Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επιτέλους σφραγίστηκαν τα βιβλιάρια


Eκκίνησε η διαδικασία σφραγίσματος βιβλιαρίων
Χθες Παρασκευή 28/2/2014 (και μετά από 1,5 μήνα συνεχών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων) επιτέλους σφραγίστηκαν τα πρώτα βιβλιάρια ασθενείας συναδέλφων που είχαν καταθέσει αίτηση στις 21 Γενάρη. Αν και φέτος, μετά από την περσινή τρομοκρατική παρέμβαση του Υπ. Εργασίας στο ΤΣΜΕΔΕ και τους υπαλλήλους του, η θετική εξέλιξη (αντίστοιχη με το 2013 και το 2012) φάνταζε πιο δύσκολη, η επιμονή και η συνεχής πίεση της ανοικτής συνέλευσης και των ίδιων των συναδέλφων σε ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και υπαλλήλους έφερε αποτελέσματα.
Αποτελεί άλλη μια μικρή απόδειξη ότι η συλλογικότητα, ο αγώνας και η επιμονή φέρνουν νίκες, σε αντίθεση με την απάθεια, τον ατομισμός και τη μοιραλοατρία.
Δίχως τη διαρκή και επίμονη παρουσία και παρέμβαση συναδέλφων που βρίσκονται σε κάθε συνεδρίαση (πάνω από τα κεφάλια των μελών) της Διοικούσας δεν πραγματοποιείται τίποτα προς όφελος των ασφαλισμένων. Δίχως την παρουσία μας ψηφίζονται και υλοποιούνται μέχρι τελείας όλες οι αντιδραστικές διατάξεις νόμων και υπουργικών αποφάσεων που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους να είναι ανασφάλιστοι, δίχως περίθαλψη, με υπέρογκα χρέη ακόμα και για διαστήματα που βρίσκονται χωρίς εργασία, χωρίς παροχές από ένα «ταμείο-τράπεζα» και πλέον υπό το φόβο κατασχέσεων.
Η μικρή αυτή νίκη ας αποτελέσει το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς οι οποίοι, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να συμπορευτούν με την απαίτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για καθολική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη δίχως προϋποθέσεις. Η απάντηση στο συλλογικό πρόβλημα δίνεται μόνο συλλογικά.Τις επόμονες ημέρες να προσέλθουν και να καταθέσουν στο πρωτόκολλο του ταμείου αιτήσεις-ενστάσεις προς τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ για θεώρηση βιβλιαρίων , έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί και να προχωρήσει. Έως ότου κερδηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα για υγειονομική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους (έχουν ή όχι άμεση ανάγκη, έχουν ή όχι χρέη-οφειλές). Η δράση και συμμετοχή όλων με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δίνουν τις απαντήσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί.
υγ. Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους που βοήθησαν στον κοινό μας αγώνα και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα τους

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

11 σχόλια:

  1. Πώς μπορούμε να σφραγίσουμε βιβλιάριο; Τι αίτηση απαιτείται; Οφείλω τις εισφορές του 2013 και θέλω να κάνω διακανονισμό, αλλά γεννάω και τον άλλο μήνα. Οπότε το θέμα του βιβλιαρίου με καίει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταθέστε στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ (3ος όροφος) αίτηση - ένσταση προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ (υπάρχουν εκεί αιτήσεις που τις συμπληρώνεται), όπου θα επικαλήστε τους λόγους αδυναμίας εξόφλησης εισφορών (πχ χαμηλό εισόδημα). και θα ζητάτε το σφράγισμα του βιβλιαρίου σας για το 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poies einai oi proypotheseis gia thn katathesi ths aithshs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζετε πόσο καιρό χρειάζεται για να διεκπεραιωθεί η αίτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν δεν έχω καθόλου βιβλιάριο πως μπορώ να κινηθώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν έχει ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο για τα οικονομικά όρια, πέρσι ήταν 40.000 οικογενειακό εισόδημα 2 ετών
    η αίτηση χρειάζεται περίπου 3 βδομάδες
    το ίδιο αλλά θα ζητάτε και έκδοση βιβλιαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κριμα ..... αν το ξερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατέθεσα την αίτηση-ένσταση στο ΤΣΜΕΔΕ για θεώρηση Β/Υ. Από εδώ και πέρα ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιμένετε 2 περίπου βδομάδες να περάσει από τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση την μαθαίνω τηλεφωνικά; Και μετά πάω από το ΤΣΜΕΔΕ με το βιβλιάριο για σφράγισμα;

      Διαγραφή
  10. Η απάντηση από το ΤΣΜΕΔΕ ήρθε και ήταν αρνητική.......Χρωστάτε εισφορές και αν δεν εξοφληθούν δεν δύναται να θεωρηθεί το βιβλιάριο.....................................Αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια δέχονται ή απορρίπτουν τις αιτήσεις... Τα εισοδηματικά μου κριτήρια ήταν στον πάτο, έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχω μπει και σε διακανονισμό...Αυτό που ζήτησα ήταν η ετήσια θεώρηση καθώς στην περιοχή μου δε λειτουργεί γραφείο ΤΣΜΕΔΕ και πρέπει να κάνω κάθε μήνα ολόκληρο ταξίδι για να πάω για θεώρηση...
    Και εκεί μετράνε οι γνωριμίες και τα "μέσα"...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή