Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Διώξεις αγωνιζόμενων πολιτών στο Ναύπλιο

Εκαναν το λάθος να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ορέξεις του ΤΑΙΠΕΔ.
Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου από την ΕφΣυν

EUROKINISSI
Για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του αγώνα τους ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ κάνουν λόγο τα μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου», με αφορμή τις διώξεις εναντίον έξι συμμετεχόντων σε κινητοποίηση στο Ναύπλιο στα τέλη Ιουλίου.

Σε μια μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση, μέλη της συνέλευσης προσπάθησαν να καταλάβουν συμβολικά το προς εκποίηση πρώην κτίριο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, έξι μέλη της συνέλευσης διώκονται για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση αστυνομικών και φθορά ξένης περιουσίας, με τον Ηλία Παπαδόπουλο, που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους, να κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» για αβάσιμες κατηγορίες που δεν μπορούν να σταματήσουν ένα εγχείρημα που έχει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία:

«Στην Αργολίδα έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ τεράστια κτήματα, παραλίες και δημόσια κτίρια. Ο αγώνας που δίνουμε βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Ναυπλίου. Στις 25 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε μια μαζική πορεία και καταλήξαμε έξω από προς εκποίηση κτίριο στην περιοχή της παλιάς πόλης. Το συγκεκριμένο κτίριο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είτε για τη μεταφορά των διοικητικών δικαστηρίων, αποτελεί «φιλέτο». Εκεί, κάποιοι προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και παρά το γενικά ήπιο κλίμα υπήρξε μικρή ένταση με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να διώκονται έξι άτομα ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε. Αυτές οι διώξεις μάς δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με κάθε κόστος αυτή την πολιτική».

Συμπαράσταση


Ψηφίσματα συμπαράστασης στους κατηγορουμένους εξέδωσαν το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, η ΕΛΜΕ Αργολίδας και η περιφερειακή παράταξη Πελοποννήσου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη της οποίας διώκονται.

«Αυτό που πραγματικά ενόχλησε ήταν η ανταπόκριση που βρήκε αυτή η πρωτοβουλία στην τοπική κοινωνία, με τη μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή συνέλευση. Δεν μιλάμε για πολιτική στοχοποίηση ώστε να δραματοποιήσουμε την κατάσταση, αλλά ανάμεσα στους έξι που διώκονται βρίσκονται και άτομα που ήταν μακριά από το συγκεκριμένο επεισόδιο και είναι γνωστά για την πολιτική δράση τους στην τοπική κοινωνία», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, μέλος της ανοιχτής συνέλευσης που επίσης διώκεται, συμπληρώνοντας ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός χτυπά με παρόμοιο τρόπο πληθώρα κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου