Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Δ. Κοσκινάς - στις 25 Γενάρη στηριζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, στηρίζουμε ανατροπή



Βαλλόμαστε καθημερινά από χιλιάδες νούμερα - κυριολεκτικά και μεταφορικά, από «ειδικούς», από ειδικούς σωτήρες, από ειδικούς «καλοπροαίρετους δημοσιογράφους» που νοιάζονται για το «καλό» μας, από «ρεαλιστές», από ιδιωτικά «success story» από φασίστες «της διπλανής πόρτας», από τηλε-αστυνόμους και τηλε-δικαστές. Όλος αυτός ο θίασος στήθηκε για να μας πείσουν ότι καλά πάθαμε-εμείς φταίμε.

Καλώς το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση - ζούσε με δανεικά. Καλώς 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν δουλειά - ούτως ή αλλιώς ήταν τεμπέληδες και απεργούσαν. Καλώς διαλύονται τα νοσοκομεία - κόστιζαν πολύ και προσέφεραν λίγα και καθόλου ανταποδοτικά. Καλώς διαλύονται τα πανεπιστήμια με τους Φορτσάκηδες - αφού ούτως ή αλλιώς δε διαβάζουν οι φοιτητές όλο καταλήψεις κάνουν. Καλώς μας εκβιάζουν οι δανειστές και οι τράπεζες - αλλιώς στο μέλλον δε θα μας ξαναδανείσουν. Καλώς πωλούνται κοψοχρονιά ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, υποδομές - κοστίζουν πολύ αποδίδουν λίγο. Καλώς τους κόβουμε το ρεύμα - αν δεν έχεις ας πρόσεχες, έπρεπε να έχεις λεφτά «στην άκρη». Καλώς σου κόψαν το μισθό - και τα 500 πολλά είναι στη Βουλγαρία κοστίζεις 300. Καλώς τους σφάζουν οι χρυσαυγίτες - είναι ξένοι και αναρχικοί. Καλώς σου παίρνουν το σπίτι, καλώς σε απέλυσαν, καλώς σε έδειραν τα ΜΑΤ, όλα καλώς...

Τώρα προετοιμάζουν το sequel. Ο «σκηνοθέτης» το θέλει πιο ήπιο αλλά δεν μπορεί. Η ΕΕ και το € είναι μονόδρομος, θέλουμε να διαπραγματευτούμε αλλά και το χρέος είναι χρέος. Δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε τα όρια-θα έχουμε πρόβλημα, όχι όπως τώρα που βαίνουν «όλα καλώς». Νέοι σωτήρες, καινούργιοι ειδικοί, νεοπαγείς νέο-νομιμόφρονες. Παλιά πολιτική σε νέο περιτύλιγμα, νέοκεϋνσιανό. Η συνέχεια έχει επιστημονική φαντασία γιατί το κεφάλαιο δεν έχει διάθεση να σου παραχωρήσει ούτε μια ανάσα, έχει πιστέψει ότι μπορεί να στα πάρει όλα και τα διεκδικεί όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά κάνει μια ευχή. Εμείς, τι κάνουμε;

Για όσους σε αυτά τα χρόνια δεν πάθαμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είναι γνωστό ότι ο θίασος έχει τέλος. Ούτε τους εαυτούς τους δεν έπεισαν. Η κυβέρνηση έπεσε από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και τις αντιφάσεις της πολιτικής της. Το ίδιο θα πάθει και επόμενη αν ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο, και εμείς - η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - υπάρχουμε για να το εγγυηθούμε. Όπως ρίξαμε αυτή τη κυβέρνηση θα ρίξουμε και την επόμενη και όποιον χρειαστεί μέχρι να νικήσει ο λαός και τα κοινωνικά αναγκαίο πρόγραμμα του. Αντίθετα με πολλούς, εμείς πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχει λύση - όχι σε κάποιο μέλλον που είναι γραμμένο στα ευαγγέλια, στη «δευτέρα παρουσία» της λαϊκής εξουσίας. Η λύση είναι ο δρόμος της αμφισβήτησης τώρα των αιτιών που οδηγούμαστε στη καταστροφή. Η σύγκρουση με όλα τα μέσα με την πολιτική που επέβαλαν οι κοινωνικές ελίτ, η ρήξη με την ΕΕ και το €, η πλήρης διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, ο εργατικός έλεγχος στην παραγωγή. Αυτό που περιγράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ είναι το μόνο εφικτό ενδεχόμενο φιλολαϊκής εξόδου από τη κρίση, δεν υπάρχει «ενδιάμεση» διαδρομή που να μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Όποια άλλη διαδρομή και αν επιλέξει ο επόμενος διαχειριστής του συστήματος είναι καταδικασμένος λίγο - πολύ να ακολουθήσει την πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων. Το μόνο πραγματικό δίπολο που υπάρχει είναι ή μνημόνια και καταστροφή ή ρήξη και ανατροπή.

Τα τελευταία πέντε χρόνια γίναμε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Αλλά πάνω σε αυτό δε χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις και περιγραφές το ζούμε όλοι. Το σημερινό ερώτημα δεν είναι να απαριθμήσουμε (ξανά) τα δεινά που μας βρήκαν, αλλά πως θα τα ξεφορτωθούμε οριστικά. Σήμερα πρέπει να επιβάλουμε τη δική μας ζωή απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές, σήμερα πρέπει να διεκδικήσουμε το δικό μας δρόμο.


ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημήτρης Κοσκινάς (υποψήφιος στην Β' Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)

16/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου