Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου των εργαζομένων του ΚΑΠΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Έδρα: 19οχλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι Τηλ.: 210.66.03.000 Φαξ:210.66.03.301
Πικέρμι, 20/11/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ
(Μεσογείων 119)
Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης:

Με την ανακοίνωση του για τη de facto εφαρμογή των μνημονιακών νόμων στο ΚΑΠΕ παραβιάζει τη θεσμοθετημένη, από το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσής του, «οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας» του κέντρου.

Με την πρόθεσή του να εντάξει το ΚΑΠΕ σε μια νομοθεσία που ουδόλως υπάγεται, θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην λειτουργία του και μοιραία θα το οδηγήσει στον «θάνατό» του.

Το ότι επικαλείται την τήρηση από το ΚΑΠΕ της δημοσιονομικής πολιτικής, είναι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και «κοινωνικού αυτοματισμού» αφού ο ίδιος ως υπουργός γνωρίζει πολύ καλά (και το έχει εξάρει αυτό) ότι για τη μισθοδοσία του ΚΑΠΕ δεν δαπανάται ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με ενδεχόμενη απόφασή του για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και των άλλων σχετικών διατάξεων που διέπουν τους φορείς του δημοσίου, όχι μόνο δεν θα φέρει εξοικονόμηση πόρων, αλλά αντιθέτως, θα επιφέρει μείωση εσόδων για την ελληνική οικονομία και ανάγκη για επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αντί να ανακοινώνει την «μη ανανέωση» του προηγούμενου ΔΣ του ΚΑΠΕ, να μας εξηγήσει γιατί κωλυσιεργεί εδώ και τρεις μήνες για τον διορισμό νέου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υλοποίηση των έργων (και ΕΣΠΑ) που εκτελούνται από το κέντρο.

Τέλος, όφειλε να γνωρίζει (αν δεν ήταν στις προθέσεις του) ότι με το δελτίο τύπου που εξέδωσε θα έδινε «τροφή» για να συκοφαντηθεί το ΚΑΠΕ και να απαξιωθεί ο ρόλος του.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε τον ξαφνικό θάνατο του οργανισμού μας, ενός υγιούς φορέα, με σημαντική κοινωνική και επιστημονική αποστολή.

Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει η συκοφάντηση του ΚΑΠΕ και να αποκατασταθεί το κύρος του στην ελληνική και διεθνή κοινότητα.
  • Να σταματήσουν οι προσπάθειες παρερμήνευσης του θεσμικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας του.
  • Να διοριστεί άμεσα Δ.Σ. του ΚΑΠΕ για να μην κινδυνεύσει η υλοποίηση των έργων που εκτελεί.
  • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ποσά από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που εκτελεί το ΚΑΠΕ και παρατύπως οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ δεν μας καταβάλουν.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου