Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Προθεσμία 5 ημερών για 41 προσλήψεις στο ΤΕΕ...

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες ζητάει 30 μηχανικούς το ΤΕΕ και εν κρυπτώ κινεί τη διαδικασία μέσα στο κατακαλόκαιρο με ασφυκτικές προθεσμίες. Όπως έγραψε χθες το εβδομαδιαίο πληροφοριακό δελτίο το ΤΕΕ ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση 41 "εξωτερικών συνεργατών" για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Επιστημονικών Ειδικοτήτων, Διοικητικών Διαδικασιών και Πληροφόρησης» και εμείς ρωτάμε:

1. Ποιές θα είναι οι σχέσεις εργασίας των "συνεργατών" αυτών? η πραγματικότητα των voucher κλπ μας έχει ψιλιάσει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια

2. Ποιό ακριβώς θα είναι το αντικείμενο στο οποίο θα απασχοληθούν? όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η πολιτική κατεύθυνση του Προέδρου και όσων των στηρίζουν είναι η διαλυτοποίηση του επαγγέλματος και τν δικαιωμάτων, μέσω πιστοποιήσεων κλπ. Γιατί εκεί πάει το μυαλό μας με την «Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Επιστημονικών Ειδικοτήτων, Διοικητικών Διαδικασιών και Πληροφόρησης»
3. Είναι πρωτάκουστο να δίνεται διορία μίας μόλις βδομάδας μέσα στον Αύγουστο για τόσες πολλές προσλήψεις (έστω με τη μορφή των εξωτερικών συνεργατών) σε ένα Δημόσιο Φορέα (όπως το ΤΕΕ) χωρίς επιπρόθετα να ανακοινωθεί κανένα κριτήρια επιλογής.

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση:
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση 41 εξωτερικών συνεργατών για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Επιστημονικών Ειδικοτήτων, Διοικητικών Διαδικασιών και Πληροφόρησης», στους οποίους περιλαμβάνονται οι εξής 36 ειδικότητας μηχανικού:
Ένας Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων -Επίπεδο εκπαίδευσης ΠΕ με εμπειρία στη σχεδίαση συστημάτων πολλών συνδρομητών.
Δύο ΠΕ Μηχανικοί Βάσεων Δεδομένων (Senior) (Διαχείριση, XML, DatabaseSchema, SQL).
Δύο ΠΕ Μηχανικός Λογισμικού Java (Senior).
Δύο ΠΕ ή ΤΕ Μηχανικός Λογισμικού Java (Junior).
Ένας ΠΕ Μηχανικός Λογισμικού για deployment&testing.
Ένας ΠΕ ή ΤΕ Διαχειριστής Συστημάτων Λειτουργικό- Δίκτυα (senior)
Ένας ΠΕ ή ΤΕ Διαχειριστής Συστημάτων Λειτουργικό – Δίκτυα (Junior).
Ένας ΠΕ Μηχανικός Λογισμικού Συστημάτων Ασφαλείας (Encryption - certificatesspecialist, LDAP, userprovisioning ) (Senior).
Ένας ΠΕ ή ΤΕ Μηχανικός Λογισμικού (Junior).
Είκοσι Μηχανικοί (Όλων των ειδικοτήτων) - Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί, Τοπογράφοι, Μηχανολόγοι,Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι, Ναυπηγοίκαι Ηλεκτρονικοί.
Τρεις Προσωπικό Υποστήριξης - Προσωπικό από μηχανικούς για την στελέχωση HelpDesk της περιόδου πιλοτικής λειτουργίας.
Ένας Μηχανικός - Επίπεδο Εκπαίδευσης ΑΕΙ - Ειδικός στην τεχνική ορολογία.
Καταληκτική ημερομηνία: 05-08-2014
Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην κα Σ. Μαγκανά [τηλ.210 3291259, e-mail: psy1@central.tee.gr, fax: 210 3291337] από 09:00 έως 15:00.
Σχετικός σύνδεσμος: http://portal.tee.gr και στον ιστότοπο του ΤΕΕ, www.tee.gr.

3 σχόλια:

  1. διαλύστε το το μην πω τι να τελειωνουμε με τον καρκινο το ΤΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Συνάδελφοι,
    είναι πολυχρησιμοποιημένη, αλλά και αποτυχημένη, η γνωστή τακτική της αλλοίωσης των θέσεών μου και του συνδικαλιστικού κυνηγιού μαγισσών. Είναι, όμως, μη επιτρεπτή από μέρους σας η παραπληροφόρηση και η σπέκουλα, σε θέματα που άπτονται της Διοίκησης του ΤΕΕ και της διαφάνειας των διαδικασιών δια της φαντασιακής σας ανησυχίας τόσο για τις σχέσεις εργασίας των «συνεργατών», όπως επικαλείσθε, όσο και για τον νέο όρο της «διαλυτοποίησης» του επαγγέλματος και των δικαιωμάτων.
    Θα ήταν, λοιπόν, συνετό, προτού υπάρξουν αντίστοιχα σπεκουλαδόρικα δημοσιεύματα, να ενημερωθείτε είτε από τα Μέλη σας που μετείχαν στην απερχόμενη ΔΕ είτε από τη Διοίκηση του ΤΕΕ.
    Συγκεκριμένα:
    Η εν λόγω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Επιστημονικών Ειδικοτήτων, Διοικητικών Διαδικασιών και Πληροφόρησης» αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11 Ιουλίου 2014:
    https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A77%CE%9146%CE%A8842-8%CE%922
    και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ την ίδια ημέρα:
    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW/anakoinwseis/anak_erga_espa/prosk_e_ypir.pdf
    Ενώ επιπλέον, όπως ορίζεται στην Πρόσκληση, περίληψη της Πρόσκλησης δημοσιεύτηκε στον ελληνικό τύπο:
    http://www.apo.gr/mprint/getfile?type=pdf_tool&tmp=1&hashValue=YWB4LBOFQ3CYFRMHYWA4LDQ= (ΕΘΝΟΣ 22.07.2014)
    http://www.apo.gr/mprint/getfile?type=pdf_tool&tmp=1&hashValue=YWB4LBOFQ3CYFRMHYWCMLAA= (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 22.07.2014)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα, ενώ απαιτείται 15νθήμερη, κατ’ ελάχιστο, προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εν λόγω πρόσκληση λήγει στις 5 Αυγούστου 2014, δηλαδή η διάρκεια υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίστηκε στις 25 ημέρες.
    Σχετική αναφορά στην Πρόσκληση αυτή έγινε και στην Εβδομαδιαία Ηλεκτρονική Ενημέρωση – Εργασία του ΤΕΕ στις 30 Ιουλίου 2014:
    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/erga_meletes_ergasia_2014/7_14/20140730.pdf
    Η Πρόσκληση αναφέρεται στην εύρεση 41 εξωτερικών συνεργατών, 27 Διπλωματούχων Μηχανικών, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν επιστήμονες πληροφορικής, όχι απαραίτητα Διπλωματούχους Μηχανικούς.
    Τα Πακέτα Εργασίας (ΠΕ) του έργου είναι 4 και αφορούν το Σύστημα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μηχανικών, το Σύστημα Καταγραφής και Προβολής Προκηρύξεων Μελετών και Έργων και τη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.
    Αναφορικά με τους ισχυρισμούς σας περί «πρόσληψης», να σας ενημερώσω ότι δεν πρόκειται για πρόσληψη αλλά για Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (διάρκειας έως 14μήνες) εγκεκριμένη από τον ΑΣΕΠ. Η σχέση εργασίας και το αντικείμενο απασχόλησης των συνεργατών αναλύεται λεπτομερειακά ανά ειδικότητα στην Πρόσκληση. Επίσης, αναλυτικά στην Πρόσκληση, και όχι στην περίληψη, αναφέρονται τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση.
    Το εγχείρημα ξεκίνησε στις αρχές του 2011 (εδώ και 3,5 χρόνια), ενώ στις 24 Αυγούστου 2011 δημοσιεύτηκε η Απόφαση Ένταξης της Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών υψηλής διαθεσιμότητας στο ΤΕΕ για την ευρύτερη εξυπηρέτηση του τεχνικού κόσμου και των πολιτών» (με αρ. 154.537/ΨΣ2179-Α2/24.8.2011 //ΑΔΑ:4ΑΧΑΦ-Λ5Λ).
    Το ΑΣΕΠ (με αρ πρωτ. ΑΣΕΠ:4053/21.03.2013) έχει εγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με καθέναν από τους εξωτερικούς συνεργάτες, ως προς τις ειδικότητες, τη διάρκεια, τους ανθρωπομήνες και την αμοιβή τους.
    Η ΔΕ του ΤΕΕ έχει από το 2011 και ύστερα έχει πάρει όλες τις απαραίτητες Αποφάσεις, όπως αναφέρονται και στην Πρόσκληση, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης.
    Επομένως, η προθεσμία 5 ημερών μέσα στον Αύγουστο, όπως επικαλείσθε, δεν ισχύει.
    Οι σχέσεις εργασίας προφανώς δεν είναι voucher κλπ και είναι ανακοινωμένα τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση.
    Οι εξετάσεις του ΤΕΕ για την άδεια άσκησης επαγγέλματος αποφασίστηκε να αναβαθμιστούν προ τετραετίας, χωρίς να έχει ανοίξει νομοθετικά το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, και δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ως πιστοποίηση από μέρους σας.
    Ελπίζω να έχετε την ευαισθησία δημοσιοποίησης της απάντησής μου, ώστε να ενημερωθούν και εσείς και τα Μέλη σας.
    Αναμένοντας τα γνωστά στρεβλά σχόλιά σας.
    Συναδελφικά
    Με εκτίμηση και αγάπη
    Χρήστος Σπίρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή