Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Υπό παραίτηση o πρόεδρος του ΤΕΕ ο Χρ. Σπίρτζης

Ο Σπίρτζης θα υποβάλλει την παραίτησή του επίσημα μόλις ορκιστεί υπουργός. (δεν έχει ορκιστεί ακόμα). Συνεπώς διατηρεί ακόμη σήμερα τη θέση του προέδρου.
Μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΕ ο Θ. Σεραφίδης

Ανοίγει και επίσημα η διαδικασία διαδοχής για τη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη που υποβάλλεται στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Δικτύων, αποχωρεί από το ΤΕΕ για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ενώ χρέη προέδρου μέχρις ότου η Διοικούσα κινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, θα ασκεί ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της ΕΛΕΜ κ. Θόδωρος Σεραφίδης.

http://www.ered.gr/m...ge.php?id=46583

Τόσο ο Χρ. Σπίρτζης, όσο και ο Θ. Σεραφίδης δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο χώρο του Επιμελητηρίου στις εκλογές του 1997.

Πηγή: http://www.ered.gr/c...s/#.VN2d5fl_tB0

ΤΕΕ: χρονοβόρα η εκλογή προέδρου με πλειάδα υποψηφίων
Οκτώ από τα 14 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αναμένεται να διεκδικήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ered.gr, την προεδρία του Επιμελητηρίου, σε μια κούρσα που θα βγάλει νικητή μετά το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί η παραίτηση Σπίρτζη θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Αντιπροσωπεία και τότε θα ξεκινήσει ο χρόνος των 20 ημερών για την εκλογή του νέου προέδρου.
Ο απερχόμενος πρόεδρος με την υποβολή της παραίτησης του στην Διοικούσα, ουσιαστικά δίνει χρόνο οργάνωσης στη διάδοχη κατάσταση, ένα χρόνο που χρειάζεται ώστε να διαμορφωθούν οι συμμαχίες και οι ισορροπίες που θα προτάξουν το νέο ρόλο που θα διεκδικήσει το ΤΕΕ στα νέα δεδομένα.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος διαχειριζόμενος το χαρτοφυλάκιο των αποκρατικοποιήσεων (δίκτυα και υποδομές) θα προτάξει τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που άπτονται τόσο της Χώρας όσο και την Πόλης.

Ετσι ο Χρ. Σπίρτζης, καλείται από τη θέση του Yπουργού να παίξει το ρόλο του αείμνηστου Κουλουμπή-επί Αν. Παπανδρέου-με τον καθ’ ύλην αρμόδιο στη διαχείριση τεχνικών ζητημάτων και το Επιμελητήριο σε ρόλο Συμβούλου της Κυβέρνησης, μια ισορροπία που την τελευταία διετία είχε διαρραγή.

Σε ότι αφορά τα εσωτερικά του ΤΕΕ, τίθεται ζήτημα αναπλήρωσης της θέσης, η οποία ενδέχεται να παραμείνει κενή καθώς -σύμφωνα με τον κανονισμό- αντικατάσταση υφίσταται όταν υπάρχει πρόεδρος και όχι όταν αυτός έχει παραιτηθεί.

Σε ότι αφορά τους "μονομάχους", η ΔΚΜ διαθέτει τουλάχιστον δύο υποψηφίους, η ΔΗΣΥΜ τρείς, ενώ τη θέση αναμένεται να διεκδικήσουν και η κυρία Τόνια Μοροπούλου, ο κ. Αντιβαλίδης και φυσικά ο επικεφαλής της ΕΛΕΜ και νυν αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θ. Σεραφίδης.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Aντε να δούμε αν θα κάνει κάτι για το Τσμέδε τώρα. Και δεν ισχύει το δεν ήξερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή