Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»  δεν είναι  τσιφλίκι  κανενός!

Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  »Αντώνης Τρίτσης» δρομολογείται μέσα από συγκεκριμένα βήματα:
  1. Συνολική επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που έχει αμφισβητηθεί και στα δικαστήρια, έχει ξεχαστεί τελείως! Να αποδεσμευθούν άμεσα οι όποιοι καταπατημένοι χώροι από τους όμορους Δήμους και Ιδιώτες.
  2. Να προχωρήσει επιτέλους ο «ξεχασμένος» διαχειριστικός έλεγχος. «Άγνωστοι» και ατιμώρητοι παραμένουν οι υπεύθυνοι για το ποσό των 1.359.000€ για το οποίο δεν έχουν αποδοθεί στο ΥΠΕΚΑ (τέως ΥΠΕΧΩΔΕ) παραστατικά της παραπάνω αξίας! Να αποδοθούν ευθύνες για τις υπερτιμολογήσεις μηχανημάτων, υλικών και εργασιών.
  3. Να απαιτηθούν έστω και καθυστερημένα αλλά αναδρομικά τα απλήρωτα μισθώματα από τη μεγάλη καφετέρια που δεν έχουν αποδοθεί.
  4. Το ετήσιο κόστος συντήρησης του Πάρκου να χρηματοδοτηθεί (στο 100% ή στο συντριπτικό του ποσοστό) μέσα από το κρατικό προϋπολογισμό. Τα όποια προγράμματα ΕΣΠΑ που ενδεχομένως αξιοποιηθούν, πέρα από πιθανές «προϋποθέσεις» τύπου ΜΚΟ, έχουν και ημερομηνία λήξης!
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Στο βαθμό που δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω να μην προχωρήσει καμία διαδικασία διαγωνισμού παραχώρησης χρήσης εδάφους ακόμη και για δραστηριότητες που μπορεί να φαίνεται ότι συνάδουν με τους σκοπούς του Πάρκου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα. Η συνεχόμενη τμηματική παραχώρηση χρήσης και εδάφους σε πολυποίκιλες δραστηριότητες με τη συνέχιση του υπάρχοντος καθεστώτος διάλυσης, εγκατάλειψης και μη διεκδίκησης, πρακτικά αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου. Τα χρήματα για τα άμεσα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, μισθοδοσία 4 ανθρώπων, ΕΥΔΑΠ) μπορούν να ανευρεθούν από την απαίτηση των απλήρωτων μισθωμάτων που επί σειρά ετών δεν αποδόθηκαν στον Φορέα! Η καθαριότητα και η συντήρηση του Πάρκου για το μεταβατικό αυτό διάστημα μπορεί να υποστηριχθεί από τους όμορους Δήμους και όχι να απαιτούν, όπως η Δημοτική Αρχή Ιλίου, να περάσει πρώτα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Δήμο και μετά να αναλάβει και τη συντήρησή του!
Η σημερινή Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου επικαλείται ότι αδιαφορεί το κράτος, οπότε κάτι πρέπει να κάνει. Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων πολιτών και συλλογικοτήτων της περιοχής, την Τετάρτη 4.6.2014 ματαιώθηκε η κατάθεση προσφορών των πρώτων δύο διαγωνισμών. Αντί, όμως, να συνετιστεί και να συνταχθεί με το ομόφωνο αίτημα της μη εμπορευματικοποίησης του Πάρκου, η Διοίκηση ανακοινώνει ότι οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 15.6.2014 αλλά και ότι «οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοιχθούν παρουσία των ενδιαφερόμενων μετά από ειδική πρόσκληση». Που σημαίνει ότι ουδείς πρέπει να γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός ξεπουλήματος!!!!
Της προτείνουμε αν εννοεί ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για το Πάρκο και δεν εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία,  να συγκαλέσει έκτακτη ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή του κόσμου και να προσκαλέσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται.
Το Πάρκο είναι ένα στολίδι για όλους μας! Για άλλους είναι φιλέτο! Οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι δεδομένες! Η συνένοχη στάση των όμορων Δήμων επίσης! Γιατί είτε δεν αντιστάθηκαν, είτε ανέχτηκαν, είτε πολύ περισσότερο συμμετείχαν στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στα αλισβερίσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου