Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αθήνα : Δευτέρα 07/07, 18:00 – Συγκέντρωση στο σύνταγμα ενάντια στις φυλακές τύπου Γ

we
Την Δευτέρα 7 Ιουλίου κατατίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ, μετά τις “βελτιωτικές” αλλαγές που προτάθηκαν στο θερινό τμήμα τις βουλής.
Με ειδικές συνθήκες κράτησης για τους εντός των τειχών και ειδικές συνθήκες επιβίωσης για τους εκτός οι αγώνες μέσα κι έξω από τη φυλακή συνδέονται άρρηκτα. Οι φυλακισμένοι για την πολιτική τους δράση και οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι βρίσκονται στην αιχμή της επίθεσης, γιατί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τη συνολική ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Η αλληλέγγυα στάση μας στους αγώνες των φυλακισμένων είναι μια στιγμή του κοινωνικού και ταξικού πολέμου για μια ελεύθερη αταξική κοινωνία
Η ανοιχτή συνέλευση αναρχικών / αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 18:00 ενάντια στη ψήφιση του ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ.
Συνεχίζουμε μαζί με τους κρατούμενους αγωνιστές  τον ΑΓΩΝΑ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.
Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης
——————————————————————————————————————–
Το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ’ κατατίθεται προς ψήφιση τη Δευτέρα 7/7, μετά από τις υποτιθέμενες «βελτιωτικές» τροποποιήσεις που έγιναν από το θερινό τμήμα της Βουλής.
Καλούμε την Δευτέρα 7 Ιουλίου ώρα 18:00, την ώρα ψήφιση του νομοσχεδίου, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ.
 Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής
Κ* ΒΟΞ
———————————————————————————————————————
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ’.
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό και το απροκάλυπτο κλείσιμο της ολομέλειας της βουλής, το πολιτικό προσωπικό του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου θέτει ως προτεραιότητα τη ψήφιση του νομοσχέδιου για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας το οποίο αυτές τις μέρες βρίσκεται στην διαδικασία συζήτησης – ψήφισης στο θερινό τμήμα της βουλής. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία 3 τύπων φυλακών κλιμακούμενης καταστολής. Οι φυλακισμένοι για χρέη, θα κρατούνται στις «ηπιότερες» πτέρυγες τύπου Α. Το κυρίως σώμα των φυλακισμένων θα αποθηκεύεται στις πτέρυγες τύπου Β, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ενώ δημιουργούνται οι φυλακές τύπου Γ για τους κρατούμενους «ειδικής κατηγορίας και εξέχουσας επικινδυνότητας». Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου βρίσκονται οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές που φυλακίστηκαν για την πολιτική τους δράση, οι απείθαρχοι κρατούμενοι οι οποίοι αντιστέκονται στην απάνθρωπη πραγματικότητα του εγκλεισμού, καθώς και κατηγορούμενοι για το λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα.
Οι κρατούμενοι στις «φυλακές τύπου Γ» θα βιώνουν μια φυλακή μέσα στη φυλακή: Στέρηση ουσιαστικά των αδειών και κεκτημένων, σκλήρυνση των όρων αποφυλάκισης  και δημιουργία συνθηκών πανοπτικού υπερελέγχου. Η αυθαιρεσία θεσμοποιείται με υπερεξουσίες στους διευθυντές και με την ανάθεση της φύλαξης σε ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ελαστικοποιείται η χρήση πυροβόλου όπλου.
Ταυτόχρονα παρέχονται κίνητρα για την προώθηση του χαφιεδισμού που φτάνουν ως την αποφυλάκιση όσων συνεργάζονται με την αστυνομία. Στόχος η εξάρθρωση ένοπλων πολιτικών οργανώσεων, η κατασκευή ενόχων και η παρεμπόδιση της ώσμωσης των αγώνων ανάμεσα στους φυλακισμένους αγωνιστές και τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Η αναδιάρθρωση των φυλακών δεν είναι μια αποσπασματική κίνηση του ελληνικού κράτους, είναι κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προσταγές της Ε.Ε. Στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου και των κοινωνικών σχέσεων αποτελεί άλλο ένα τμήμα του σύγχρονου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.
H καταστολή σε συνθήκες βαθιάς συστημικής κρίσης αποτελεί κεντρική επιλογή του καθεστώτος. Επιδιώκει την πειθάρχηση της κοινωνίας και προασπίζεται τα αιματηρά συμφέροντα του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Ο «εσωτερικός εχθρός» διευρύνεται όλο και περισσότερο. Όχι μονάχα οι ένοπλοι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αλλά και κάθε αγωνιζόμενος που αμφισβητεί το κρατικό μονοπώλιο στη βία, θεωρείται πλέον «οικονομικός σαμποτέρ» και αντιμετωπίζει το κατασταλτικό ντελίριο.
Οι κρατούμενοι ως απάντηση στους κρατικούς σχεδιασμούς προχώρησαν  σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων αποχές συσσιτίου, άρνηση εισόδου στα κελιά, με αποκορύφωμα την μαζική απεργία πείνας που αγκάλιασε το σύνολο των φυλακών της χώρας με την συμμετοχή χιλιάδων κρατούμενων. Κάτω από την πίεση αυτών των κινητοποιήσεων θα πρέπει να δούμε τις όποιες βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου “δικαιοσύνης” που σε καμιά περίπτωση όμως δεν αναιρούν την ουσία του νομοσχεδίου για την δημιουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο.
Με ειδικές συνθήκες κράτησης για τους εντός των τειχών και ειδικές συνθήκες επιβίωσης για τους εκτός οι αγώνες μέσα κι έξω από τη φυλακή συνδέονται άρρηκτα. Οι φυλακισμένοι για την πολιτική τους δράση και οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι βρίσκονται στην αιχμή της επίθεσης, γιατί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τη συνολική ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Η αλληλέγγυα στάση μας στους αγώνες των φυλακισμένων είναι μια στιγμή του κοινωνικού και ταξικού πολέμου για μια ελεύθερη αταξική κοινωνία.
Συνεχίζουμε μαζί με τους κρατούμενους αγωνιστές  τον ΑΓΩΝΑ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.
Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης
——————————————————————————————–
Σε συγκέντρωση καλούν οι γονείς και φίλοι κρατουμένων, την Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 6μμ. στην πλατεία Συντάγματος, ημέρα και ώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Το κάλεσμά τους έχει ως εξής
Κάλεσμα σε παρέμβαση -συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος Δευτέρα 7/7 στις 6 το απόγευμα.
Η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τις μαζικές αντιδράσεις για το φασιστικό νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τυπου Γ” που εγκαθιστούν ουσιαστικά στον Ελλαδικό χώρο «Ελληνικά Γκουαντάναμο», το φέρνει εσπευσμένα και μετά από συνοπτικές διαδικασίες για ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου το απόγευμα.
Αν νομίζει ότι με την ψήφισή του, τελικά θα το εφαρμόσει, είναι γελασμένη.
Όλοι τη Δευτέρα 7/7 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για να το καταλάβει.
Όλα τώρα αρχίζουν!
Συγγενείς και φίλοι κρατουμένων
Από : hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου