Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Με 205 εκατ.ευρώ το ΤΣΜΕΔΕ στην ΑΜΚ της Attica Bank

Αναδημοσίευση από http://michanikos-online.gr/news.php?aID=7878. Τις επόμενες ημέρες κρίνεται το πότε και πόσα από τα αποθεματικά του ταμείου μας (ΤΣΜΕΔΕ) θα χαθούν στη μαύρη τρύπα του τραπεζικού συστήματος. Αν "πετύχει" η ανακεφαλαιοποίηση θα φύγουν προς τα εκεί αλλα 205 εκ €, αν "αποτύχει" θα χαθούν άμεσα τα 250 εκ € που ήδη έχει ρίξει το ΤΣΜΕΔΕ. Κορώνα κερδίζουν, γράμματα χάνουμε δηλαδή. Διαβάστε και τη συνέντευξη του προέδρου:

Ιωάννης Γαμβρίλης: «Η ελευθερία κινήσεων είναι πλεονέκτημα για την Attica Bank»

Οριστική είναι η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Attica Bank μέχρι το ποσό των 205 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Έτσι το ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει με βάση το ποσοστό που του αναλογεί, αλλά και θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Η απόφαση αυτή δίνει στην τράπεζα τη δυνατότητα κάλυψης ποσοστού πάνω από 50% επί των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών της, ύψους περίπου 400 εκατ.ευρώ.

Στα βασικά πλεονεκτήματα της τράπεζας, τα θετικά ίδια κεφάλαια, το μικρό και χαμηλού λειτουργικού κόστους δίκτυο που διαθέτει και η εξειδίκευσή της σε τραπεζικές εργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ανακεφαλαιοποίηση της Αttica Bank αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου μετά από σχετική παράταση που έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου