Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Η Attica Bank θα πετύχει τους στόχους της"

Από defencenet.gr. Δείτε επίσης δημοσιευμένη στο Κέρδος, ολόκληρη την ομιλία του κου Γαμβρίλη. Νέες θυσίες προβλέπονται στα περιορισμένα -μετά την κλοπή- αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, στο βωμο τραπεζικών κκαι λοιπών παιχνιδιών.
 
Ο πρόεδρος της τράπεζας Ιωάννης Γαμβρίλης, μιλώντας σε εκδήλωση αναλυτών, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Attica Bank, που ξεκίνησε τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης πρώτη από όλες τις τράπεζες, θα πετύχει τους στόχους της. 
«Είμαστε μια τράπεζα σταθερή, ανεξάρτητη, υγιής, με θετικά οικονομικά στοιχεία.
Μια τράπεζα, που κατά γενική ομολογία, επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα μέσα στη θύελλα της κρίσης και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στο τραπεζικό σύστημα και να διευρύνει το ρόλο της στην οικονομία», επισήμανε ο κ. Γαμβρίλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, για την Attica Bank αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα η επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη –και αυτό για έναν επιπρόσθετο λόγο: Η Attica Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα, που προωθεί τη διαδικασία αυτή με δικά της μέσα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς προσφυγή σε ξένη βοήθεια, όπως επισημαίνει ο κ. Γαβρίλης. Η διαδικασία αυτή είναι κορυφαία και απόλυτη προτεραιότητα. Είναι ένα στοίχημα, στρατηγικής σημασίας για την τράπεζα, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε, είπε.
Στόχος και επιθυμία είναι η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όλων ανεξαιρέτως των μετόχων, παλαιών και νέων. «Γι' αυτό και είναι σημαντικό το μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην τράπεζα, το οποίο στέλνει ο βασικός μας μέτοχος, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, αναλαμβάνοντας την πλειοψηφία της Attica Bank, και καθιστώντας την ως τη μόνη αμιγώς ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα. Αυτό μας εξασφαλίζει ελευθερία επιλογών η οποία, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς και τις αγκυλώσεις που θα υφίστανται οι άλλες ελληνικές τράπεζες, διαμορφώνουν για μας ένα ευνοϊκό περιβάλλον και ενισχύουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων και η εμπιστοσύνη των υποψηφίων επενδυτών, οι οποίοι γνωρίζουν εξαρχής ότι για κάθε ευρώ που συνεισφέρουν στην αύξηση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα συνεισφέρει άλλο ένα ευρώ».
Αναφερόμενος στην έντονη φημολογία περί απορρόφησης της Attica Bank από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Γαμβρίλης είπε ότι «είναι δυσάρεστο που κάθε εξέλιξη που σημειώνεται στον τραπεζικό κλάδο και αφορά τις μεγαλύτερες σε μέγεθος τράπεζες, πυροδοτεί έντονη σεναριολογία περί της τύχης των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών. Τέτοιου είδους φημολογίες και υποθέσεις που δε βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα μόνο κακό μπορούν να κάνουν, καθώς διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα για τις μικρότερες τράπεζες οι οποίες καλούνται να καταβάλουν δυσανάλογες προσπάθειες προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους. Επιπλέον, η φημολογία εντείνει το αίσθημα της αβεβαιότητας στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου -σε μια στιγμή που ο κλάδος παλεύει για το μέλλον του- γεγονός που μόνο αρνητικά μπορεί να επιδράσει καθώς, ως γνωστόν, η αβεβαιότητα μπορεί να δράσει αρνητικά στη λήψη αποφάσεων από τους υποψήφιους επενδυτές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου