Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μπλοκάρισμα διαγωνισμού στον ΕΔΣΝΑ

Την Παρασκευή 12/10 έγινε κινητοποίηση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για ματαίωση πέντε διαγωνισμών αποκατάστασης ΧΑΔΑ στον ΕΣΔΝΑ. Στην κινητοποίηση βρέθηκαν εκτός της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, μέλη του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, εκπρόσωποι του ΤΕΕ (και ο πρόεδρος του που έφτασε με χαρακτηριστική καθυστέρηση), εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και συνάδελφοι από την Πρωτοβουλία Συννενόησης για τα απορρίματα. Ήταν μια έμπρακτη απόδειξη πως οι ενωτικοί και αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Συνδέσμου, εκτός από τα μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά θέματα των μηχανικών τέθηκαν και από πλευράς των εργαζομένων μηχανικών του Συνδέσμου και διάφορα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την απαξίωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ δεν προτίθεται να χρεώνεται τα θέματα ...κάτω από το χαλί

Τα νέα από την 1η Συνεδρίαση της Ε.Ε. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Τρίτη 5 Ιουνίου 2012.

Ενδιαφέρον έχει το θέμα για την «Αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών της Αττικής».Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο έργο που «κρατούσε» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πήγε στην αιρετή Περιφέρεια με τη προηγούμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων λόγω Καλλικράτη και τώρα το παίρνει ο ΕΔΣΝΑ. Εγκρίθηκε να αναλάβει το έργο ο ΕΔΣΝΑ εφόσον γίνουν όλα σωστά (το είπε δύο φορές ο Πρόεδρος). Υιοθετήθηκε η εισήγηση του μέλους Γ. Μαστοράκου να προχωρήσουν 10 ξεχωριστές εργολαβίες.

Από πολύ νωρίς έχουμε επισημάνει ότι η αποκατάσταση χωματερών ήταν και είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου.

Αυτό που δεν συζητήθηκε και καλά θα κάνουν οι υπηρεσιακοί να μην το αφήσουν στην άκρη, είναι ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ για την εκτέλεση των έργων.

Επισημαίνουμε: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανέθεσε σε Τεχνικό Σύμβουλο υπηρεσίες υποστήριξης της Περιφέρειας στην εκπόνηση μελέτης Αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ της Αττικής. Επειδή εκτός από εθνικούς εργολάβους έχουμε και εθνικούς μελετητές ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι όποιες μελέτες έχουν συνταχθεί πρέπει να έχουν την υπογραφή των υπηρεσιών της Περιφέρειας και όχι του Συμβούλου που βοήθησε… Οι μελέτες παραδίδονται στον ΕΔΣΝΑ και ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ως έχουν ή με παρατηρήσεις από την αρμόδια Υπηρεσία του ΕΔΣΝΑ (ΔΑΑ) που αναλαμβάνει και την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο των μελετών.

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4.html §

Ψάχνουν για επικίνδυνα απόβλητα στην παράνομη χωματερή των Μεγάρων

Σχόλιο:
Πρόκειται για το ΧΑΔΑ Μεγάρων που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αποκαταστάσεων που δημοπράτησε πρόσφατα ο ΕΔΣΝΑ.

Η Μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής και χρησιμοποιείται στο διαγωνισμό του ΕΔΣΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Μεγάρων ζήτησε από τον ΕΔΣΝΑ να ακυρωθεί η προκήρυξη του Διαγωνισμού για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και να επαναληφθεί μετά από διόρθωση της μελέτης. Η συζήτηση του αιτήματος ξεκίνησε στη χθεσινή, 3 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση της Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ και θα ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Προκαλεί εντύπωση ότι αυτός που ζητά την διεξοδική εξέταση των στοιχείων είναι ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ. Ενώ ο αρμόδιος Διευθυντής υπεραμύνεται της "μελέτης" τη στιγμή που θα έπρεπε πρώτος αυτός να θέτει τα ζητήματα. Επίσης, ο νομικός συνεργάτης πολύ αβασάνιστα εισηγείται να απορριφθεί το αίτημα του Δήμου Μεγάρων.

Από το 2010 υπάρχουν δημοσιεύματα για πιθανή διάθεση επικινδύνων αποβλήτων στο ΧΑΔΑ Μεγάρων και παραθέτουμε στη συνέχεια κάποια από αυτά.

Ως Α.ΕΝ.Κ. από τη πρώτη στιγμή είπαμε για τις Αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ και επίσης είπαμε Να αξιοποιηθεί όλο το επιστημονικό προσωπικό του Συνδέσμου και όχι ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΑΑ.

Το θέμα τέθηκε και στο ΔΣ, αλλά ο Πρόεδρος του Σωματείου έχει πολύ προχωρημένες απόψεις περί συνεργασιμότητας υπαλλήλων με Διευθυντές….

Δεν θα κάνουμε σεμινάριο για τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ μέσα από το blog. Όμως θα πούμε κάτι και ας το ακούσουν όλοι: Αν δεν αλλάξουν τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού, τι θα γίνει όταν, την επομένη της εγκατάστασης Αναδόχου, θα μπει ζήτημα διερεύνησης για πιθανά επικίνδυνα απόβλητα στο ΧΑΔΑ; Τι θα γίνει αν τότε απαιτηθούν μέτρα αντιμετώπισής τους; Αυτό θα φέρει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ για μελέτες και εργασίες που δεν υπάρχει καμμία πρόβλεψη . ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ; ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ!

static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΛΝΟΡ1Κ-Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου