Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κάλεσμα του ΤΕΕ για απεργία 9/4 και ΔΣ ΕΤΑΑ στις 4μμ

ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:

-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΙΣ 16.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΝΗ 22

Οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές της οικονομικής και παραγωγικής ισοπέδωσης και διάλυσης θα ανατραπούν!

Οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων 50.000 μηχανικών για ασφαλιστικές εισφορές δεν θα περάσουν!

Αγωνιστική πρόσκληση για αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου 2014  απευθύνει το ΤΕΕ στους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του και τους καλεί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων,  αφενός μεν για να  ακυρωθούν οι κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές ισοπέδωσης του επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας αφετέρου δε για να μην περάσουν  οι κατασχέσεις εις βάρος 50.000 μηχανικών  για ασφαλιστικές οφειλές, που μεθοδεύει ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ κατά εντολή του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας. Ειδικότερα:
-Το ΤΕΕ συμμετέχει στο κοινό μέτωπο των κινητοποιήσεων με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας (ΑΔΕΔΥ,  ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΠΦΣ, ΦΣΑ κ.α.) και καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να πάρουνμαζικά μέρος στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Με εισήγηση του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, η Διοικούσα Επιτροπής ΤΕΕ αποφάσισε να κλιμακωθεί ο αγώνας και να γενικευτούν οι αντιδράσεις του ΤΕΕ, των συλλόγων και συλλογικοτήτων των μηχανικών, σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, με αίτημα και στόχο την ανατροπή των αντικοινωνικών, αντι-εργασιακών και αντι-ασφαλιστικών κυβερνητικών – μνημονιακών πολιτικών.
-Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς, να αντιδράσουν για άλλη μιαφορά άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι στη νέα προκλητική και πραξικοπηματική απόπειρα  του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκη, ο οποίος  όρισε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ την Τετάρτη, ημέρα Γενικής Απεργίας στις 4 μμ, στα γραφεία του ΕΤΑΑ Μάρνη 22,  επιμένοντας  να  κινήσει τη διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ασφαλιστικές οφειλές, που οι μηχανικοί εξαιτίας της κρίσης και της ύφεσης αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν.
Παράλληλα το ΤΕΕ με χθεσινό δελτίο Τύπου κατήγγελλε τις νέες προκλήσεις του υπουργείου Παιδείας και των συνεργαζόμενων παλαιοκομματικών της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μείνουν στα  χαρτιά οι ρυθμίσεις πελατειακής συναλλαγής στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας,  όπως επίσης και οι ρυθμίσεις που ισοπεδώνουν εργασιακά, ασφαλιστικά  δικαιώματα του παραγωγικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας, εξυπηρετώντας εκποιήσεις και οργανωμένα συμφέροντα.
Ο αγώνας των μηχανικών φέρνει αποτελέσματα και συνεχίζεται μέχρι την οριστική και δίκαιη επίλυση των αιτημάτων μας σε όλα τα μέτωπα.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου