Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δράση κατά της υδρόλυσης των χημικών όπλων στη Μεσόγειο


Ελεύθερη Μεσόγειος | Free MediterraneanΗ Μεσόγειος έχει αποτελέσει εδώ και αιώνες, γέφυρα σύνδεσης λαών και πολιτισμών. Οι άνθρωποι που ζουν στις ακτές της, ψαρεύουν στα νερά της και ταξιδεύουν απ’ άκρη σ’ άκρη της, τις περισσότερες φορές ενώνουν τις ζωές τους με ποικίλους τρόπους.

Οι οικονομικές και πολιτικές εξουσίες, με γνώμονα την εκμετάλλευση, σπάνε αυτή τη διαδικασία συνύπαρξης και δημιουργούν συγκρούσεις, αποκλεισμούς, περιβαλλοντικές καταστροφές.

Όπως, για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες, που ένας στρατιωτικός οργανισμός, το ΝΑΤΟ υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή ΕΕ, ΗΠΑ και άλλων, επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη θάλασσα ως πεδίο πειραματισμού υψηλού ρίσκου, με την ανεύθυνη, πρωτοφανή επιχείρηση υδρόλυσης 800 τόνων χημικών όπλων από τη Συρία στη Μεσόγειο. Μια διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εν πλω και που συνοδεύεται από ένα στόλο 20 πολεμικών σκαφών, στον οποίο συμβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση με ένα υποβρύχιο και άλλες διευκολύνσεις.

Δεν επιθυμούμε η θάλασσά μας, η θάλασσα γύρω από την οποία ζούμε, η θάλασσα που αποτελεί άμεσο φυσικό περιβάλλον τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων να γίνει εργαστήριο πειραματισμών.

Τα χημικά όπλα της Συρίας μπορούν να καταστραφούν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις με πολύ πιό ασφαλείς συνθήκες.

Θα μας βρουν μπροστά τους τόσο σ’ αυτήν την περίπτωση, όσο και σε κάθε μελλοντικό πειραματισμό και απόπειρα μετατροπής της Μεσογείου σε «βοηθητικό χώρο» πολεμικών ή άλλων δραστηριοτήτων.

Τους προειδοποιήσαμε πριν ξεκινήσουν, συμμετέχοντας, μαζί με χιλιάδες κόσμο που κινητοποιήθηκε άμεσα στο άκουσμα των σχεδίων τους, στις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αποφάσισαν, με την συγκάλυψη και την σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ, να προχωρήσουν, αποφασίζουμε να τους συναντήσουμε. Ερχόμαστε!

Πρωτοβουλία Ελεύθερη Μεσόγειος

1 σχόλιο: