Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ελληνικό: Ο αγώνας συνεχίζεται

Αναρτούμε φωτογραφίες απο την χθεσινή διαμαρτυρία στην "Μεγάλη Βρετάνια" της "Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό" κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου του Ομίλου Λάτση καθώς και την ανακοίνωση που μοιράστηκε.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
 
Πριν κάμποσα χρόνια, η δημοτική αρχή Ελληνικού, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο της παραλίας του Αγ. Κοσμά. Μαζί της, τότε, χιλιάδες πολίτες από το Ελληνικό και την ευρύτερη περιοχή, αφαίρεσαν τα κάγκελα που εμπόδιζαν την πρόσβασή τους στην ακτή και η παραλία του Αγίου Κοσμά αποδόθηκε ελεύθερη σε όλους για δωρεάν πρόσβαση, για κολύμπι, αθλητισμό, περίπατο, και έγινε σύμβολο και σημείο αναφοράς για όλη την Αττική.
 
Σήμερα, οι πολίτες χάνουν αμετάκλητα την παραλία τους. Στο όνομα του «δημόσιου χρέους», η παραλία του Αγ. Κοσμά, μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ξεπουλιέται από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση.

Δε θα ’ναι πια ίδια: Η ακτή δε θα πλησιάζεται. Ούτε η θέα της θάλασσας, ούτε και η αύρα της δε θα περνάει πια από δω. Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν θ’ αποκλείσουν το χώρο. Κτίσματα που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Για τη διευκόλυνση αυτών των σχεδίων είχε επιστρατευτεί στην προεκλογική περίοδο μεγάλο εύρος δυνάμεων, που με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στην περιοχή δημοτικές αρχές φιλικές προς την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
 
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται γενικευμένη επίθεση στις παραλίες της χώρας. Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και την εκμετάλλευση του αιγιαλού και των παραλιών που προωθείται από την κυβέρνηση για ψήφιση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας και κατά παράβαση του Συντάγματος, θα δώσει τη χαριστική βολή σε όσες παραλίες καταφέραμε να διασώσουμε μέχρι τώρα.
 
Τα σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλία του Αγ. Κοσμά, και οι σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση των ελληνικών ακτών εμφανίζονται σαν «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα  σημαίνουν οριστική απώλεια  των τελευταίων πολύτιμων δημόσιων-ελεύθερων χώρων που απέμειναν στην Αττική. Αλλά και απώλεια ενός από τους πιο σημαντικούς φυσικούς και κοινωνικούς πόρους της χώρας: των ελληνικών ακτών.
 
Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» δημιουργήθηκε με στόχο τη σταδιακή μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Για να εξασφαλίσει πραγματικές και μόνιμες θέσεις εργασίας αντίθετα με τις απατηλές που υπόσχεται η κυβέρνηση. Και έσοδα για το κράτος – όχι ξεπούλημα και παραπάνω έξοδα με τη δήθεν “επικερδή επένδυση”.

Η Επιτροπή Αγώνα αντιτίθεται:
  • Στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού
  • Στο νομοσχέδιο για την παραλία και τον αιγιαλό που προωθεί η κυβέρνηση.
Κλιμακώνουμε την αντίστασή μας για να μην περάσουν τα σχέδια για το ξεπούλημα και την οικοδόμηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά. Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με φορείς και συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελληνικών ακτών.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ!
ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
 
«Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου