Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις Πέμπτη 27/11/2014

Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά παντού οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, όλοι μας στην απεργία και στο δρόμο. Αναρτούμε καλέσματα από το ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας και από την ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδος.

Ενσωματωμένη εικόνα 6

Τηλ. επικοινωνίας 6974544651,6945953897,6973331241

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα, διπλωματούχοι και τεχνολόγοι μηχανικοί, γεωλόγοι, σχεδιαστές, εργοδηγοί, ερευνητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, 


Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς,

στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους, σ’ αυτούς που έχουνε  δουλειά και σ’ αυτούς που κυνηγάνε  το μεροκάματο, στους ετεροαπασχολούμενους και στους άνεργους.

Όλοι εμείς έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους προβληματισμούς.


Απευθυνόμαστε σ’ όσους έχουνε δουλειά και η εντατικοποίηση τους αναγκάζει να δουλεύουν δέκα και δώδεκα ώρες. Δουλεύουμε υπερωρίες, Σάββατα και Κυριακές που δεν αμείβονται. Πολλοί είμαστε απλήρωτοι για μήνες. Παίρνουμε έναντι και προσπαθούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Οι περισσότεροι,  έχουμε απλήρωτο το ΤΣΜΕΔΕ. Αδυνατούμε να καλύψουμε τις υπάρχουσες εισφορές. Ούτε λόγος για τις αναδρομικές αυξήσεις που ήρθαν. Είμαστε πρακτικά ανασφάλιστοι, ενώ τα χρέη μας στο ταμείο, συσσωρεύονται και τοκίζονται.


Απευθυνόμαστε στους άνεργους και τους ετεροαπασχολούμενους, σ’ αυτούς που η εργασιακή περιδίνηση τους συνοδεύει από τη μέρα, που πήραν το πτυχίο, σ’ αυτούς που ο εφιάλτης της ανεργίας τους βρήκε σε μία μεγαλύτερη ηλικία. Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που δεν γράφτηκαν στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και σ’ αυτούς που αναγκάστηκαν να διαγραφούν, σ’ αυτούς που σκέφτονται τη φυγή στο εξωτερικό σαν μοναδική διέξοδο στον εφιάλτη, που ζουν.


Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς!

Οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται, οι νέοι συνάδελφοι που τελειώνουν τις σχολές δεν μπορούν να μπουν καν στην παραγωγική διαδικασία. Βρισκόμαστε με το άγχος και την αγωνία για το αν θα έχουμε δουλειά αύριο. Χιλιάδες είναι εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια.


Να μην αποδεχτούμε τη σημερινή κατάσταση! Να μην αποδεχτούμε την εξαπάτηση και την κοροϊδία για τη δήθεν ανάπτυξη που θα ‘ρθει!

Την ίδια στιγμή που εμάς μας συνθλίβει αυτή η πραγματικότητα μια χούφτα επιχειρηματική όμιλοι νέμονται όλη την πίτα του κλάδου. Κάνουν επενδύσεις σε άλλους κλάδους, εμφανίζουν κερδοφορία. Κερδοφορία που πατάει πάνω στην δική μας απλήρωτη εργασία.


Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, μην περιμένεις «σωτήρες»!
Η ανάπτυξη που μας υπόσχονται, με όποιο «μείγμα διαχείρισης» κι αν γίνει, θα είναι και πάλι προς όφελος των επιχειρηματιών και όχι προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού! Από τη δράση μας, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάτε η «σωτηρία» μας, η ζωή με αξιοπρέπεια, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Σε καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα μέσα από το Σωματείο.

Να συγκρουστούμε και ν’ ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που εντείνει την εκμετάλλευση, που συμπιέζει τις συνθήκες εργασίας και φτηναίνει την τιμή, στην οποία πουλάμε την επιστημονική μας γνώση και την εργατική μας δύναμη. Όσο συνεχίζει αυτή η κατάσταση, κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας, που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει και θα τρομοκρατεί με την απόλυση, θα εκβιάζει με μισθούς πείνας, θα απολύει ελεύθερα και ανενόχλητα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει τα δικαιώματά μας.


Συνάδελφε συσπειρώσου στο Σωματείο, για τους αγώνες του σήμερα, για τις ανατροπές του αύριο!

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα χέρια μας. Στην απεργία να διαδηλώσουμε μαζικά, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των κατασκευών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Η αλληλεγγύη μας είναι το μεγάλο μας όπλο. Μαζί να βροντοφωνάξουμε:

ØΔε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα, σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

ØΔεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

ØΔεν αποδεχόμαστε τον εφιάλτη της ανεργίας!


Αυτή η μάχη μας αφορά και μας χωρά όλους!
Αξιοπρεπής δουλειά, αξιοπρεπής μισθός, αξιοπρεπής ζωή για όλους!




Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, 26222 Πάτρα τηλ: 2610-326922
fax: 2610-326922 e-mail:  asourounis@hol.gr URL: www.emdydas-de.gr
Πάτρα, 24-11-2014

Αρ. Πρωτ. : 19



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΜΔΥΔΑΣ -ΔΕ συμμετέχει στην Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014.

Συνάδελφοι,

Έξι χρόνια μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης, ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας. Οι 1,5 εκατ. άνεργοι, οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι καταδιώκονται από τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών τις οποίες στήριξαν οι φορολογούμενοι με 40 δις. €. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα και τις επερχόμενες φοροελαφρύνσεις προσθέτοντας νέα φορολογικά έσοδα ύψους 1,4 δις. ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2015 που κατατέθηκε στις 21-11 στη Βουλή (47,033 δισ. ευρώ από 45.624 δισ. Ευρώ).

Η μείωση του κόστους εργασίας, η ελαστικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, η απουσία κρατικής προστασίας και η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων υποτίθεται ότι θα μετέτρεπε τη χώρα σε επενδυτικό παράδεισο. Το success story δεν έχει happy end. Οι πολυεθνικές μεταφέρουν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους (τελευταία αποχώρηση η Makro), αναζητώντας ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια! H συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, για το σκάνδαλο των μιζών με το ελληνικό δημόσιο, η οποία προέβλεπε επένδυση (ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ) για κατασκευή εργοστασίου εξελίσσεται σε φιάσκο με την ανοχή της δικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, εξοντωτική φορολογία και χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συρρίκνωση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών αποτελούν μόνιμη πραγματικότητα. Συμπληρώνονται από την ανθρωποφαγική αξιολόγηση (που σε μεγάλο βαθμό μπλοκάραμε με τους αγώνες μας), από αλλαγές στους οργανισμούς με στόχο την περικοπή θέσεων και την εκχώρηση δημόσιων λειτουργιών σε ιδιώτες και το νέο ατομικό μισθολόγιο φτώχειας και ισοπέδωσης που ετοιμάζουν, όπως και νέες περικοπές στο ασφαλιστικό μέσω ενοποιήσεων ταμείων.

Ο αρχικός εφησυχασμός έχει μετατραπεί ολοφάνερα σε πόνο και δυστυχία που κατακλύζει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Η κρίση έχει αφαιρέσει το χαμόγελο από το πρόσωπο των ανθρώπων.

Η χώρα, στα ασφυκτικά δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και υπό τη συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών, με τη συγκυβέρνηση πλήρως παραδομένη στα αδηφάγα συμφέροντά τους, συντρίβει με τις πολιτικές της επιλογές κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και οικονομικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, καταργώντας κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσιάζονται στο βωμό της μεγιστοποίησησης της κερδοφορίας και του νεοφιλελευθερισμού. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φραγμό στη βαρβαρότητα αυτή, είναι οι εργαζόμενοι με τους ενωτικούς, συντονισμένους και αποφασιστικούς τους αγώνες. Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσους τις υπηρετούν, για να κερδίσουμε το μέλλον και την αξιοπρέπεια μας.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα στείλει το μήνυμα ότι: Ο αγώνας, είναι ο δικός μας μονόδρομος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου