Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η τηλεοπτική απάντηση Βρούτση σε ερωτήματα συναδέλφου


Δείτε στα παρακάτω βίντεο (στο 45’ ακριβώς) την ερώτηση συναδέλφου Τοπογράφου και την απάντηση του Βρούτση σε  σε εκπομπή του Ενικός


Η απάντηση του Υπουργού στα 5 ουσιαστικά ερωτήματα που του έβαλε ο συνάδελφος αφορά μόνο στην ανά τριετία αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας:

«θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε να μπορούν να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγόρια» και εξηγεί:

«θα ισχύσει ότι ισχύει στον ΟΑΕΕ δηλαδή θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι 2 ασφαλιστικές κατηγορίες πιο κάτω από αυτή που πρέπει να είναι».

Δηλαδή το υπουργείο μπροστά στην εκδίκαση στο ΣτΕ που εκκρεμεί και στην τεράστια αύξηση των απλήρωτων ειδοποιητηρίων, αποφασίζει να αναστείλει την αυτόματη άνοδο ασφαλιστικής κατηγορίας για τα επόμενα 3 χρόνια (έως 2017) – δηλαδή για μια τριετία όπως μας μετέφερε και ο Γαμβρίλης σε πρόσφατη κινητοποίηση.

Τα υπόλοιπα 3 χρόνια από τα 6 που αντιστοιχούν σε 2 ασφαλιστικές κατηγορίες έχουν ίδη περάσει από τον Ιούλη του 2011 μέχρι σήμερα (μια και το μεσοπρόθεσμο ισχύει αναδρομικά από τότε).

Για τα υπόλοιπα (μείωση εισφορών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστική ενημερώτητα κλπ) σιγή ιχθύος από τον Υπουργό.
Η δική μας απάντηση θα έρθει με την αυριανή κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου