Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οι αγώνες δεν ποινοκοποιούνται

Στις 8 του Γενάρη η Κυβέρνηση με συνέλαβε γιατί παρανόμησα. Με κατηγορεί ότι παρανόμησα γιατί θέλησα να διαδηλώσω την αντίθεση μου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους μηχανισμούς της και την πολιτική της. Κάτι που για τον Πρωθυπουργό μας αποτελεί ενέργεια στα όρια της τρομοκρατίας. Με συνέλαβε γιατί θέλησα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου στον Τύπο για την απόφαση της να καταπατήσει το Σύνταγμα και να μου αφαιρέσει τη δυνατότητα να συνέρχομαι και να διαδηλώνω ειρηνικά την αντίθεση μου στην πολιτική της. Με συνέλαβε πριν καν προλάβω να παρανομήσω. Προέβλεψε ότι θα παρανομήσω. Αν και πήρε όλα τα μέτρα να μη μπορέσω να παρανομήσω. Κινητοποίησε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό της και απέκλεισε τη δυνατότητα να πλησιάσει κανείς στον τόπο της παρανομίας. Εμένα με συνέλαβε προληπτικά. Για να μη παρανομήσω. Γιατί δεν σκέφτηκε να βγάλει κι απαγορευτικό για τις συνεντεύξεις Τύπου.

Με συνέλαβε γιατί, όπως με κατηγορεί, αντιστάθηκα στις αρχές! Η μοναδική επαφή μου με τις αρχές ήταν το χέρι του γνωστού διοικητή των ΜΑΤ, Δαρείου, που με συνέλαβε και με παρέδωσε να μου φορέσουν χειροπέδες. Μπορεί να μη προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη συνέντευξη Τύπου, αλλά προλάβαμε να τραβήξουμε Video που δείχνει όλη τη διαδρομή μας και τα γεγονότα. Ήμουν απαράδεκτα ήρεμος παρά το ότι τα ΜΑΤ με πήγαιναν καροτσάκι. Εκτός κι αν θεωρείται αντίσταση κατά των αρχών το ότι κράτησα την ισορροπία μου και δεν ξάπλωσα στον δρόμο.

Καταλαβαίνω την Κυβέρνηση. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες της. Καταλαβαίνω και τις υποχρεώσεις της. Υλοποιεί μια πολιτική που τσακίζει την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, το σύνολο των εργαζομένων. Με τα εκατομμύρια τους ανέργους. Με τις χιλιάδες λιμοκτονούντων. Καταργεί όλες τις κρατικές δομές που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλιση, τις δημόσιες λαϊκές συγκοινωνίες. Φτωχοποιεί το λαό. Μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση των εργαζομένων, οδηγεί στην αυτοκτονία τα πιο ευάλωτα άτομα που δεν έχουν βιώσει την συλλογική αντίσταση και πάλη. Μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνώντες συνδιαμορφώνουν αυτή την πολιτική. Έχουν πλέον εξαντλήσει τα περιθώρια να αποκτήσουν οπαδούς σε αυτή την πορεία τους. Το μόνο που τους μένει είναι η καταστολή. Η απροκάλυπτη, στυγνή καταστολή, που φτάνει και κάποιες φορές στα όρια της εκτροπής.

Γιατί συνέλαβαν εμένα; Γιατί με στοχοποίησαν; Πιστεύω ότι υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι. Ο πρώτος είναι η στοχοποίηση μου από τον ακροδεξιό χώρο μέσα από μια μακρόχρονη αντιπαράθεση με στελέχη αυτού του χώρου. Η στοχοποίηση μου έδεσε μέσα από τη συνεργασία Κυβέρνησης – Κράτους και ακροδεξιάς που το τελευταίο διάστημα μορφοποιείται όλο και περισσότερο. Ο διοικητής των ΜΑΤ που με συνέλαβε, μου είπε: “εσύ, συλλαμβάνεσαι”. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είμαι συνδικαλιστής στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Το είπα στον Δαρείο όταν με συνελάμβανε. “Το ξέρω” μου απάντησε. Τα Συνδικάτα, ακόμη κι αυτά που για χρόνια τα έλεγχαν, πλέον τους είναι βαρίδια. Ραγδαία αλλάζουν οι συσχετισμοί. Φοβούνται ότι πολύ γρήγορα θα χάσουν τον έλεγχο. Και οι εργατικές συλλογικότητες είναι ο βασικός εχθρός τους. Όταν μάλιστα αυτές διαμορφώνονται σε ταξική βάση. Θέλουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν. Γι’ αυτό χτύπησαν και τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, τον Γρηγόρη Καλομοίρη. Θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! Ταξικό πόλεμο!

Οι ταξικές δυνάμεις, αυτός ο κόσμος που αντιλαμβάνεται τον χαρακτήρα και το βάθος της επίθεσης, πρέπει να συσπειρωθεί, να συντονίσει τη δράση του. Σεβόμενοι τις διαφορές μας. Τώρα, αναδεικνύονται σε πρωτεύοντα τα ζητήματα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη συγκέντρωση, στη διαδήλωση. Το δικαίωμα στην αντιπαράθεση. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα συνδικάτα μας, να τα ενισχύσουμε, να τα αλλάξουμε. Είναι τα όπλα μας. Και να κάνουμε πράξη το “’όλοι για έναν, ένας για όλους”. Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε. Δεν συνθηκολογούμε. Δεν υποτασσόμαστε. Αντιστεκόμαστε, περνάμε στην επίθεση. Θα νικήσουμε. Οργανωμένος λαός, λαός νικητής.

Αντωνόπουλος Παύλος
Καθηγητής Βιολογίας
Μέλος των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και είχαμε έξαρση των απαγορεύσεων και του αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε για αγωνιστική κινητοποίηση.
8/1/2014: Απαγόρευση των «συναθροίσεων» την ημέρα της φιέστας υποδοχής, με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης»(!!!),  χρήση ΜΑΤ και χημικών, σύλληψη  του συντρόφου μας Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους των Παρεμβάσεων, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τωρινό μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής!
9/1/2014: Απαγόρευση της εισόδου των συμπαραστατών του Παύλου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ομάδα των ΜΑΤ, έκλεισε την πόρτα του κτηρίου 7. Στις διαμαρτυρίες των συμπαραστατών, τα ΜΑΤ απάντησαν σπρώχνοντας και τραυματίζοντας συναδέλφους καθώς και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση.
9/1/2014: Χτύπησαν με τα ΜΑΤ και χημικά τους Σχολικούς Φύλακες, που συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
11/1/2014: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους από  Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού το πρωί του Σαββάτου 11/1. Οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που  προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς.  
Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται  την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου, φοβάται πως ανοίγει και πάλι η δυνατότητα για ανατροπή. Γι αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.
Οι μεγάλες παράτες των εκατομμυρίων, για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συνοδεύτηκαν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της απαγόρευσης της οποιασδήποτε λαϊκής διαμαρτυρίας. Πρόκειται για κυνική ομολογία πως, τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό και απαιτούμε:
* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου
* Την παραίτηση του Διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Ν. Δένδια.
* Την περιφρούρηση των Εργατικών και Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, το δικαίωμα της ελευθερίας στη συγκέντρωση και διαδήλωση.
Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι και η νεολαία θα επιβεβαιώσουν τους φόβους τους.
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται.
Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν.
Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ. Για να  υπάρξει ένα μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια αριστερά που δε θα φοβούνται να θέσουν αυτούς τους στόχους. Αλλά και να τους παλεύουν με μαχητική πράξη αντάξια. Που να στέκουν στα ίσα απέναντι στο μπόι της αντιλαϊκής επίθεσης κι όχι να υποχωρούν μπροστά στα κάθε φορά φασιστικής έμπνευσης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Που δεν θα αρκείται να καταγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά θα καλεί και σ’ αυτές, σπάζοντας την τρομοκρατία στο δρόμο.
Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους δρόμους του αγώνα και του λαϊκού ξεσηκωμού. Να συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Να τους ανατρέψουμε! 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ,
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου