Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Όχι στην εκδικητική στάση της συγκυβέρνησης για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Ν. Ρωμανό

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100, 114 75 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282 FAX:210 64.61.296 e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. :4127
Όχι στην εκδικητική στάση της συγκυβέρνησης για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Ν. Ρωμανό

Εδώ και 23 ημέρες, ο Νίκος Ρωμανός, συμμαθητής και φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δίνει μια μάχη για τα αυτονόητα δικαιώματά του: έχει προβεί σε απεργία πείνας, διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες για να σπουδάσει, την πρόσβασή του δηλαδή στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η συγκυβέρνηση τον αντιμετωπίζει ως κρατούμενο φυλακών «τύπου Γ», πριν ακόμα αυτές δημιουργηθούν, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που να τον έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτη.

Ο εμπαιγμός, η ακραία αυθαιρεσία και η εκδίκηση της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση είναι εμφανής: από τη μια επιτρέπει στο Ν. Ρωμανό να λάβει μέρος στις εξετάσεις, να πετύχει το ακατόρθωτο να εισαχθεί, δηλαδή, στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τιμηθεί (τιμή που δε δέχθηκε) και από την άλλη, μέσω των Υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον εμποδίζει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και δεν του δίνει εκπαιδευτική άδεια.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού αποτελεί μάχη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και αναδεικνύει το δικαίωμα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι στην αναβάθμιση των συνθηκών κράτησής τους.

Η αντιδημοκρατική στάση της συγκυβέρνησης έναντι του εντάσσεται στη γενικότερο πλαίσιό των μνημονιακών πολιτικών, που έχουν ως στόχο να πλήξουν εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους, την ελληνική κοινωνία γενικότερα, κάθε μορφή αντίστασης και πάλης, τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής απαιτεί να χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό, όπως και σε όλους τους φυλακισμένους που τη δικαιούνται, καθώς η Εκπαίδευση είναι αγαθό για όλους και ουδείς δικαιούται να το στερεί από οποιονδήποτε.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σταθούν από κοινού απέναντι τόσο στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν, όσο και στον κρατικό αυταρχισμό






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου