Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό



Ελληνικό, 3/10/2014.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Με την απόφαση του Ζ’ Κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύτηκε στις 10.9.2014, αναδείχθηκε ότι η σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Development συμφερόντων Ομίλου Λάτση για 99 χρόνια των 6.204στρ. του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5χλμ της παραλίας του Αγ.Κοσμά που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ είναι σκανδαλώδης και παραβιάζει βασικές αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και υγιούς ανταγωνισμού, βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή δεν μπορεί παρά να επικυρωθεί και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να αποδοκιμαστούν οι πιέσεις που ασκούνται από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τον Όμιλο Λάτση ώστε να ανατραπεί.

‘Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό’ πιστεύει ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι όροι της Σύμβασης που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ομίλου Λάτση, οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται μυστικοί από τους πάντες και η οποία προβλέπεται να επικυρωθεί εκ των υστέρων από την Ελληνική Βουλή.

Θεωρώντας αναγκαία την περαιτέρω ανάδειξη του όλου ζητήματος και την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων ώστε να αποτραπεί η παράνομη υπογραφή Σύμβασης του ΤΑΙΠΕΔ με την Lamda Development για το Ελληνικό, καθώς αυτή παραβιάζει κατάφωρα το δημόσιο συμφέρον:

καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στις 12.00 μμ

στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα.

Θα τοποθετηθούν:

Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος

Ιωάννης Καρδαράς, μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Μαλαμώ Κορμπέτη, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Νίκος Μπελαβίλας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Χρήστος Σπίρτζης, Πρόεδρος ΤΕΕ





Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού


Για επικοινωνία: parkoellinikou@gmail.com και

τηλ. 6932254161 και 6979145366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου