Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για το ασφαλιστικό



Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία του κλάδου την Τετάρτη 16 Γενάρη στις 6:30μμ, στα γραφεία του Φωκίωνος 11 και Ερμού, 4ος όροφος με σκοπό την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις
Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, η πλήρης διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει πάρει νέα χαρακτηριστικά, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καταβαράθρωση του ελάχιστου μισθού στα 586 € και στα 510 € για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, με τη μείωση του κόστους απόλυσης, με την πριμοδότηση των γραφείων δουλεμπορείας (ΜΚΟ, ιδιωτικοί ΟΑΕΔ...).

Με την ανεργία να φτάνει επίπεδα ρεκόρ, με πρόβλεψη έως και για 30%, ένας νέος στρατός «εν δυνάμει» εργαζομένων, βιώνει τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης – Κεφαλαίου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται ως η καλύτερη εφεδρεία της εργοδοσίας με σκοπό να εκβιάσει τη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών.

Η κατάσταση των εργαζόμενων στον κλάδο έφτασε στο απροχώρητο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο για τους εργαζόμενους με την υλοποίηση των μέτρων του 3ου μνημονίου και του νέου φορομπηχτικού νόμου. Τα μέτρα αυτά, που δεν είναι τα τελευταία, συνεπάγονται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, κ.λπ.

Οι εργοδότες, ήδη πολύ πριν την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ, πιέζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμφωνητικών, μείωση αποδοχών και αλλαγή εργασιακών σχέσεων βάζοντας στο παιχνίδι τη θεσμοθετημένη πλέον, εκ περιτροπής εργασία.

Την ίδια στιγμή η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζεται ρίχνοντας όλα τα βάρη της πολιτικής του Κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του, στον κόσμο της εργασίας. Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και οι μείωση των συντάξεων πρόκειται να οδηγήσουν σε χειροτέρευση του, ήδη κατακρημνισμένου, βιοτικού επιπέδου εργαζόμενων και συνταξιούχων, ενώ η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ έρχεται να σημάνει το τέλος της και δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Στην εποχή των μνημονίων, η κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών του εργατικού κινήματος οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα. Κυβερνήσεις και εργοδότες περιφρουρούν τα κέρδη του κεφαλαίου μετατρέποντας σε κόλαση τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων.

Μόνη διέξοδος αποτελεί ο ανυποχώρητος αγώνας για τη διασφάλιση των συλλογικών διεκδικήσεων, των θέσεων εργασίας, της αξιοπρέπειας μας στη ζωή και στη δουλειά, με κοινό βηματισμό και συντονισμό των σωματείων, με ανάλειψη πρωτοβουλιών για κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην κατάργηση των ΣΣΕ και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού. Μπροστά σε αυτή την ανηλεή επίθεση ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, που έχουν εξαπολύσει σύσσωμοι κυβέρνηση – Κεφαλαίο – ΕΕ – ΔΝΤ, τα σωματεία του κλάδου θα πρέπει να κινηθούν άμεσα με βασικές στοχεύσεις:

· Το σχεδιασμό κοινών κινητοποιήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις και την κοινή παρέμβαση σε εταιρίες του κλάδου, όπου δίνεται η μάχη για διατήρηση των μισθών, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

· Τον προγραμματισμό κοινών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικά δικαιώματα. Τον προγραμματισμό παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς, με σκοπό την ενημέρωση εργαζομένων για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου