Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΡΑΣΚ, η νέα πολιτική κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη

Άνευ λοιπών σχολίων...Από εδώ

Μια νέα κίνηση ενεργών πολιτών έκανε την εμφάνισή της. Πρόκειται για την ΡΑΣΚ (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση). Η κίνηση δεν θα κατέβει στις εκλογές αλλά φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.
Επικεφαλής της ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης.
Σε σύσκεψη που έγινε παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι:

Χρήστος Σπίρτζης, ΤΕΕ
Γιώργος Καβαθάς, ΓΕΣΕΒΕ
Γιώργος Δέδες, υπ. Περιφερ. Πελ/σου
Σπύρος Παπασπύρος, ΑΔΕΔΥ
Δημήτρης Κοτρόγιαννος, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Βασίλης Βραχιώτης, Δ.Σ.Α.
Θανάσης Γιανναδάκης, ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος
Γιάννης Παναγόπουλος, Αχαία
Γιώργος Μήτσης, Δικαστ. Επιμελητές
Γιώργος Πίτσος, Π80
Στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση
Στελέχη από Θεσ/νικη και κεντρική Μακεδονία

Περιγράφοντας τον σκοπό της κίνησης αναφέρεται ότι:

 Δελτίο Τύπου Της Κίνησης για τη Συγκρότηση του Σοσιαλιστικού Χώρου


Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επιβεβαιώνουν πλέον σε όλους, τη συνειδητή απόφαση των κυρίαρχων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, για τη συνέχιση του ελέγχου και της υποτέλειας της χώρας μας, τόσο από το Διευθυντήριο της Γερμανοκεντρικής Ευρώπης, όσο και από την ιδιότυπη ολιγαρχία, που έχει εγκατασταθεί στη χώρα.


Οι τακτικές της διασποράς του φόβου στον Ελληνικό Λαό από τον Πρωθυπουργό και τους συνοδοιπόρους του, εντός και εκτός χώρας, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: τη συνέχιση της εχθρικής πολιτικής προς το λαό και την κοινωνία, της υποτέλειας, της υπονόμευσης των εθνικών μας συμφερόντων, της διάβρωσης της λαϊκής κυριαρχίας, του οικονομικού και παραγωγικού μαρασμού, της αποδόμησης του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και της εκμετάλλευσης του Έλληνα εργαζόμενου. 
Η χθεσινή μάχη τους για μη προσφυγή στις κάλπες αποδείχθηκε κάλπικη, όπως και η προσχηματική επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω της πολιτικής «αστάθειας» που δεν επέτρεπε την ολοκλήρωση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης, με νέα μέτρα και συνεχιζόμενο πρόγραμμα επιτήρησης και αέναης εξαθλίωσης. Επιχειρούν την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, διαμηνύοντας ότι η δημοκρατική μας έκφραση, οι εκλογές, ισοδυναμούν με πιστωτικό γεγονός. Την ίδια ώρα επικαλούνται τα τεράστια βήματα προόδου της χώρας, τους εκπληκτικά βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες, την ολοκλήρωση των αντικοινωνικών και μεσαιωνικών μεταρρυθμίσεων.

Αυτές οι αντιφάσεις, η κατασκευασμένη εικόνα της πορείας της χώρας, από τον τροϊκανό παράδεισο στην κόλαση, επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα μεγάλα θέματα της χώρας και από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του:

η Τουρκία καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και αμφισβητεί της Ελλάδας

το χρέος έχει σχεδόν διπλασιαστεί

το Α.Ε.Π. έχει μειωθεί σε επίπεδα αντίστοιχα ενός πολέμου, με θύμα την κοινωνία, τους θεσμούς και τον παραγωγικό ιστό της χώρας

η εναπομείνασα εθνική παραγωγική δομή πολεμιέται και απαξιώνεται

η πραγματική ανεργία δεν καταγράφεται, ξεπερνώντας κάθε ευρωπαϊκό προηγούμενο, οι εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ ο πλούτος της χώρας, το επιστημονικό μας δυναμικό και η νεολαία μας, ξεπουλιέται από το πολιτικό σύστημα για ένα χαμηλό μεροκάματο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη

οι εργασιακές σχέσεις, μετατράπηκαν σε θεσμοθετημένες μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ένα βήμα πριν την ανεργία και την περιθωριοποίηση.

η δημόσια περιουσία, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες εκτάσεις, οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι κοινωνικές υποδομές, οι μεταφορές και τα δίκτυα χαρίζονται προς όφελος των επενδυτών μηδενικής τοποθέτησης

το ασφαλιστικό σύστημα, αφού έσωσε συγκεκριμένους ιδιώτες και τράπεζες, διά της εξαγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και του PSI, μετατρέπεται από μηχανισμό κοινωνικής στήριξης των αδυνάτων σε μηχανισμό κατασχέσεων της περιουσίας των ασφαλισμένων και της περιθωριοποίησής τους.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το τέλος του μνημονίου σημαίνει έξοδο από την κρίση και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί ακυρώνονται με την προσφυγή στις κάλπες. Διά στόματος πρωθυπουργού οι μεταρρυθμίσεις που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της χώρας κινδυνεύουν. Δηλαδή κινδυνεύει:

η αποδόμηση του εργασιακού πλαισίου

η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους

η αποδόμηση της αντιαναπτυξιακής υπερφορολόγησης

η μείωση μισθών και συντάξεων.

η απαξία της δημοκρατίας

η περαιτέρω μείωση και η αποδόμηση της κοινωνίας και το περαιτέρω βάθεμα της υποτέλειας και της εξάρτησης.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η κρίση θα ξεπεραστεί την άλλη μέρα εκλογής μιας «αντιμνημονιακής» κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για την οικοδόμηση παραγωγικής δομής, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις αναγκαίες αλλαγές σε δομές και νοοτροπίες, για τις αλλαγές του πολιτικού συστήματος, για τις εθνικές κατευθύνσεις εξόδου από την κρίση, χωρίς τις αναγκαίες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες για την πραγμάτωση του οράματος μιας πραγματικής προοδευτικής δημοκρατίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι ο ριζοσπαστικός αριστερός σοσιαλιστικός χώρος, οι δυνάμεις της κοινωνίας και της προόδου, δεν εκπροσωπούνται από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα.

Η κίνηση μας, η πρωτοβουλία πολιτικών στελεχών της κοινωνίας, που έχουμε αποδείξει με τη στάση μας και την πορεία μας μέσα στην κοινωνία και υπηρετώντας τη, προχωρά στην οργανωτική συγκρότηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Σοσιαλιστικής Κίνησης (ΡΑΣΚ), σε όλη την Ελλάδα, με στόχους:

την εκπροσώπηση των ριζοσπαστικών αριστερών σοσιαλιστικών δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

την οριοθέτηση των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και της πολιτικής τους έκφρασης, από τους μεταπράτες και τις πολιτικές εκφράσεις τους

την άμεση αποσύνδεση των δανειακών συμβάσεων, παρελθόντων και μελλοντικών, από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος, από την αποκατάσταση των θεσμών, από την αδέσμευτη λειτουργία της δικαιοσύνης και των κρατικών μηχανισμών, από τα εσωτερικά της χώρας

την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους από τους μηχανισμούς ακροδεξιών και παρακρατικών ομάδων, κυβερνητικής επιρροής


την διαφανή, υγιή και ισότιμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος


την σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας


την διαπραγμάτευση για το ποσοστό της ευρωπαϊκής παραγωγής, που ανήκει στην χώρα μας


τη συγκρότηση ενός ιεραρχημένου σχεδίου δημόσιων στρατηγικών επενδύσεων, που θα υπηρετεί το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας


την προώθηση των αναγκαίων ριζοσπαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη χώρα και οι οποίες πρέπει να ονοματιστούν για να μη γίνονται βορά στο οπλοστάσιο των δυνάμεων του ενδοτισμού.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα και το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί τις ίδιες πολιτικές της εξάρτησης, της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εγκατεστημένης ολιγαρχίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Η συμβολή μας στη συνεργασία των προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων, που υπηρετούν τα παραπάνω είναι δεδομένη, όπως και η οργανωτική αυτονομία μας, χωρίς άγχος για κατάκτηση κυβερνητικών θώκων, χωρίς αγωνία αναπαλαίωσης προσώπων στα βουλευτικά έδρανα, χωρίς αγκυλώσεις για την αναπαραγωγή του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, χωρίς λευκές επιταγές σε κανένα πρόσωπο ή πολιτικό σχήμα.

Με απαράβατους όρους την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ριζοσπαστική αριστερή σοσιαλιστική μεταρρύθμιση της χώρας, την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, την ριζική αλλαγή των κανόνων λειτουργίας και αναπαραγωγής του πολιτικού συστήματος, την οικοδόμηση της εγχώριας παραγωγικής δομής και την ανάταξη της εθνικής, κοινωνικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας, προχωράμε, για να κλείσουμε τον κύκλο παρακμής και διάλυσης.

Για να τελειώσουμε με τις πολιτικές και τις αντιλήψεις του χθες, που διαμορφώνουν το σήμερα και επιμένουν να ορίσουν και να υποθηκεύσουν το αύριο.

Καλούμε κάθε επαγγελματία, εργαζόμενο, επιστήμονα, νέο, συνταξιούχο, άνεργο, κάθε πολίτη να κρίνει χωρίς φόβο και προκαταλήψεις. Να κατευθύνει τις εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση, στο άνοιγμα του δρόμου και στην επιτάχυνση των εξελίξεων για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να συμμετάσχει στην προσπάθεια η πολιτική να γίνει υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών, να υπηρετεί τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου