Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Απόφαση ΔΣ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ σχετικά με τα γεγονότα στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 15/09/14


Την παρακάτω απόφαση υπερψήφισαν οι 2 εκπρόσωποι της συσπείρωσης, ο εκπρόσωπος της ΑΚΕΑ, η εκπρόσωπος του Φόρουμ Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής (επισυνάπτοντας το σκεπτικό της), και η μία εκπρόσωπος της ΕλΕΜ (ταμίας - επισυνάπτοντας επίσης το σκεπτικό της).

Την κατ΄αντιπαράθεση πρόταση που κατέθεσε η ΔΚΜ (η οποία μειοψήφισε) και η οποία συμπεριελάμβανε εκτός από το κείμενο που πλειοψήφισε και μια παράγραφο η οποία καταδίκαζε εξίσου και την λεκτική πολιτική αντιπαράθεση επιχειρώντας να εξισώσει τις δύο πράξεις ως ισοδύναμες εκδοχές άσκησης "βίας", την ψήφισαν η Πρόεδρος (ΔΚΜ), ο Γραμματέας(ΕλΕΜ), ο εκπρόσωπος των μηχανικών εύβοιας (ΠΑΣΟΚ) και ο εκπρόσωπος της ΣΑΕ (ΠΑΣΟΚ) από την παράταξη του Συναδινού.

Αθήνα 3 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
της 02/10/2014

σχετικά με τα γεγονότα στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 15/09/14
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, στη συνεδρίασή του της 02/10/14, καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο, την χειροδικία του μέλους του ΔΣ Πέτρου Συναδινού σε βάρους του συναδέλφου Γιάννη Πάνου. Η ωμή, ατομική, σωματική βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί μέθοδο επίλυσης διαφορών στο πλαίσιο του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, ούτε να συμψηφίζεται με οποιαδήποτε άλλη πρακτική στο πλαίσιο πολιτικών  τοποθετήσεων. Αποτελεί «κόκκινη γραμμή» την οποία κανείς δεν δικαιούται να ξεπερνάει.

4 σχόλια:

  1. Ο εκπρόσωπος των αρχιτεκτόνων Ευβοίας έχει εκλεγεί στο ΔΣ με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ (ΝΔ) και όχι του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και το σκεπτικό της εκπροσώπου της ΕλΕΜ που το ψήφισε:
    "ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΑΔΑΣ
    Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά στα δύο πρόσφατα ΔΣ του ΣΑΔΑΣ, συνέβησαν γεγονότα τα οποία μας ανησυχούν για την περαιτέρω πορεία του, σε ένα νέο πλαίσιο προβληματισμού.
    Τα γεγονότα εξελίχθηκαν κλιμακωτά από το επίπεδο της ΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, προχώρησαν στην ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ και κατέληξαν, δυστυχώς, στην ΙΔΙΑ ΤΗ ΒΙΑ με την απαράδεκτη ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ.
    Η συμμετοχή σε συλλογικά όργανα προϋποθέτει αυτοσεβασμό, σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, αναγνώριση του δικαιώματος της διαφωνίας, αποδοχή των καταστατικών διαδικασιών και των αποφάσεων της πλειοψηφίας.
    Δυστυχώς, άτομα μέσα από το ΔΣ και μέλη εκτός ΔΣ του ΣΑΔΑΣ, την ίδια στιγμή που αναγορεύουν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες των δημοκρατικών και καταστατικών αρχών, εμπράκτως καταστρατηγούν την υπέρτατη δημοκρατική υποχρέωση σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.
    Μετά από τρία δύσκολα χρόνια δημιουργικής προσπάθειας ώστε να κρατηθεί ο σύλλογος και να επιβιώσει, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για να θεμελιώσει μια πιο ουσιαστική και ολοκληρωμένη σχέση με τις διεξόδους στα προβλήματα του κλάδου και τους συναδέλφους, κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του ΔΣ του δημιουργούνται συνθήκες πόλωσης και βίαιης ανατροπής.
    Η πρακτική αυτή όμως,δημιουργεί νοοτροπίες και υποκρύπτει έρπουσες αντιδημοκρατικές έως φασίζουσες ιδεολογίες, που ο ΣΑΔΑΣ καταδικάζει.
    Σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατική παράδοση του Συλλογικού μας φορέα των Αρχιτεκτόνων οι αρχιτέκτονες του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ζητάμε από όσους δε μπορούν να ελέγξουν το θυμικό τους και από όσους συμμετείχαν στα γεγονότααυτά, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΔΑΣ, ώστε να σταματήσει να εξελίσσεται η ανησυχητική και αντιδημοκρατική αυτή πορεία του συλλόγου". .. για να είναι ακόμα πιο πλήρης η περιγραφή! ΜΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός διαφωνεί οτι "υπέρτατη δημοκρατική υποχρέωση είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας" ? Το κείμενο εκφράζει την ανησυχία για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων μη σεβασμού της παραπάνω αρχής και προσπαθεί χωρίς προσωπικούς εγωισμούς να αποκαταστήσει την την ηρεμία στον σύλλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή