Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε  Υπουργεία),  σταδιακά σε απόλυση.  Είναι οι πρώτοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν  οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων.
Εμείς όμως δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο. Επί της ουσίας, μεθοδεύεται η αντικατάσταση του «ακριβού» προσωπικού, με  εργαζόμενους που θα έχουν εκπέσει στο καθεστώς του «ωφελούμενου»  ή του ενοικιαζόμενου, θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα εργάζονται χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Αυτόν το στόχο εξυπηρετεί και η «αξιολόγηση». Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζοντας τον ηρωικό αγώνα των χιλιάδων αυτών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται εδώ και μήνες καθημερινά στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία,

ΚΑΛΕΙ

κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κάθε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε άνεργο και άνεργη, κάθε νέο και νέα, συνταξιούχο, να πάρουν μέρος
σε  συλλαλητήριο ενάντια
στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στην αξιολόγηση
που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη,  5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30μμ, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10),
όπου οι καθαρίστριες επί 27 μέρες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Συντάγματος.

                                         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • Όχι στη διάλυση του δημόσιου τομέα
  • Όχι στην αξιολόγηση και τον ατομικό μισθό
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναυλία Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

 Την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 8:00μμ στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών που επί 27 ημέρες απαιτούν την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.
Τη συναυλία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχουν, αφιλοκερδώς προσφερθέντες, οι παρακάτω καλλιτέχνες:
Βαμβακούσης Ηλίας, Βεριώνης Δημήτρης, Βέττα Καλλιόπη, Γραικούσης Άρης,  Δρογώσης Στάθης, Ευσταθία, Θωμαίδης Κώστας, Ιωάννου Γιάννης,  Κώτσιας Μάρκος, Λιούγκος Ηλίας, Λαικό συγκρότημα-Γιώργος Αλτής, Μαλανδρενιώτη Αναστασία,  Ματράκας Νάσος, συγκρότημα «Μποέμισες», Παπαδημητρίου Μάνια, Παπαδοπούλου-Τζαβέλα Νατάσσα, με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», Ρασούλη Ναταλία, Ρεμπούτσικα Μαρία, Στίγκα Θεοδοσία, Τσαντίλας Μιχάλης και το συγκρότημα Carousel.
 Επίσης οι Αρμένης Φώτης, Γουρζουλίδης Παναγιώτης, Λαγκουρέλη Μαρία, Μπόλλας Απόλλων, Στάικου Σέβη, Σκουρολιάκος Πάνος και Χατζηδημητράκης Βασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου