Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

"Θερίζει" η ανεργία τους διπλωματούχους μηχανικούς

Στο 70% οι ανασφάλιστοι του Ηρακλείου!
"Θερίζει" η ανεργία τους διπλωματούχους μηχανικούς και στο Ηράκλειο ενώ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 70% των μηχανικών είναι ανασφάλιστοι.
Το παραπάνω τονίζει ο σύλλογος διπλωματούχων μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Το ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο ασφάλισης μηχανικών και εργοληπτών) αρνείται να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των ανασφάλιστων συναδέλφων παρά το γεγονός ότι έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως με κατάθεση γραπτής αίτησης.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ ότι συνειδητά αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση. Η στάση της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ είναι απαράδεκτη και όσο και να προσπαθούν με την στάση τους το απόστημα της ανεργίας και της εξαθλίωσης των μηχανικών δεν θα το καλύψουν».

Οι μηχανικοί περιγράφουν ότι «η απελευθέρωση του επαγγέλματος, η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και το πλιάτσικο στα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων των μηχανικών ήρθαν να παραδώσουν την δουλειά του ελεύθερου επαγγελματία στις μεγάλες μελετητικές εταιρείες. Σε όλη αυτήν την κατάσταση οι ευθύνες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διαχρονικά είναι τρομακτικές. Συνειδητά με την στάση του έβαλε πλάτες και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι πολιτικές που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή και την διάλυση της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου