Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ιδού το success story τους

Τη σημερινή ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα που ζουν οι Ελληνες σε όλη την επικράτεια αποτυπώνουν με ακρίβεια οι οικονομικοί και κοινωνικοί αριθμοί.  

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε τα πιο πάνω στοιχεία του πίνακα – τα οποία βεβαίως αποτελούν μόνον ένα μικρό μέρος του συνόλου των οικονομικών και κοινωνικών στατιστικών δεδομένων που ο συνδυασμός τους αποτυπώνει με ακρίβεια τη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα.

Η αρνητική εξέλιξη όλων των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών θυμίζει μια χώρα που μόλις έχει βγει από έναν καταστροφικό πόλεμο, ένα μεγάλο οικονομικό «κραχ» ή μια οδυνηρή «μεταπολίτευση» παρόμοια με εκείνη που είδαμε τη δεκαετία του ’90 στις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Νέοι σε αδιέξοδο

Ειδικά τα δεδομένα που σχετίζονται με την ανεργία και τη φτώχεια, την ανθρώπινη διαβίωση, το αδιέξοδο των νέων, τη μόρφωση, τη δημόσια υγεία, τα ψυχικά νοσήματα, τον αλκοολισμό, το προσδόκιμο ζωής, την επέκταση της δουλοπαροικίας κ.ά., σύμφωνα με τους ειδικούς, θα συνεχίσουν να απειλούν καθημερινά την όποια «αναπτυξιακή πορεία» της χώρας και ορισμένα μάλιστα απ’ αυτά θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Λόγου χάρη, οι ερευνητές της δημόσιας υγείας μάς εξηγούν ότι το αν δεν εμβολιάζεται σήμερα περίπου το 20% των παιδιών ή δεν υπάρχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες των ανασφάλιστων και των φτωχών, τα επόμενα χρόνια η νοσηρότητα και η θνησιμότητα θα αυξηθούν με γεωμετρικό τρόπο.

* Τα στοιχεία της «Δημοσκόπησης» αντλήθηκαν από τη Eurostat, την ΕΛ.ΣΤΑΤ., την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας – ΕΠΙΨΥ

Πηγή: ΕφΣυν

1 σχόλιο:

  1. Eπρεπε να πληρώσουν τον ΟΟΣΑ πάλι 900 χιλιάρικα ευρώ να βγάλει μια έκθεση στην οποία πάλι θα δήλωνε στην πρώτη σελίδα ότι δεν τον εκφράζει και θα παρουσίαζε πιο "όμορφα" στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή