Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το ασφαλιστικό

 Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail:  emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 25-8-2014
Αρ. Πρωτ. : 6747
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για το Ασφαλιστικό

Η περίοδος του φετινού καλοκαιριού σηματοδότησε μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου, τα οποία έρχονται να προστεθούν σωρευτικά στη ήδη άσχημη κατάσταση που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
1. Το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με τον κο Σελλιανάκη του ΕΤΑΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες έσπευσε να υλοποιήσει τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών του Μεσοπρόθεσμου, που απειλούν να εξοντώσουν τους ασφαλισμένους και να ρίξουν το κάποτε εύρωστο ΤΣΜΕΔΕ στα βράχια. Οι αυξήσεις αυτές αφορούν κυρίως στους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, προσπαθούν όμως να τις εφαρμόσουν και στους μισθωτούς (πριν το 1993) στο σκέλος της Ειδικής Προσαύξησης.
2. Μετά την κατάργηση του Κλάδου Υγείας (ΚΥΤ) το Νοέμβρη του 2011, με πρόσφατο Νόμο, πέρασε διάταξη η οποία προβλέπει τηνένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του επικουρικού τουΤΣΜΕΔΕ, συνεχίζοντας τη διαδικασία ενοποιήσεων Ταμείων, με μόνο στόχο το ψαλίδισμα παροχών και δικαιωμάτων. Ήδη μελέτες και δημοσιεύματα προετοιμάζουν το κλίμα, ώστε μέσα στο φθινόπωρο να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία αυτή με ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και ενσωμάτωση του στον ΟΑΕΕ, με στόχο φυσικά να βάλουν χέρι σε όσα αποθεματικά έχουν απομείνει μετά το ληστρικό "κούρεμα" του PSI.
3. Προτού προλάβει να κλείσει χρόνος από την τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίουτης Τράπεζας Αττικής (400 εκατ. €, όπου το ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε τα 200 εκατ. €), η Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά νέα Αύξηση με απαιτούμενο ποσό από 376 έως 434 εκατ. ευρώ, βάσει των σεναρίων των stress tests. Το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ πρόσφατα αποφάσισε την εκ νέουσυμμετοχή του με ποσό από 108 έως 221εκατ €, απόφαση που συνιστά πρόκληση σε μια εποχή που οι ασφαλισμένοι του Ταμείου στερούνται των στοιχειωδέστερων παροχών.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αξιολόγηση - λαιμητόμο και το νέο μισθολόγιο περικοπών που ετοιμάζουν, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε ενωτικά και αγωνιστικά - όπως με επιτυχία κάνουμε για την αξιολόγηση - ώστε να ανατρέψουμε τις αντικοινωνικές πολιτικές κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ και όσους τις υπηρετούν.

Σημείωση: Οι σύνδεσμοι έχουν προστεθεί από εμάς και παραπέμπουν σε διευκρινιστικά σχετικά άρθρα

3 σχόλια:

  1. Καλά τα 1 και 3. Συμφωνούμε ΟΛΟΙ πιστεύω, ακόμα και αυτοί που τα ψηφίζουν και τα προωθούν αυτά ότι πρόκειται περί ληστείας, άσχετα αν οι κυβερνώντες ΛΗΣΤΕΣ των εισφορών μας παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα, ενώ ξέρουν οι ΚΛΕΦΤΕΣ ότι μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας με την ψήφο των βοδιών που αυτοαποκαλούνται συνάδελφοί μας.

    Για το 2. όμως;!! Τι γράφει για να δούμε:
    "Μετά την κατάργηση του Κλάδου Υγείας (ΚΥΤ) το Νοέμβρη του 2011, με πρόσφατο Νόμο, πέρασε διάταξη η οποία προβλέπει τηνένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του επικουρικού τουΤΣΜΕΔΕ, συνεχίζοντας τη διαδικασία ενοποιήσεων Ταμείων, με μόνο στόχο το ψαλίδισμα παροχών και δικαιωμάτων. Ήδη μελέτες και δημοσιεύματα προετοιμάζουν το κλίμα, ώστε μέσα στο φθινόπωρο να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία αυτή με ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και ενσωμάτωση του στον ΟΑΕΕ, με στόχο φυσικά να βάλουν χέρι σε όσα αποθεματικά έχουν απομείνει μετά το ληστρικό "κούρεμα" του PSI."

    Λυπάμαι κύριοι αλλά εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι μηχανικοί, άνεργοι, με άδεια άνευ αποδοχών, λεχώνες, εργαζόμενοι στο εξωτερικό, ετεροπασχολούμενοι, στρατιώτες στα σύνορα ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για την τύχη του ΤΣΜΕΔΕ. Ψόφο κακό στο κωλοταμείο που ασφαλίζει υποχρεωτικά (με τρόπο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και σύμφωνα με το Ευρωπαικό Δίκαιο παράνομο και αντίθετο στην Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) τις παραπάνω κατηγορίες μηχανικών. Δεν έχουμε να φάμε και πληρώνουμε πεντοχίλιαρα ως ελεύθεροι επαγγελματίες στο ΤΣΜΕΔΕ??! Γιατί??!! Να κλείσει ναι και να ενταχθεί στον ΟΑΕΕ. Στις τράπεζες οι ερολάβοι για τις εγγυητικές. Δεν θα βγάζουν αιωνίως κάποιοι λεφτά στο τομάρι μας. Ντροπή και αίσχος πια!
    ΥΓ Από την κλινικά νεκρή ΕΜΔΥΔΑΣ τι καλό να περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον, είναι σίγουρο ότι ειδικά στο σημείο 3, δε συμφωνούν όλοι, ενδεικτικά το ηλεκτρονικό δελτίο του ΤΕΕ αναδημοσίευσε την ανακοίνωση, μόνο μέχρι το 2 (το 3 το "ξέχασε" επιδεικτικά)

    Δεύτερον κακό και άθλιο το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά η ένταξη στον ΟΑΕΕ θα κάνει τα πράγματα αρκετά χειρότερα μια και θα εξαφανιστούν όλα τα αποθεματικά (2-2,5 δις το ΤΣΜΕΔΕ, 0 ο ΟΑΕΕ) και οι κοινες συνταξεις θα τείνουν στο 360 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Συγγνώμη αλλά εγώ δεν θεωρώ την διοίκηση του ΤΕΕ συναδέρφους μου. Όταν λοιπόν λέω ΟΛΟΙ εννοώ όλους τους εργαζόμενους και ανέργους ή υποαπασχολούμενους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΤΕΕ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. Είναι κάτι άλλο. Ας το βρούνε μόνοι τους να μου το πούνε και μένα πώς αυτοπροσδιορίζονται. Δικοί μου συνάδερφοι δεν είναι. Μηνύσεις και αγωγές δεκτές. Προσωπική μου άποψη είναι όχι της ιστοσελίδας σας, επώνυμα γράφω οπότε όποιος θίγεται ας αντιδράσει.
    2. Τα υφιστάμενα αποθεματικά με την παρούσα διαχείριση και το τρέχον ύψος παροχών και συντάξεων επαρκούν για να πάρει η δική μας γενιά (45 και κάτω) σύνταξη; Εάν λοιπόν γίνει μια αναλογιστική μελέτη της προκοπής από ανθρώπους που δεν είναι υπάλληλοι του Πιτσαδόρου, του ΧοντροΓούρουνου Προδοτοπράκτορα και φίλου της ΙΣΙΣ (ξέρει αυτός - ΈΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - δεκτές οι μηνυσεις και αγωγές ΚΑΙ από τον κύριο Βενιζέλο που ανοίγει το στοματάκι του και δεν ξέρει τι λέει και σε ποιον) θα αποδειχθεί περίτρανα ότι εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε 100 ευρώ σύνταξη. ΣΤΑ @@@ ΜΟΥ για τους παλιούς μηχανικούς και γενικά για αυτή την γενιά. Δεν θα δίνω εγώ 5000 ευρώ τον χρόνο δουλέυω δεν δουλεύω για να παίρνουν αυτοί τα 1000 και 1500 τον μήνα. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν. Εγώ το χέρι μου ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΡΩΣΑ ΠΟΤΕ! Αυτοί στην πλειοψηφία τους ακόμα το λερώνουν, Καμία αλληλεγγύη με αυτούς. Είμαστε ΤΑΞΙΚΑ αντίπαλοι. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή