Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μια πρόχειρη μετάφραση ενός διαγγέλματος!


Το λάβαμε με μειλ και το αναρτούμε
Μια πρόχειρη μετάφραση ενός διαγγέλματος!
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Απευθύνομαι σήμερα σε σας με ειλικρίνεια μπροστά σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη ζωή σας και των παιδιών σας. Είσαστε σε απόσταση αναπνοής από την απόλυτη εξαθλίωσή σας.
Καλείστε να αναλάβετε μια ιστορική ευθύνη. Καλείστε να εξετάσετε και να εγκρίνετε το νέο πρόγραμμα ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσής σας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να μας χρηματοδοτούν οι δικοί μας εντολείς κατά τα επόμενα χρόνια.
Το πρόγραμμα και το νέο δάνειο που θα το συνοδεύσει έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον το δικό μας, αλλά και το δικό σας, από άλλη άποψη όμως. Η νέα δανειακή συμφωνία εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή μας με 130 δισ. ευρώ για να δώσουμε τα 100 και παραπάνω πίσω στους δανειστές μας. Τα υπόλοιπα θα τα φάμε εμείς μεταξύ μας. Με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας θα απελευθερωθούν νέοι πόροι για την κερδοφορία μας, την προστασία της εξουσίας μας, θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες μεγαλύτερης εκμετάλλευσής σας.
Με την πιστή εφαρμογή του προγράμματός μας θα αποκατασταθεί η κερδοφορία μας και η άντληση πόρων από τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές μας, για να αυξηθούν και τα δύο από το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών, χωρίς κατάργηση της δωρεάν υγείας και παιδείας, περισσότερα κέρδη δεν μπορούμε να έχουμε.
Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, που επετεύχθη μετά από πολλές επικύψεις μπροστά στην τρόικα έχει την στήριξη των δύο μεγάλων (και όχι μόνο) κομμάτων μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κερδίζουμε όσα θα θέλαμε. Αυτό οφείλεται περισσότερο στο ότι σας φορτώναμε νέα δάνεια για να τα τρώμε μαζί με τους «δανειστές» μας. Τώρα όμως θέλουμε να φάμε και να σας φορτώσουμε κι άλλα. Αλλάζουμε στυλ. Σας κληροδοτούμε κι άλλα από τα χρέη μας.
Φταίει βέβαια και η διεθνής κρίση του καπιταλισμού που δυσκολευόμαστε να φάμε περισσότερα, όμως μεγαλύτερη αβεβαιότητα μας δημιουργούν τα δικαιώματα που είχατε μέχρι τώρα. Οι μισθοί σας είναι που σκιάζουν τους τρπαζίτες, παγώνουν τους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους, μειώνουν και το ποσοστό υπεραξίας που σας κλέβουμε.
Αν σας τα είχαμε κάνει νωρίτερα αυτά τώρα θα σας είχαμε αποτελειώσει και εμείς θα ήμασταν καλύτερα. Αλλά φοβόμασταν τις αντιδράσεις σας, τι θα κάνατε αν σας εξαθλιώναμε νωρίτερα; Όπως και εξακολουθούμε να σας φοβόμαστε, γι’ αυτό και σας δοκιμάζουμε συνεχώς, με μέθοδο αλλά και σκληρά.
Λένε ορισμένοι: Καλύτερα να ξεσηκωθείτε και να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Ω, τι μεγάλο λάθος! Μια οργανωμένη αντίδρασή σας θα μας έριχνε εμάς τα αφεντικά σας, όπως και τα αφεντικά μας, σε μια περιπέτεια απώλειας κερδών. Μπορεί να χάναμε εκτός από κέρδη ακόμη και την εξουσία μας αν δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ξεσηκωμό σας και το προχωράγατε παραπέρα.
Η αύξηση των αποταμιεύσεών μας στην Ελβετία θα κινδύνευε. Θα πληρωνόσαστε με καλύτερους μισθούς και συντάξεις, θα έχετε υγεία και παιδεία, και οι πάτρωνές μας θα έπαιρναν λιγότερα "φράγκα". Αφήστε που θα υπήρχε και ο κίνδυνος ο πλούτος που παράγετε να πήγαινε αποκλειστικά για σας!
Οι πολυεθνικές που εκπροσωπούμε δεν θα μπορούσαν να έχουν κέρδη αφού θα παράγατε εσείς τα αναγκαία για τη ζωή σας, θα χάναμε κάθε πρόσβαση σε μίζες και περισσότερο χρήμα. Τραπεζίτες, βιομήχανοι και μεγαλέμποροι θα έμεναν χωρίς κέρδη. Η ανεργία με την οποία σας έχουμε στο χέρι θα μειωνόταν ή και θα χανόταν.
Το βιοτικό μας επίπεδο ως Ελλήνων αστών θα κατέρρεε. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη απώλειας της εξουσίας μας, της κερδοφορίας μας και σεις θα δουλεύατε για να ζείτε αντί να δουλεύετε για να ζούμε εμείς.
Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν στην ανεξαρτησία σας. Από χώρα υπηρέτης του πυρήνα της Ευρωζώνης η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα φάρος για τον ξεσηκωμό κι άλλων λαών.
Σας κοιτάμε στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ταξικής μας αποστολής. Ή αποδεχτείτε αυτά που σας λέμε ή θα σας τσακίσουμε κι άλλο.
Γνωρίζουμε ότι σας τραβάμε στα όρια των αντοχών σας. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν προχωρήσαμε αρκετά γρήγορα λόγω των αντιστάσεών σας. Παρ’ όλα αυτά περάσαμε αρκετά από αυτά που θέλαμε και τα πληρώνετε χοντρά.
Γι’ αυτό αρχίζουμε να πηγαίνουμε καλά και θέλουμε να σας τσακίσουμε κι άλλο.
Πληρωνόμαστε καλά γι’ αυτό με μπόλικο χρήμα και με ευνοϊκούς όρους για μας. Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικάνοι μας πιέζουν για περισσότερα μέτρα υπέρ τους. Για να εξακολουθήσουμε εμείς να είμαστε καλά, και όλοι μαζί να κερδίζουμε περισσότερα από αυτά που παράγετε εσείς .
Είναι μια καλή ευκαιρία για μας. Για να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε σε βάρος σας πρέπει να σας πάρουμε και ότι σας απόμεινε. Πρέπει να θωρακίσουμε και ισχυροποιήσουμε κι άλλο το κράτος της εξουσίας μας για να έχουμε σίγουρη και υψηλή κερδοφορία.
Αυτός είναι ο αγώνας μας! Και θα ήταν μεγάλη η ήττα μας αν παίρνατε τα πάνω σας, αναλαμβάνατε την ευθύνη απέναντι στη δική σας ζωή και κατέληγε η χώρα ανεξάρτητη. Αν την ώρα που άλλοι συνάδελφοί μας σε άλλες χώρες καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να υποτάξουν τους δικούς τους λαούς στο άρμα των ιμπεριαλιστών εσείς δείχνατε έναν άλλο δρόμο σε αυτούς τους λαούς.
Θα ήταν μια δικαίωση των αγώνων σας που ξεκινάνε από την Εθνική Αντίσταση, συνεχίζουν στην Επανάσταση του ’46 – ’49 και περνάνε από το Πολυτεχνείο του ’73. Θα προκόβατε, θα οικοδομούσατε νέους λαϊκούς θεσμούς, θα στήνατε πραγματική λαϊκή εξουσία και εμείς θα χάναμε όλα όσα κατορθώσαμε, με τη βοήθεια των υπερατλαντικών και ευρωπαϊκών στηριγμάτων μας πάντα, να πετύχουμε.
Για να μην τα χάσουμε λοιπόν θυσιαστείτε. Ξεχάστε την περηφάνια σας και το φιλότιμό σας. Ξέρουμε ότι ξέρετε από αγώνες. Και αυτός είναι ο μεγάλος μας φόβος. Μη χάσουν τα δικά μας παιδιά αυτά που πετύχαμε εμείς μέχρι σήμερα, ειδικά τα τελευταία τριάντα χρόνια που αρχίσαμε να σας ξηλώνουμε σιγά σιγά τις κατακτήσεις σας.
Πατριωτικό σήμερα είναι να μην ξεσηκωθείτε, να μην εξεγερθείτε, να μην επαναστατήσετε, αλλά να μας αφήσετε να κάνουμε ότι θέλουμε για τη σωτηρία μας. Για να παραμείνουμε λακέδες των Ευρωπαίων και Αμερικάνων, για να σας εκμεταλλεύονται αυτοί όσο θέλουν.
Το πρόγραμμα που θα ψηφίσουμε στη Βουλή μας, τα χρήματα που θα σας χρεώσουμε για να πάρουμε κατιτίς εμείς και να τα επιστρέψουμε με το παραπάνω στους χρηματοδότες μας και κυρίως η εξαθλίωσή σας και η αποσυγκρότησή σας είναι ότι πρέπει για να διασφαλίσουμε την εξουσία μας, την εξάρτησή μας και την κερδοφορία μας. Είναι απολύτως απαραίτητα για να σας κάτσουμε κι άλλο στο σβέρκο και να σας τον τσακίσουμε ακόμη περισσότερο.
Και δεν θα τελειώσουμε σε ένα χρόνο! Θέλουμε κι άλλα, τα αφεντικά μας θέλουν ακόμη περισσότερα, γι’ αυτό θα σας φερθούμε ακόμη πιο σκληρά, με συνέχεια και διάρκεια, έχουμε και καλούς συνεργάτες ανάμεσά σας. Όλα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τα συμφέροντά μας.
Εγώ θα το διακινδυνεύσω και θα το κάνω.
ΕΣΕΙΣ τι θα κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου