Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κινητοποιήσεις σε Δράμα και Καβάλα ενάντισ τις αυξήσεις εισφορών

Αντίδραση στην εξόντωση του κλάδου με την επιβολή των απαράδεκτων ασφαλιστικών εισφορών
Συνάδελφοι,
• Ενώ έχουμε οδηγηθεί στην ανεργία, στην υποαπασχόληση και στον εκμηδενισμό των αμοιβών μας είναι έτοιμο το σχέδιο εφαρμογής  των νέων υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών !
• Των ασφαλιστικών εισφορών που όχι μόνο δεν μειώθηκαν όπως θα έπρεπε, αλλά αυξάνονται αναδρομικά (από 1/7/2011) κατά 50-100%, αφού πρώτα έχουν ληστευτεί με το PSI  τα αποθεματικά του Ταμείου μας και παράλληλα χαρίζονται εργοδοτικές εισφορές !
Οι  μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα, επέβαλαν ληστρικές αυξήσεις εισφορών και εξοντωτική φορολογία, αφού πρώτα “κούρεψαν” τα αποθεματικά των Ταμείων, εκτόξευσαν την ανεργία,  διέλυσαν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με δεκαετίες αγώνων και επιβάλλουν συνεχώς νέα μέτρα, ενώ τα μεγάλα συμφέροντα παραμένουν  στο απυρόβλητο.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης,  όπως φαίνεται και από τα τελευταία έγγραφα τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο ΕΤΑΑ, δημιουργεί τετελεσμένα με  παράτυπες διαδικασίες.  Στην συνεχιζόμενη πορεία ικανοποίησης των απαιτήσεων της τρόικα αύξησε αναδρομικά τις ασφαλιστικές εισφορές, αδιαφορώντας για  τους πολύχρονους αγώνες των μηχανικών και την αποδεδειγμένη αδυναμία τους να καταβάλουν τις ήδη  υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές και νομοθέτησε την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΑΟ, του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με το οποίο ενεργοποιείται η κατάσχεση ακίνητης ή κινητής περιουσίας των μηχανικών που δεν μπορούν να πληρώσουν, στο υπόβαθρο ενός κατασκευασμένου ασφαλιστικού χρέους.


Ο διορισμένος Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης,  παρανόμως και ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΤΑΑ, από τις συνεδριάσεις του οποίου αποκλείει τους εκπροσώπους των φορέων των ασφαλισμένων (μηχανικούς, υγειονομικούς, νομικούς)  ώστε να μην ψηφίσουν ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ενάντια στο ΚΕΑΟ, απειλεί με ποινικές, αστικές και πειθαρχικές κυρώσεις τους εργαζομένους του ΕΤΑΑ, που δεν υλοποιούν άμεσα το καταχρηστικό αντισυνταγματικό και απάνθρωπο  ΚΕΑΟ, που αποτελεί το μακρύ χέρι της μνημονιακής πολιτικής στο Ταμείο.
Η Διεύθυνση εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ,  όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία, όπως επιβάλουν τα “νέα ήθη” στο νέο διαμορφούμενο δημόσιο των προβληματικών αξιολογήσεων, των απολύσεων και άλλων αντικοινωνικών συμπεριφορών, αντιτίθεται σε όλες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ που είναι υπέρ των μηχανικών και επιχειρεί να στείλει στοιχεία ασφαλισμένων προς το ΚΕΑΟ επισπεύδοντας τις παράτυπες διαδικασίες που της υπαγορεύονται, ενώ έχει συμβεί να αρνηθεί και την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας οφειλετών μηχανικών και αδυνατούντων να πληρώσουν ακόμα και σε βαριές περιπτώσεις ασθενείας.
Με τη μαζική συμμετοχή μας και τους αγώνες μας
ακυρώνουμε τις απάνθρωπες πολιτικές
Δεν μπορούμε και οργανωμένα δεν πληρώνουμε τις αυξημένες εισφορές
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους φορείς των μηχανικών σε κινητοποίηση
και συμμετοχή στις  ΣΥΛΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
στις 12 Μαΐου στην  Δράμα και στις 14 Μαΐου  στην Καβάλα
Θέλουμε Ταμείο για τους ασφαλισμένους
και όχι για την κυβέρνηση, την τρόικα  και τις τράπεζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου