Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ξανά για το "νέο" ΓΟΚ και το πως συντάχθηκε

Αντιγράφουμε από το Youtube

ΠΕΡΙΛΗΨΗ, σύμφωνα με την τοποθέτηση του αν.υπουργού ΠΕΚΑ:
O παλαιός πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Ευάγγελος Λυρούδιας συμμετείχε σε επιτροπή "ειδικών επιστημόνων" (τους οποίους ο υπουργός δεν θεωρεί σκόπιμο να αποκαλύψει) και με τους συνεργάτες του έφτιαξαν τον "Νέο Οικοδομικό Κανονισμό". Περαιτέρω, μετά την συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων απέρριψε επί της αρχής το "ΝΟΚ", ο Ευ.Λυρούδιας (στο 2'38") εξουσιοδότησε την γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Μ.Καλτσά να αναφέρει στη Βουλή οτι ο ίδιος δεν αποδέχεται τις θέσεις του ΣΑΔΑΣ. Οπότε ο Ν.Σηφουνάκης παρουσιάζει ως λιγότερο σημαντική την αιτηθείσα επίσημη γνωμοδότηση του πανελληνίου συλλογικού οργάνου των αρχιτεκτόνων από την μεμονωμένη άποψη ενός μηχανικού από αυτούς που συνδιαμόρφωσαν το μνημονιακό κανονισμό.
Σημειωτέον ότι, ενόσω επί 1,5 χρόνο (κατά τον οποίο διεξήχθη και το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων με σχετική θεματολογία) ο τέως πρόεδρος φέρεται να έφτιαχνε με το ΥΠΕΚΑ το νέο οικοδομικό κανονισμό, ο ίδιος συμμετείχε και στην αντίστοιχη επιτροπή του ΣΑΔΑΣ που επεξεργαζόταν προτάσεις κάθετα αντίθετες στη συνεχιζόμενη με το ΝΟΚ λογική της υπερεκμετάλλευσης της αστικής γης, χωρίς η επιτροπή να το γνωρίζει (ούτε ποιοί άλλοι συμμετείχαν -πανεπιστημιακοί, διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία/σύμβουλοι κλπ).
Η απορία του υπουργού είναι άξια απορίας: Πως επί 1,5 έτος πίστευε ο Ν.Σηφουνάκης οτι οι αρχιτέκτονες συμφωνούν με τον ΝΟΚ ενώ μόλις εκλήθησαν επίσημα δήλωσαν οτι διαφωνούν κάθετα; Και βέβαια, γιατί δεν τους κάλεσε από την αρχή αλλά εμπιστεύτηκε μεμονωμένα πρόσωπα που δρούσαν εξωθεσμικά;

6 σχόλια:

  1. Ο ΝΕΟΣ ΓΟΚ συντάχθηκε από τους "επενδυτές". Ο Σηφουνάκης απλώς τον κατέθεσε στη Βουλή. Γι αυτό απορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, ΠΑΛΙΟΣ ΣΑΔΑΣ, ΝΕΟΣ ΣΑΔΑΣ...
    ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΕ, Π.Χ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
    Η ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ), ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα συμφέροντα που έρχεται να εξυπηρετήσει ο γοκ είναι γνωστά και προφανή (έχουμε ήδη γράψει και αναδημοσιεύσει αρκετά σχετικά)

    την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού επίσης την ξέρουμε χρόνια τώρα (εσχάτως την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι)

    τους "εκπροσώπους" των μηχανικών και το ρόλο τους θέλουμε να αναδείξουμε με αυτή την ανάρτηση

    η ευθύνη των μελών βέβαια παραμένει στο ακέραιο (αυτοί τους εκλέγουν με την ψήφο ή την ανοχή τους εξάλλου) και με αυτή την έννοια φυμφωνούμε με τα παραπάνω σχόλια

    αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ υπάρχουν χιλιάδες που θα πάνε να ξαναψηφίσουν πασοκ - νδ - λαος κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γιατί το έχουμε αναρωτηθεί; Η τάξη που κυβερνά τον τόπο καλλιεργεί στον λαό παραπλανητικά ιδεολογικά ιδανικά. Τα καλλιεργεί στην παιδεία με τον "ψευτοκλασικισμό", και τα παιδιά του λαού μένουν στο πνευματικό σκοτάδι. Τα καλλιεεργεί στον λαό με τον "ψευτοαριστοκρατισμό", την απαξίωση της παραγωγικής και χειρονακτικής εργασίας, την ενίσχυση του παρασιτισμού και της θεσιθηρίας. Με την απαξίωση των κατώτερων οικονομικά τάξεων και την υποταγή στην ανώτερη οικονομικά τάξη.
    Τα έχει καλλιεργήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει δημιουργήσει τα απαραίτητα παραπλανητικά ιδεολογικά συνθήματα,σε αυτά βασίζεται και με αυτά προχωράει και διατηρείται στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι είναι μαζί με τα πολλαπλά νήματα εξάρτησης, μικροδιαφθοράς, μικροσυμφερόντων που δένουν τις υποτελείς τάξεις με την κυρίαρχη

    οι αντίπαλες κοινωνικές πρακτικές & αντιλήψεις είναι που απουσιάζουν και εδώ οι αριστερά (σε όλες τις εκδοχές της αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο) έχει μεγάλες ευθύνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας δούμε λίγο κάποιες διαφορετικές αναλύσεις
    http://www.angelmois.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
    http://www.angelmois.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html
    http://www.angelmois.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή