Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βίαιη επίθεση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία φοιτητών για ένα πανό


Βίαιη, απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές (της Αριστερής Ενότητας) που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Προσάχθηκαν 46 φοιτητές και ένας εργαζόμενος που είχε βγει να δει τι γίνεται (!). Βίαιη επίθεση, δέχθηκαν φοιτητές , o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδηςκαι δημοσιογράφοι.
 
«Ήμασταν κάτω από το γραφείο του Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δεν ήταν εκεί. Ξαφνικά εμφανίζονται από παντού μηχανάκια των ΔΕΛΤΑ. 25 από μπροστά, 25 από πίσω. Είπαμε να κάτσουμε ήρεμα, θα έρθουν να μας πουν να φύγουμε, θα καθίσουν και αυτοί, και θα συνεχίσουμε. Δεν πέρασε ένα λεπτό και μας επιτέθηκαν κατ’ ευθείαν», δήλωσε στο tvxs.gr ο Δημήτρης Ντ.
«Μας χτυπούσαν με τα γκλομπ. Εγώ τραβούσα βίντεο με το κινητό, και ήρθε ένας από τους ΔΕΛΤΑ και με χτύπησε. Ευτυχώς μόνο το κινητό έσπασε! Μετά άρχισαν να ανοίγουν τον κύκλο και να μας κυνηγούν. "Όλοι προσαγωγές", φώναζαν. Εγώ κατάφερα να φύγω», συμπλήρωσε.
 

Αυτή την ώρα, στην ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται οι 30 προσαχθέντες πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ εντός του κτιρίου είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και Δημήτρης Τσουκαλάς.
 

Για «απρόκλητη επίθεση» μιλά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της. «Απέναντι στο δόγμα ''νόμος και τάξη'' της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε», αναφέρει. 
Επίθεση δέχτηκε και ο φωτορεπόρτερ του Left, Άγγελος Καλοδούκας. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", τον απείλησαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με την καταγγελία του.
 Για "κόκκινο φασισμό που βρίσκεται ανάμεσά μας" κάνει λόγο ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο οποίος αναπαράγει ρεπορτάζ απο τα Παραπολιτικά που κατηγορεί τους φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ πως απείλησαν τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου