Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Να φύγουν τα διόδια από την Αττική

ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων διοργανώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης
Αντίθετοι με την επιβολή διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής εμφανίζονται οι Δήμοι ΩρωπούΔιονύσου και Κηφισιάς καθώς και η Περιφέρεια Αττικής και καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται: «Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής δεν αντέχουν άλλο την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες»
Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζεται: «Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων, που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν».
Όπως σημειώνεται: «η κυκλοφορία μέσω των παράδρομων, που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση καθώς:
  •  Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας.
  •  Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου.
  •  Δεν λαμβάνονται υπόψη οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
  •  Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δικτύου παράδρομων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις».
Στην ανακοίνωση τονίζονται οι συμβάσεις παραχώρησης για τα διόδια αγνοούν:
  • την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύοντες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα,
  •  τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον,
  •  τη ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού,
  •  τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων,
  •  την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνοντας διόδια.
Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, καταλήγει η ανακοίνωση και καλούνται πολίτες, κόμματα, φορείς, σωματεία, κινήσεις και επαγγελματίες να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση.


1 σχόλιο:

  1. Την προηγούμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ξεκινήσαμε στις 09:30 με ένα συνάδελφο από Κομοτηνή προς Αθήνα. Είχε πυκνή ομίχλη και βροχή.
    Και πράγματι, τόσο σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο ετοιμάζουν διόδια!
    Τα σχόλια περιττεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή