Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή Συζήτηση στο ΤΕΕ ΚΜ, με μηχανικούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ



Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συζήτηση με τους υποψηφίους μηχανικούς του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ
Κατσιάβαλο Κώστα, μεταλλειολόγος- Επικρατείας
Κολότσιο Αθανάσιο, μηχανολόγος- Α’ Θεσσαλονίκης
Κυριακίδη Νίκο, πολιτικός μηχανικός- Α’ Θεσσαλονίκης
Σαμδάνη Κώστα, αρχιτέκτονας- Α’ Θεσσαλονίκης
Τσελεπίδη Σάββα, αρχιτέκτονας- Χαλκιδικής
 
ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΕ, Δευτέρα 19/01, 19:00 

Συναδέλφισσα- συνάδελφε,
η οριακή κατάσταση που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Έχει τους φορείς της που εφαρμόζουν την πολιτική της εξόντωσής μας. Κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ επέβαλαν τα χρόνια που ξεδιπλώνουν το κοινωνικό τους πείραμα μια δέσμη μέτρων που οδηγεί στην εξαθλίωσή μας : ληστρικές αυξήσεις στις εισφορές του ταμείου μας την ίδια στιγμή που χαρίζουν απλόχερα σε μία νύχτα τα μισά του αποθεματικά στους δανειστές με το κούρεμα μέσω PSI, αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της attica πάλι με τα λεφτά των μηχανικών, υπερφορολόγιση πέρα από κάθε λογική, κατάργηση ελάχιστων αμοιβών – ευτελισμός του επαγγέλματος, διάλυση εργασιακών κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, εκτόξευση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης.
Έχει όμως και τους υποστηριχτές της, τους σύγχρονους αυλικούς. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του ΕΤΑΑ εφάρμοσε κατ’ εντολή της τρόικα τις ληστρικές αυξήσεις στις εισφορές και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα στις γιορτές έστειλε στοιχεία μηχανικών με οφειλές στο ταμείο (υπολογίζοντας μέσα σε αυτές και αναδρομικά τις αυξήσεις από το 2011)  στις αρμόδιες ΔΟΥ, για να πράξουν τα δέοντα, δηλαδή να προχωρήσουν σε αναγκαστικές εισπράξεις ή και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. 
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων είναι αποφασισμένες να δώσουν τη μάχη για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους τραπεζίτες και τους δανειστές. Είναι αποφασισμένες να σώσουν τα υπερκέρδη των καπιταλιστών και το ευρώ με κάθε κόστος. Είναι αποφασισμένες να ξεπουλήσουν την κοινωνική περιουσία, τα δάση, τα βουνά και τις ακτές , να εξοντώσουν ένα λαό για να διαμορφωθεί ένα φτηνό- ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό χάρισμα στις ορέξεις κάθε επίδοξου επενδυτή. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους. Και έρχεται για να μείνει!
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Μέτωπο Αριστερής Συμπόρευσης καλεί σε ανοιχτό διάλογο τους συναδέλφους που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε από κοινού τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες. Για την ενδυνάμωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που δίνει την μάχη καθημερινά και θα την δίνει και μετά τις εκλογές, για να καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις, να γίνει άρνηση του χρέους, να σταματήσει το ξεπούλημα του δημοσίου αντιθέτως να υπάρξει κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των σημαντικών τομέων της παραγωγής. Γιατί υπάρχει ζωή και χωρίς ευρώ έξω από τα δεσμά της Ε.Ε, γιατί η έξοδος από αυτά αποτελεί σήμερα τη βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα μας κλέβουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου