ο Ευθύμιος Σιμόπουλος είναι μέλη του Δ.Σ. άλλης ανώνυμης εταιρείας, πάλι με φωτοβολταϊκά, με την επωνυμία «Sungarden Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία» στον Νομό Εβρου. Το 48% της εταιρείας ανήκει στον Στ. Σταματόπουλο, το 39% στον πρώην πρύτανη Κ. Σιμόπουλο και το 13% στον γιο του, Ευθύμιο (ΡΑΕ 1000/2011).
Ο γιατρός (αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής το 2012) Μιχάλης Πιτιακούδης εμφανίζεται να συμμετέχει σε άλλη εταιρεία με την επωνυμία «Ηλιοχρήση Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και ο καθηγητής της Ιατρικής Αθήνας, Θόδωρος Λιακάκος.
Οι δύο συνεργάτες στην εταιρεία, Σιμόπουλος και Λιακάκος, βρίσκονται παραδόξως στο εκλεκτορικό του έτερου συνεργάτη τους, Μιχάλη Πιτιακούδη, όταν ο τελευταίος τον Απρίλη του 2013 ορίζεται στη βαθμίδα του καθηγητή του τομέα Χειρουργικής. Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου (που ορίζεται επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου) είναι και ο επίσης χειρουργός Γαβριήλ Καρατζάς του Μιχαήλ, του οποίου ο γιος κατά διαβολική σύμπτωση είναι μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Sungarden».
Το 2012 η εταιρεία «Ηλιοστοιχείο Α.Ε.» (Χούτος-Κ.Σιμόπουλος) μετατρέπεται σε «THERMI ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία «Ηλιοχρήση Α.Ε.» σε «SOLAR POWER INC.».
Με την εκλογή, το 2010, του Κ. Ρέμελη ως πρύτανη του Δημοκρίτειου προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη σίτιση, στον οποίο μοναδικός υποψήφιος είναι η εταιρεία «Χούτος Catering». Ο πρύτανης ακυρώνει τον διαγωνισμό. Σε επόμενο στάδιο παρουσιάζεται άλλη μία εταιρεία να διεκδικεί το έργο, η οποία τελικά, ενώ κερδίζει τον διαγωνισμό, δεν καταθέτει ποτέ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Από το 2012 στο σήμερα

30/8/2012: Υπογραφή σύμβασης διετίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την εταιρεία «Χούτος Catering».
18/2/2014: Προκηρύσσεται διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών σίτισης για την εκμετάλλευση των φοιτητικών εστιατορίων στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα για τη σίτιση 4.100 φοιτητών του ΔΠΘ. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου, 4.140.000,00 ευρώ για δύο έτη.
23/6/2014: Εκλέγεται εκ νέου πρύτανης ο Αθανάσιος Καραμπίνης.
Στο μεταξύ, τον διαγωνισμό που έτρεχε, κερδίζουν δύο διαφορετικές κοινοπραξίες, η μία αναλαμβάνει το έργο της σίτισης στις σχολές της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης και η άλλη στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Η εταιρεία «Χούτος Catering» που αποκλείστηκε («λόγω έλλειψης κρίσιμων εγγράφων») κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης, τα οποία και χάνει. Μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως η εταιρεία «Χούτος Catering» δεν είχε καν δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή (!), καθώς είχε αποκλειστεί σε προηγούμενο στάδιο του διαγωνισμού.
Η «Χούτος Catering» προσφεύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της απόφασης του πρύτανη (Ρέμελη). Η προσφυγή καθυστερεί την υλοποίηση της απόφασης. Οι δύο ανάδοχες εταιρείες έχουν ήδη κάνει όλες τις προεργασίες, για να σιτίσουν τα ιδρύματα από 1/9/2014.
Στις 31/8/2014 λήγει η προηγούμενη σύμβαση. Το Πανεπιστήμιο δεν ανανεώνει τη σύμβαση μονομερώς, καθώς ο απερχόμενος πρύτανης Ρέμελης -με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής του διαγωνισμού- κρίνει ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές ο παλαιός εργολάβος. Εξάλλου, υπάρχουν ήδη δύο άλλοι νικητές του διαγωνισμού.
1/9/2014: Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος πρύτανης.
18/9/2014: Συνεδριάζει η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου. Το θέμα της σίτισης είναι εκτός ημερησίας διάταξης. Γίνεται ενημέρωση από τον πρύτανη πως η εταιρεία «Χούτος» σιτίζει δωρεάν το Πανεπιστήμιο μέσα στον Σεπτέμβρη και πως, λόγω των προσφυγών για τον τελευταίο διαγωνισμό, θα αργήσει να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Η Σύγκλητος δεν συζητά καν το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού.
19/9/2014: Απευθείας ανάθεση του συνολικού έργου στην εταιρεία «Χούτος Catering», αφού έχει προηγηθεί ο διαγωνισμός, με επέκταση της προηγούμενης σύμβασης του... Αυγούστου 2012 που είχε λήξει τον Αύγουστο του 2014. Ο Αθ. Καραμπίνης επικαλείται -μεταξύ άλλων- την απόφαση της Συγκλήτου της προηγούμενης μέρας. Η σύμβαση ισχύει από 21/9/2014 έως 31/8/2015. Προϋπολογισμός πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για έναν χρόνο, ενώ ο παλιός διαγωνισμός δεν ακυρώνεται.
Λίγους μήνες αργότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εξετάζει την ουσία του διαγωνισμού, αλλά αποφαίνεται πως δεν μπορεί να αποφασίσει ο πρώην πρύτανης (Ρέμελης) την κατακύρωση του διαγωνισμού και αρμόδιο όργανο να τον κατακυρώσει είναι η Σύγκλητος. Η Σύγκλητος όμως δεν έχει κατακυρώσει έως και σήμερα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2014, ενώ φαίνεται να έχει αποφασίσει τη «γνωστή» απευθείας ανάθεση στον Χούτο. Ομως, αρκετά μέλη της Συγκλήτου δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» σχετική άγνοια για το θέμα.
Απρίλιος 2015: Βάσει νέας απόφασης (3615/2015) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο πρύτανης θεωρεί ότι παραμένει το νομικό κώλυμα και δεν μπορεί να υπογράψει με τους δύο εργολάβους που κέρδισαν τον διαγωνισμό του 2014.
23/4/2015: Προκηρύσσεται νέος (!) ανοιχτός διαγωνισμός για τη σίτιση του Πανεπιστημίου. Τα ποσά παραμένουν τα ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι κάποιοι κρίσιμοι όροι! Με νέα κριτήρια οι υποψήφιοι θα πρέπει «να έχουν αναλάβει μέσα στην τελευταία τριετία υπηρεσίες μαζικής σίτισης 200 ατόμων ημερησίως, 1,5 εκατ. γευμάτων με τουλάχιστον 500.000 γεύματα ανά έτος».
«Οι όροι είναι φωτογραφικοί. Δεν μπορεί καμία άλλη εταιρεία της περιοχής (αν δεν έχει αναλάβει έργο της τάξης ΑΕΙ/ΤΕΙ) να καταθέσει προσφορά, εκτός από τον γνωστό εργολάβο. Αν έκανα κάτι τέτοιο επί των ημερών μου, όλοι οι επαγγελματικοί-συνδικαλιστικοί φορείς θα με είχαν κρεμάσει», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο πρώην πρύτανης Κ. Ρέμελης.

Τα 5+1 προφανή ερωτήματα

1. Γιατί η Σύγκλητος δεν επικύρωσε την απόφαση του προηγούμενου πρύτανη;
2. Πώς θεωρείται επέκταση σύμβασης (μονομερές δικαίωμα του Πανεπιστημίου) η απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, του οποίου η σύμβαση έχει λήξει από 31 Αυγούστου 2014; Πώς γίνεται απευθείας ανάθεση, όταν η επιτροπή του διαγωνισμού έχει απορρίψει τον συγκεκριμένο υποψήφιο;
3. Γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά πάνω από 3 εκατ. ευρώ, δεν βρίσκεται σε καμία ημερήσια ατζέντα της Συγκλήτου, αλλά εμφανίζεται αργότερα να έχει συζητηθεί (;) στο πλαίσιο των «Εκτακτων Οικονομικών Θεμάτων»;
4. Πώς προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός, χωρίς να έχει ακυρωθεί ο προηγούμενος;
5. Γιατί αλλάζουν οι όροι του νέου διαγωνισμού; Πώς εξασφαλίζεται η δυνατότητα περισσότερων υποψηφίων να καταθέσουν προσφορές;
6. Τελικά, είναι η Σύγκλητος, ο πρύτανης ή το Ελεγκτικό Συνέδριο που αποφασίζει τις εργολαβίες;

Τι απαντά ο πρύτανης του ΔΠΘ στην «Εφ.Συν.»

■ «Ο προηγούμενος πρύτανης, δυστυχώς, στον προηγούμενο διαγωνισμό δεν πέρασε τίποτα -ως όφειλε- από τη Σύγκλητο, όπως ορίζει η νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δεν μπορούμε να κατακυρώσουμε μόνο το αποτέλεσμα, πρέπει η Σύγκλητος να εγκρίνει κάθε φάση του διαγωνισμού. Δεν ήταν σύννομη η προηγούμενη διαδικασία».
■ «Η σύμβαση επεκτείνεται μετά το πέρας της προηγούμενης και όχι πριν. Εγώ είχα το δικαίωμα να παρατείνω τη σύμβαση με τον Χούτο και όχι ο πρώην πρύτανης. Οι δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν μας δίνουν το δικαίωμα να άρουμε το νομικό κώλυμα».
■ «Δεν είναι αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει έναν διαγωνισμό, είναι θέμα της Συγκλήτου».
■ «Ο νέος διαγωνισμός που βγάλαμε είναι εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου. Δεν μπορούμε να αναζητούμε εργολάβους που σιτίζουν μόνο 150 άτομα, έχουμε 4.000 φοιτητές. Εγω σας λέω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια. Αν έρθει μόνον ένας, εγώ θα ακυρώσω τον διαγωνισμό».
■ «Εχω κουραστεί να με λασπολογούν. Δεν θα πάω εγώ φυλακή, επειδή κάποιοι δεν ξέρουν νομικά».

Τα πιο δύσκολα ερωτήματα

1. Πώς είναι δυνατόν ο ανάδοχος του έργου επί σχεδόν μία δεκαετία (Αντώνιος Χούτος) να είναι μεγαλομέτοχος ανώνυμης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μαζί με τον πρώην πρύτανη (2007-2010) και νυν αναπληρωτή πρόεδρο στο Συμβούλιο Διοίκησης Κωνσταντίνο Σιμόπουλο (απόφαση ΡΑΕ 1642/2010, απόφαση ΡΑΕ 567/2012);
2. Είναι νόμιμο και, αν ναι, είναι ηθικό στο εκλεκτορικό ενός καθηγητή της Ιατρικής (Μιχάλης Πιτιακούδης) να υπάρχουν δύο άλλοι καθηγητές (μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης Σιμόπουλος) που έχουν μαζί του ανώνυμη εταιρεία, πάλι με φωτοβολταϊκά (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΒΕ5646ΨΖΥ1-Τ57, Ρ.Α.Ε. 277/2012);
3. Είναι νόμιμο και, αν ναι, είναι ηθικό ο πρόεδρος της νομικής υπηρεσίας του Δημοκρίτειου Στυλιανός Σταματόπουλος (που γνωμοδοτεί και συντάσσει τον καινούργιο διαγωνισμό) να είναι μέτοχος άλλης ανώνυμης εταιρείας φωτοβολταϊκών μαζί με τον Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, που είναι μέτοχος σε άλλη εταιρεία με τον επί 10 χρόνια εργολάβο Χούτο («Sungarden Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία», απόφαση Ρ.Α.Ε. 1000/2011);
Τα παραπάνω έγγραφα είναι στη διάθεση της εφημερίδας...

2 σχόλια: