Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ακύρωση και όχι παράταση του μνημονίου - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Αναρτούμε ηλεκτρονικό κάλεσμα σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και αλλού σήμερα στις 6μμ 

Στις 25/1 ο ελληνικός λαός ψήφισε για ακύρωση των μνημονίων και άμεσο σταμάτημα της λιτότητας. Στις 11 και στις 15/2 φωνάξαμε στις πλατείες όλης της Ελλάδας: "ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!". Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε ότι είναι ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα που δεν ενδιαφέρεται για τη βούληση των λαών, που ακυρώνει την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Προσπαθεί να μας ατιμώσει, επιβάλλοντας τη συνέχιση της αποικιακής δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που τη συνοδεύει, η οποία είναι σε αγγλικό δίκαιο και σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων» από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός και με τους αγώνες αλλά και με την ψήφο του απέρριψε κατηγορηματικά αυτήν την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση.

Τώρα μας λένε να κάνουμε υπομονή άλλους τέσσερις μήνες. Τι καλύτερο θα μπορούμε να περιμένουμε τότε, αν δεν μπόρεσε να ακυρωθεί το μνημόνιο τώρα, με νωπή λαϊκή εντολή; Με πόσες αυτοκτονίες ακόμα θα πληρώσουμε τη διάσωση των τραπεζών; ΩΣ ΕΔΩ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΞΗ.

Στις 11 και 15/2 είπαμε ότι "ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ"! Ναι λοιπόν, δεν φοβόμαστε τον μπαμπούλα του "Grexit", μπορούμε και χωρίς το ευρώ σας και χωρίς το χρέος σας. Εσείς έχετε να χάσετε αν δεν πληρώσουμε τα 330 δις του τοκογλυφικού χρέους και όχι εμείς. Φτάνει πια με τους εκβιασμούς για τη συνέχιση της λιτότητας στο όνομα ενός άδικου χρέους. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!

Την Πέμπτη 26/2 στις 6μμ λοιπόν ξαναμαζευόμαστε στις πλατείες. Πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Ξέρουμε πια ότι η διαπραγμάτευση οδηγεί μοναχά στην υποτέλεια και τον εξευτελισμό, ό,τι κι αν λένε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών που "ηρέμησαν" με τη νέα συμφωνία για παράταση του μνημονίου. Αυτή τη φορά λοιπόν κατεβαίνουμε φωνάζοντας για να μην περάσει η παράταση του μνημονίου! Ακύρωση εδώ και τώρα! ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αθήνα: ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ GREXIT! ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Χανιά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
https://www.facebook.com/events/1417295125232284

Ρέθυμνο: ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ GREXIT! ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
https://www.facebook.com/events/1419596878334130

Πάτρα: Όχι στην συμφωνία για την επέκταση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 26/02 ΣΤΙΣ 18:00/ΠΑΤΡΑ
https://www.facebook.com/events/642130085915523

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου