Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της συσπείρωσης για τη συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

συσπειρωση αριστερων μηχανικων

Να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣYΝΑΔΕΛΦΟΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Για πρώτη φορά μετά το 1911 κινδυνεύουν να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Η αρχή έγινε στις 23 Μάρτη με την απόλυση εκατοντάδων εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων που βγήκαν στη διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013 και έπονται πολλοί ακόμα, όσο τα δημόσια αγαθά θα διαλύονται. Οι απολύσεις αυτές θα θα ανοίξουν το χορό μια και ήδη η τρόϊκα επιμένει σε ακόμα περισσότερες και το σύστημα αξιολόγησης που μόλις ψήφισε η κυβέρνηση προετοιμάζει την ετήσια υποχρεωτική απόρριψη του 15% των υπαλλήλων ανά υπηρεσία. Θέλουν δημοσίους υπαλλήλους φοβισμένους, πειθαρχικούς στα αντικοινωνικά σχέδια τους και έτοιμους να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου. Αυτό είναι το όραμα της συγκυβέρνησης και των αφεντικών τους.
Το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, είναι αυτό των "ωφελούμενων" εργαζομένων με voucher των 400 € χωρίς κανένα δικαίωμα. Ήδη είναι παρόν στο Δημόσιο το σύγχρονου δουλεμπόριο και η ελαστικοποίηση της εργασίας, ενώ απελευθερώνουν τη λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν «προσωρινές ανάγκες ή όχι». Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα δημόσια έργα. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά υπηρέτης των εργολάβων (λίγο μετά τις χαριστικές ρυθμίσεις για τα μεγάλα έργα), εξαργυρώνοντας τη στήριξη που της δίνουν μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους.
Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοσθούν στην πράξη, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη απεργιών και κινητοποιήσεων, κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, σε συνέχεια των διώξεων και της στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων.
Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση των σωματείων μας ως ανεξάρτητων από το κράτος και τα κόμματα, δομών αυτοοργάνωσης των εργαζομένων, αποτελεί όρο επιβίωσης για την επόμενη περίοδο. Η ύπαρξη της ΕΜΔΥΔΑΣ (αλλά και όλων των σωματείων) -με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μηχανικών- μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα σε λογικές ατομισμού, κοινωνικού κανιβαλισμού και εκφασισμού που αναπτύσσονται.
Δίνουμε τη μάχη μαζί με το σύνολο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια κοινωνικά, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί αποφασιστική σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα το Σαββατοκύριακο προβλέπει -μεταξύ πολλών ακόμα- και την κατάργηση πόρων του ΤΣΜΕΔΕ από έργα, δίνοντας ακόμα ένα χτύπημα στο Ταμείο, ενώ ήδη προετοιμάζει την οριστική του διάλυση και την ενοποίηση του με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ. Μεταξύ άλλων – σε συννενόηση με το ΣΕΒ και σε εφαρμογή οδηγιών της ΕΕ- διαλύει τα επαγγελματικά δικαιώματα οδηγώντας τους μηχανικούς σε ένα φαύλο κύκλο εξετάσεων-πιστοποιήσεων.
Επιπρόσθετα η κυβέρνηση και ο διορισμένος από αυτήν πρόεδρος του ΕΤΑΑ κος Σελιανάκης, κλιμακώνουν την επίθεση στο Ταμείο μας και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Απειλούν με κατασχέσεις μέσω ΚΕΑΟ, ληστρικές αυξήσεις εισφορών (που με τους αγώνες μας έχουμε αποτρέψει), στερούν σε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για το λόγο αυτό συντονιζόμαστε με την ανοικτή συνέλευση μηχανικών, φορείς και σωματεία μηχανικών, συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ και διεκδικούμε από κοινού:
Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ, να ακυρωθούν οι κατασχέσεις, να σταματήσει η καταλήστευση των αποθεματικών του ταμείου μας, να μειωθούν οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές
Να σταματήσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας απαξίωση και την μετατροπή μας σε φοροεισπράκτορες της τρόικα - για να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των άνεργων συναδέλφων
Να αποτρέψουμε τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, την ισοπέδωση της δουλειάς μας.
Αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους
Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους, τα τοπικά κινήματα και όλη την κοινωνία στον κοινό αγώνα για την ανατροπή.
Καλούμε σε κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) την Τρίτη 1 Απρίλη στις 6μμ το απόγευμα και σε μαζική συμμετοχή στη Απεργία της 9 Απρίλη.
31-03-2014
http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου